Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Cine stie un soft pentru dvd Orion 887?

    dvd-ul are o subtitrare care mananca litere,inlocuieste litere,e dezastru.Stie cineva un soft mai nou ca sa poata vedea subtitrarea bine ca la alte Dvd-uri?

  2. #2
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu exista asa ceva din pacate. si eu caut de 2 ani pentru orionul fratelui meu. e o electronica mai ciudata in el, in sensul ca e fabricat pe cip-ul Mediatek 1389QE. este un cip care dupa spusele producatorilor de dvd playere n-ar fi certificat de cei de la DivX. singurele cip-uri certificate de DivX de la Mediatek sunt 1389DE si 1389FE. dar DE e cel mai bun, are cel mai mare DAC video si audio. crede-ma ca de doi ani le trimit emailuri celor de la Orion Romania pentru Orion 887 si Orion 885, si nu au asa ceva. mi-au spus ca aceste dvd playere sunt fabricate in Slovenia si producatorul de acolo, chiar la nenumarate demersuri, nu le-a pus la dispozitie softul cu problemele legate de subtitrare rectificate.

  3. #3
    Bagator de/in seama Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Turda Metropolis
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat sa scoti firmware-ul din el cu mtk tool? Asa am putea arunca o privire prin soft...

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sebyss View Post
    Ai incercat sa scoti firmware-ul din el cu mtk tool? Asa am putea arunca o privire prin soft...
    De unde sa iau mtk tool si cum sa scot firmware-ul din el?

  5. #5
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    il gasesti cu ajutorul lui google. dar nu te ajuta cu nimic, orion 887 nu are pe placa de baza conector unde sa legi interfata, cum are e-boda.

  6. #6
    Bagator de/in seama Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Turda Metropolis
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Interesant, eu n-am intalnit inca player cu chipset MTK sa nu aiba loc pentru serial... Poti face o poza la placa de baza? chiar is curios acuma sa vad cu ce difera fata de un 886 (la soft se aseamana, doar vdf-ul si remote-ul nu se potrivesc dar asta n-ar fi o problema).

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sebyss View Post
    Interesant, eu n-am intalnit inca player cu chipset MTK sa nu aiba loc pentru serial... Poti face o poza la placa de baza? chiar is curios acuma sa vad cu ce difera fata de un 886 (la soft se aseamana, doar vdf-ul si remote-ul nu se potrivesc dar asta n-ar fi o problema).

    Nu pot sa-i fac poza la placa de baza pentru ca este in garantie si nu am cum sa-l desfac.

  8. #8
    Bagator de/in seama Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Turda Metropolis
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, atunci tasteaza din telecomanda: setup si imediat dupa 1 3 7 9 si posteaza aici ce apare pe ecran (version, sub, 8032, servo, risc...) poate gasim ceva.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am dat setup,am tastat 1379 si nu mi-a aratat nimic.
    Nustiu de ce,o fi alt soft?
    Meniul il am in engleza.

  10. #10
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    are fratele meu 887 si spun sigur ca nu are. 885 are dar pe partea unde e cablajul. daca 887 avea, de mult aveam softul modificat in el si primul lucru care il faceam, disparea meniul in limba rusa si ii lua locul cel in romana. 887 are o versiune mai ciudata de procesor, Mediatek 1389 QE. nu e certificat divx. softul are probleme cu citirea fisierelor divx 3.11. divx 4, 5 si xvid le citeste fara probleme.

  11. #11
    Bagator de/in seama Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Turda Metropolis
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si 886 are... plus ca am intalnit vreo 3 versiuni de soft la ele Ma mira ca n-a aparut nimic la didel cand a tastat 1379, am mai intalnit softuri la care dupa setup trebuia sa apesi 1389.
    Faptul ca 887 nu e certificat n-are nicio treaba, acum cativa ani am prins un seg 438 cu 1389GE (tot fara certificat) care nici macar nu incarca subtitrarea iar dupa modificari o incarca indiferent daca avea sau nu acelasi nume cu fisierul avi.
    Oricum daca 887 n-are serial mai exista o solutie... Eboda

  12. #12
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    despre dvd playerele orion am o parere si buna, si proasta. buna in sensul ca au o corectie a erorilor foarte buna, sistemul optic e de calitate, tine mult. nu ca la alte chinezarii, un an. pe langa 2 e-boda 555x (HIT89E, unul cu display bicolor iar celalalt cu display doar pe verde), un cdv 536k divx, un strong 1700 divx, mai am si un orion 885 de care sunt multumit, exceptie facand subtitrarea. un minus este ca nu apare soft pentru ele si nu le asigura nimeni suportul, nu exista nici in service la orion romania. le-am scris nenumarate emailuri, le-am cerut soft si pentru 885 si 887, dar nu au. mi-au spus ca au pentru 886, dar nu ma ajuta cu absolut nimic.

  13. #13
    Bagator de/in seama Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Turda Metropolis
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din 885 ai scos firmware-ul? parca la asta aparuse ceva (neoficial bineinteles, parca pe softpedia).

    P.S. Seg-ul 438 are deja vreo 4 ani si inca merge foarte bine (dupa cat am tot scris si rescris softul) dar eu cred ca la electronicele astea facute pe vapor trebuie sa ai si un pic de noroc... sunt care merg fara probleme ani de zile sau nimeresti unu' care se defecteaza in prima saptamana.
    Last edited by sebyss; 9th March 2008 at 22:20.

  14. #14
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu l-am scos ca nu ma intereseaza subtitrarea. pe softpedia am pus si eu un soft corectat la diacritice pentru 885 dar pentru prima versiune 885, cea cu telecomanda cu 2 baterii R3. a doua versiune 885 are telecomanda cu baterie pe litiu, de 3 volti (CR2032) si are alta versiune de soft care e secret de stat a celor de la Orion Slovenia, ca softul pentru 887.

  15. #15
    Bagator de/in seama Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Turda Metropolis
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca secretul lor e ca nu au soft pentru versiunilea astea... probabil ca firmware-ul deja e pus iar ei doar asambleaza componentele. Si baietii de la Mediatek (sau cine a pus softul) au uitat sa le dea si lor.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top