Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema LOOP out HSS 5160, intrebare pt specialistii casei!

    Buna, am o mica problema: pe loop out la HSS5160 se pare ca nu iasa semnal sau trebuie sa reglez ceva, nu stiu..poate ma ajuta cineva?

    Deci: 2 antene independente pe casa, una ASTRA, una INTELSAT (pt Digi). Cablurile merg fain frumos in pivnita casei unde se afla un multiswitch 5 in 8 ptr toti locatarii casei. Instalatorul a scos cablul care mergea catre locuinta mea din multiswitch, a legat cablurile de la ambele antene pe un DISEqC switch iar output-ul acestuia la bagat inapoi in Multiswitch. Pe LNB 1 a pus Intelsat, iar pe LNB 2 Astra (pe input-urile de la DISEqC-switch). Sus in locuinta facut testul, adica bagat cablul care vine din perete, direct in HSS5160, merge, are semnal, apoi scos cablul din HSS5160 si bagat direct in HUMAX F3 FOX CI, setat pe DISEqC 2 in meniu, are semnal, merge. Buuuuun... INSA cand intru cu cablul din perete (acela care imi aduce semnalul de la ambele antene prin DISEQ-switch) in HSS5160 apoi din LOOP out ies in LNB Input in Humax, acesta zice ca nu are semnal si nu vad nimic pe ASTRA. Chiar daca opresc din telecomanda HSS-ul.

    Am vazut in meniul HSS-ului la punctul "instalare" un sub-meniu numit "setare DISEqC" Astea sunt setate astfel: Semnal 22kHz: Inalt/Jos, Semnal sunetprit, DISEqCornit, DISEqC repetat: 0

    La meniu "configuratie LNB" am asa: I.O inalt: 10600 Ghz, I.O. jos: 09750 Ghz, DISEqC 1: #1, DISEqC 2: #2, Orbita 0,000 E

    Ce trebuie sa fac ca sa primeasca HUMAX-ul semnal de la LOOP out din HSS? Unde trebuie sa setez? Sau trebuie sa mut din DISEqC switch-ul din pivnita HSS-ul pe LNB2 si HUMAX-ul pe LNB1 ? Nu mai pricep nimic..sunt deja groggy... ma poate ajuta cineva? Pun bere la bataie, o lada, doua..cat e nevoie!

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    92
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca am inteles eu bine schema instalatiei tale problema pleaca de la Diseq. Tu nu poti comanda cum trebuie Diseq prin mufa de Loop a primului receptor. Roaga-l pe instalator sa-ti traga cablu separat pentru al 2-lea receptor din multiswitch.

    Suma respectelor, Kodrix


    LE: Abia acum am observat--cum adica a montat un diseq inaintea multiswtch-ului
    Last edited by kodrix; 14th February 2008 at 02:02.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tre sa fug in pivnita sa ma uit atent la ce legaturi a facut...sa fa o schitza... iar un cablu separat din pacate nu se poate trage, este totul ascuns prin pereti, nu am nici o sansa din pacate, decat daca dau cu barosu in pereti o sa fac o schita cu toata schema de legaturi..

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Imi cer scuze, am gresit eu cu explicatia mea de mai sus. NU a bagat outputul de la DISEqC inapoi in multiswitch...evident ca nu Mea culpa, am descris aiurea, in schema de mai jos se poate vedea cum sunt facute legaturile..scuze pt calitatea proasta de desen, dar la ora asta...
    Deci: Astra intra pt toata casa in Multiswitch. Cablul de pe output 6 (care e pt locuinta mea) se duce din Multiswitch in DISEqC-Switch pe LNB2, cablul de la cealalta antena (Intelsat) intra in DISEqC-switch pe LNB1, iar output din DISEqC merge pe cablul existent deja la mine in apartament




  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    92
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buburuza ceea ce vrei tu nu se poate face fara sa tragi cablu separat pentru al 2-lea STB. Ai spus aici ca ai cablurile trase prin perete. OK, nici o problema poti sa tragi un cablu frumos pozat pe perete de nici nu se observa. Totul e sa mai ai o iesire libera in multiswitch.

    Mult succes iti doresc!

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ceea ce nu inteleg eu: Daca am LOOP-out la HSS si am un DISEqC DUPA Multiswitch..cum de nu e este posibil sa comand inca un Reciever Doar pt asta sunt gandite LOOP-urile si DISEqC-urile..?..sau?

    Nu am nici o posibilitate sa mai trag un cablu pt al doi-lea STB.. Din pivnita urca doar un singur cablu catre locuinta mea, sunt 2 etaje, cablul este bagat prin perete, de cand a fost construita casa, numai sfantul Duh stie pe unde este tras..deci ar insemna sa sparg ziduri..nici pe dinafara casei nu se poate, nu am cum, apartamentul e "departe" de pivnita, e casa nemteasca..nu merge..stau cu chirie

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    PROBLEMA REZOLVATA !

