Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Moderator Mentor
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    tg-jiu
    Posts
    847
    Posts Thanks / Likes

    Default 3 Dreambox, 4antene, 4 diseq-swich

    Am 3 Dreamboxuri, 4 antene, fiecare cu cate un LNB quatro ALPS, 4 swichuri diseq strong.cablurile din lnb in swich au cate 1-2 metri si cablu din swich in receptoare cam 25m maxim.Fiecare sant configurate la fel.
    LNB in1 -19 Grade astra
    LNB in2 -13 Grade hotbird
    LNB in3 -1 Grad w intelsat
    LNB in3 -5 Grade sirius


    De ce se influenteaza intre ele?




    Daca sa zicem ma uit pe 13 grade cu un receptor1 si comut cu al 2-lea receptor pe 19 imi apare pe ecranul primului receptor NO SWICH .

    Daca las un singur receptor sa mearga si le opresc pe restu comuta perfect intre sateliti !

    Nu imi dau seama de la ce ar putea face chestia asta sa fie swichurile de vina sau lnb-urile
    Dreambox 800HD PVR with 320GB, Sky Star2 USB Plus, Sky Star HD2 pci, Thomson HD DSI8115 with HDD160GB, DM7025, DM500.

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fa si tu o proba : pune cel de pe 13° direct fara swich si vezi daca mai e influentat cind comuti nr 2 pe 19.
    Eu cred ca sint LNB-urile.Swich-urile nu prea au cum sa se influenteze daca sint pe linii separate.



  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trei intrebari:
    1. LNB-urile sunt quattro sau quad? Tie iti trebuie quad, nu quattro.
    2. De ce ai 4 switch-uri? Iti trebuie doar 3, cate unul pentru fiecare receiver. Switch-urile trebuie sa fie de tipul 4x1.
    3. De la cele trei switch-uri iti vin 3 cabluri separate la fiecare receiver?

  4. #4
    Moderator Mentor
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    tg-jiu
    Posts
    847
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Doar 3 swichuri (4in - 1out) sant folosite, din fiecare iesire merege la cate un receptor.

    Lnb-urile sunt quad Alps .


    De la fiecare lnb vine cate un fir si intra in swich apoi din swich pleaca calblu spre fiecare receptor.
    Dreambox 800HD PVR with 320GB, Sky Star2 USB Plus, Sky Star HD2 pci, Thomson HD DSI8115 with HDD160GB, DM7025, DM500.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune switcs-urile in dulap si ia un 17/4 multischw.si nu mai ai probleme sau SPAUN-uri cu cele ieftine ai intodeauna probleme.Bafta
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    17/4 ? doamne ce ieftin e ! daca le arunci pe cele 4/1,arunca-le catre mine !

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by andreisky View Post
    Daca sa zicem ma uit pe 13 grade cu un receptor1 si comut cu al 2-lea receptor pe 19 imi apare pe ecranul primului receptor NO SWICH.
    Asta se poate intampla atunci cand rec.1 nu trimite tensiune spre LNB, care este alimentat de rec.2. Cand treci cu rec2 pe 19°, LNB-ul de 13° ramane fara alimentare si nu mai vezi nimic. Verifica in menu-ul receiverului la LNB daca nu este setata alimentarea pe "off". Curios insa e faptul ca separat merg...
    Alta cauza ar fi cablul destul de lung sau de slaba calitate si ai pierderi de tensiune pe el. Sau pe comutatorul Diseq cade multa tensiune si nu mai ajunge suficient la LNB. Incearca sa maresti in menu tensiunea de alimentare a LNB-ului, uneori 1V face minuni.
    Pentru un diagnostic corect ar trebui masurate tensiunile in sarcina (trebuie sa intercalezi o mufa speciala cu acces la miez) la iesirea receiverelor, inainte si dupa Diseq.

  8. #8
    Moderator Mentor
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    tg-jiu
    Posts
    847
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am vorbit azi cu cei de la Mondoplast de unde le-am luat si mi-au zis ca lnb-urile quad au implementate in ele un swich si ca nu au cum sa mearga in configuratia asta ( cu alt swich la iesirea din ele si merg doar direct in receptor ). Am pus si alt model de swich si tot asa face.

    Chiar nu a facut nimeni o astfel de schema?

    Imi ziceau sa imi iau un lnb twin ca nu are incorporat acel swich !
    Dreambox 800HD PVR with 320GB, Sky Star2 USB Plus, Sky Star HD2 pci, Thomson HD DSI8115 with HDD160GB, DM7025, DM500.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am exact configuratia asta, 4 quad (Astra, HotBird, Sirius, Thor) + 4 diseq 4x1 si merge de bubuie. Ce-i drept, switch-urile sunt Spaun.
    PS. aia de la Mondoplast vorbesc prostii.

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Astai cuvintul magic "SPAUN" daca nu are omu bani de 17/4 eu ce am zis.Aia de la magazin nu uita ca sint "VINZATORI",de cartofi ,de cauciucuri ,de antene...... dar tot vinzatori ramini .Asculta ce zice si Crocodilu ca stie el ce spune.Bafta
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top