Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default Conactare Dream - laptop - fara router

    Actiunea se petrece la Dubai, cu frate-miu.
    Laptop-ul cu Vista are conectie la internet wireless printr-o conectie de undeva din hotel, cred.
    Se vrea conectare laptop la Dream, directa, prin cablu cross-over. Nu pentru shre ci pentru incarcare imagine si lista programe si ce se mai vede cu chei pe Hotbird - singura antena fixa conectata.
    S-au incercat mai multe variante de completare a Communication setup cu si fara DHCP bifat. Nu merge nimic. Cablul e cumparat, scrie cross-over pe el.
    Daca da la Control panel pe Network Connections nu are decit o singura conexiune - aia wireless la internet; nu ar trebui sa fie si aia cu Dream? Acum ma gindesc: oare trebuie sa dea 'enable' pentru placa de retea de pe laptop?
    Intrebari:
    1 de unde ia IP-ul laptop? - mi l-a spus dar nu stiu de unde l-a luat si daca e bun.
    2 ce trece la Nameserver si la Gateway? (s-a incercat varianta cu amindoua la fel si anume IP-ul laptopului)
    SHALOM

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    oare trebuie sa dea 'enable' pentru placa de retea de pe laptop?
    mi se pare logic
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by greyMD View Post
    mi se pare logic
    Si mie dar abia acum m-am gindit.
    SHALOM

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Actiunea se petrece la Dubai, cu frate-miu.
    Laptop-ul cu Vista are conectie la internet wireless printr-o conectie de undeva din hotel, cred.
    Se vrea conectare laptop la Dream, directa, prin cablu cross-over. Nu pentru shre ci pentru incarcare imagine si lista programe si ce se mai vede cu chei pe Hotbird - singura antena fixa conectata.
    S-au incercat mai multe variante de completare a Communication setup cu si fara DHCP bifat. Nu merge nimic. Cablul e cumparat, scrie cross-over pe el.
    Daca da la Control panel pe Network Connections nu are decit o singura conexiune - aia wireless la internet; nu ar trebui sa fie si aia cu Dream? Acum ma gindesc: oare trebuie sa dea 'enable' pentru placa de retea de pe laptop?
    Intrebari:
    1 de unde ia IP-ul laptop? - mi l-a spus dar nu stiu de unde l-a luat si daca e bun.
    2 ce trece la Nameserver si la Gateway? (s-a incercat varianta cu amindoua la fel si anume IP-ul laptopului)

    isr2002 activezi placa de retea a laptopului ... pui la dream ip 192.168.1.2 / netmask 255.255.255.0 si gateway 192.168.1.1 .. apoi la calc pui 192.168.1.3 / netmask 255.255.255.0 si la gw 192.168.1.1 si gata conexiune intre laptop si dream ! nameserverele se pun doar daca vrei sa iesi pe net.

    stima
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armandino View Post
    ...apoi la calc pui 192.168.1.3 / netmask 255.255.255.0 si la gw 192.168.1.1 ...
    stima
    Si DNS server?
    SHALOM

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DNS-urile le pui doar daca iesi pe net ! ele traduc siteurile din www.xx.org in ip si apoi ti-l da afiseaza pe ecran ! pt strict retea nu se folosesc dns-uri ... sau poti pune orice atata timp cat nu ai nevoie de net !
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A incercat si asa si tot n-a mers, cind deschidea DCC tot 192.268.254.5 ii arata sub poza computerului. Mai tirziu m-am gindit ca poate trebuia sa dea si restart la laptop dupa schimbarea asta. Incearca miine asta.
    SHALOM

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Placa de retea s-ar putea sa fie dezactivata din bios!
    Pentru ce dreamul sa aiba Internet, nu e suficient sa pui IP-uri/DNS.
    Pe notebook trebuie sa activezi Internet Connection Sharing pentru placa wireless.
    Daca iti reuseste aceasta operatiune, placa de retea va avea IP 192.168.0.1.
    La dream setezi manual IP 192.168.0.2, Netmask 255.255.255.0, GW 192.168.0.1, DNS 192.168.0.1 si/sau DNS de la providerul de net.
    Primul test se face sa vezi daca dream e legat de laptop.
    Pe laptop faci asa:
    Start->Run->cmd->Enter
    O sa apara o fereastra command prompt in care scrii:
    ipconfig->Enter ca sa verifici ca IP-urile de pe cele doua placi de retea din laptop (LAN si Wireless) sunt cele corecte.
    ping 192.168.0.2 trebuie sa dea Reply.... Daca raspunde cu Request timedout rezulta ca e o problema intre capatele cablului crossover (nu e activat lan in laptop, setari ip incorecte, cablu defect, etc.)
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E mult prea complicat pentru noi. Oricum, vrem varianta usoara, fara Dream pe net.
    SHALOM

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    rezolvat, merci armandino!
    SHALOM

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top