    Am rezolvat problema chiar foarte simplu! Pur si simplu am zis, hai sa incerc sa bag cablul care vine din perete intai in HUMAX, apoi din LNB Out de la Humax in LNB IN la HSS...MERGE!
    Evident unul din reciever-e tre sa fie oprit cand ma uit la celalalt. Nu stiu cum de merge, dar functioneaza! Poate LNB-out de la HUMAX e mai de "soi" decat LOOP out la HSS? Nu stiu, nici nu imi bat capul de ce si cum..important e ca merge si DIGI si ASTRA!

    asa arata acum:



  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...mda...se pare ca m-am bucurat prea devreme..anumite canale nu mai merg pe DIGI daca las legaturile asa, Antena2, HBO si inca cateva nu functioneaza deloc, celelalte merg... undeva se incurca un reciever pe altul...

    Insa mi-a venit alta idee..poate cine sa-mi confirme daca merge sau nu? Si anume: la cablul care iasa din perete-cel care aduce semnal de ASTRA si INTELSAT din Multiswitch si direct de pe antena de intelsat prin DISEQ, m-am gandit sa-i pun un fel de splitter sau nu stiu cum se numeste cutiuta aia care are o intrare si doua iesiri, ca si cand ai vrea sa duci semnalul in doua camere diferite (NU ma refer la DISEqC Switch! ) Asa, si apoi sa trag practic doua cabluri independente din cutiuta aia catre ambele recievere..Oare merge? sau am din nou aceiasi problema ca acum, ca nu-mi merg anumite canale?

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    romania
    Posts
    57
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Teoretic ar trebui sa functioneze cu un spliter "power pass" special pt. aplicatii satelit.Asta in conditia ca receptoarele aflate in st-by sa nu furnizeze alim. pe iesire lnb.( stiu ca anumite modele de hss in functie de versiunea soft, nu intrerup alimentarea pt. lnb.)
    a fost odata ca niciodata.....

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    92
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buburuza ti-am mai spus: solutia corecta este cea de a trage al 2-lea cablu insa daca spui ca nu poti, in configuratia data, nu o sa iti functioneze niciodata ambele receptoare deodata corect.

    In ceea ce priveste spliterele cu power pass vezi ca nu toate sunt compatibile cu HSS-urile si chiar daca sa spunem ca il faci sa functioneze o sa o faca pentru cate un receptor pe rand.

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai de fapt nici nu am de gand sa la las sa merga in acelasi timp ambele recievere, doar ca sa am posibilitatea sa ma uit ba la DIGI ba la Astra.. deci nu simultan..

    Am auzit si eu ca unele modele HSS chiar daca sunt in stby, nu intrerup alimentarea...

    Imi poate da cineva un link ceva catre un splitter de-ala? sa stiu ce sa cumpar, la OBI, la Saturn, la Mediamarkt?..ebay? sa vad cum se numeste si cum arata..

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    HSS are probleme cu loop-ul. Intra direct din perete in HSS, iesi prin loop in Humax (cum ai facut prima oara), iar cand vrei sa te uiti pe Humax opreste HSS-ul din butonul de la spate, sau scoate-l din priza, asa o sa mearga Humaxul.

  13. #13
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lepetir View Post
    Teoretic ar trebui sa functioneze cu un spliter "power pass" special pt. aplicatii satelit.Asta in conditia ca receptoarele aflate in st-by sa nu furnizeze alim. pe iesire lnb.( stiu ca anumite modele de hss in functie de versiunea soft, nu intrerup alimentarea pt. lnb.)
    lepetir, la ultimele versiuni de soft, s-a lasat alimentarea lnb-ului pe ON si la Humax si la Hyundai, e necesara pentru a-si lua subscriptia cardului si cand receptorul e in stand-by. multi abonati se plangeau ca intra in noua luna si cardul e blocat, deoarece isi tineau receptoarele inchise cand subscriptia era transmisa.

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    un receptor mai de soi ar rezolva problema cu siguranta . nu e raspunsul la care te asteptai sau pe care il voiai dar e o solutie.

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    romania
    Posts
    57
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    lepetir, la ultimele versiuni de soft, s-a lasat alimentarea lnb-ului pe ON si la Humax si la Hyundai, e necesara pentru a-si lua subscriptia cardului si cand receptorul e in stand-by. multi abonati se plangeau ca intra in noua luna si cardul e blocat, deoarece isi tineau receptoarele inchise cand subscriptia era transmisa.
    Da , asa este, ai dreptate in privinta hss-ului. De Humax Fox nu stiu ce sa zic, pentru ca demult n-am mai vazut unul.
    a fost odata ca niciodata.....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top