Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    ¨˜”°º member º°”˜¨ ®™ Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default 1360x768 sau 1080i ..?

    O mica problema am poate ma ajuta cineva : o imagina buna pe lcd32" o am cand setez rezolutia (nativa) la 1360x768 dar...vad ca la nvidia mai am si "change the signal or hdtv format " daca dau pe 1080i se lateste imagine este mult mai mare (cel putin la desktop) ...ce sfat imi puteti da ...cum ar fii un reglaj bun...?
    Am facut ceva probe si am vazut ca pe KMPlayer imaginea este mult mai buna decat bsp , media player...sunt oare setarile mai bune decat a altora sau este un player bun?
    toate cele bune



  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1366 x 768 ai vrut sa spui. Recomand sa setezi acolo rezolutia nativa sau ceva foarte apropiat. Asa eviti scalarile multiple ale imaginii.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1360, e corect asa - si eu am tot lcd hdtv ready, tot pe nvidia, tot vga 2nd monitor in mod dualview

    nu incerca sa afisezi peste rezolutia nativa ([email protected]), nu vei reusi decit sa-ti complici viata
    de asemenea, nu incerca sa conectezi computerul printr-un alt cablu decit vga
    daca incerci sa trasmiti imaginea printr-un cablu dvi - hdmi vei observa ca rata de refresh scade la jumatate, iar rezolutia de 1360x768 se transforma in 1280x768, astfel incit vei pierde lateralele imaginii
    consulta manualul si vei descoperi acolo toate aceste lucruri experimentate de mine ()

  4. #4
    ¨˜”°º member º°”˜¨ ®™ Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by imeDB View Post
    1360, e corect asa - si eu am tot lcd hdtv ready, tot pe nvidia, tot vga 2nd monitor in mod dualview

    nu incerca sa afisezi peste rezolutia nativa ([email protected]), nu vei reusi decit sa-ti complici viata
    de asemenea, nu incerca sa conectezi computerul printr-un alt cablu decit vga
    daca incerci sa trasmiti imaginea printr-un cablu dvi - hdmi vei observa ca rata de refresh scade la jumatate, iar rezolutia de 1360x768 se transforma in 1280x768, astfel incit vei pierde lateralele imaginii
    consulta manualul si vei descoperi acolo toate aceste lucruri experimentate de mine ()
    Am conectat dvi-hdmi imi ia nativ 1360x768 tv-ul pleaca in mod panoramic sau mod1(care habar nu am ce este cu el)probabil pierd ceva din margini dar nu prea cred ca kmplayerul imi arata lateralele si pe full image nu pare sa dispara din imagine...manualul nu prea ma ajuta ...apropa rata de refresh este de 60 ...(1360x768/60)

    Pc input signal reference chart for pc (cred ca este VGA) WXGA 1280x768
    pc input signal reference chart for HDMI VXGA 1360x768

    Ceea ce cred ca ar fii mai bine sa iti iei sa faci probe cu dvi-hdmi ...10m=90lei nu este de marca dar este ok



  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am iesire hdmi din laptop (plus placa nvidia). daca il las in 1360 imaginea pe lcd tv e foarte clara (ma refer la fonturi), tv-ul e in rezolutia nativa. in schimb, in nvidia control panel imi spune ca semnalul nu e "hdtv standard". daca schimb in 720p sau 1080i (din nvidia settings) fonturile se belesc si rezolutia se schimba in 1280x720, respectiv 1920x1080. concluzia: il las in 1360x768.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    284
    Posts Thanks / Likes

    Default

    As vrea sa ii intreb pe cei care detin HDTV-uri cu rezolutia nativa 1368(1360)x768, cum ati reusit sa il faceti sa va afiseze ca rezolutie disponibila in nvidia control panel rezolutia de mai sus. Eu am un Sharp 32Ra1e si il conectez la PC cu un cablu DVI-HDMI. Din pacate pana acum nu am reusit sa il fac sa ma lase sa selectez alta rezolutia decat 720p sau 1080i si fonturile asa cum zice si nflorinrom nu sunt clare.
    Pinnacle PCTV SAT + Offset 1,4m + Lnb 0,2db

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    284
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca incerc sa stez la custom resolution 1360x768 cand ii dau test imi zice custom resolution test failed. Stie cineva de ce?
    Display-ul este setat primary pentru ca nu mai am un altul.
    Pinnacle PCTV SAT + Offset 1,4m + Lnb 0,2db

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Totul e in setarile placii video , si eu ma uit la filme pe un Sony de 32 conectat DVI-Hdmi , si ma uit in modul Dual View , si placa video ''vede'' exact monitoru la rezolutia lui si exact si rezolutia Tv-ului : 1360/768 . E cel mai simplu asa , si eu m-am chinuit groaznic pana am setat , dar e simplu , monitorul e conectat cu un cablu VGA si tv-ul DVI, tu poate ai 2 iesiri DVI din placa video , dai DualView si dupa aia '' muti'' filmul in ecranul Tv-ului si gata , ai calitate maxima .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    284
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si daca nu am decat acest HDTV nu pot folosi rezolutia 1360/768 in mod single display? Sau de fapt se poate seta doar in mod Dual View?
    Poate sa fie si o restrictie de la cablul DVI-HDMI?
    Pinnacle PCTV SAT + Offset 1,4m + Lnb 0,2db

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ar trebui sa poti. ideea e ca tv-ul tau nu stie sau nu poate informa corect placa video despre rezolutiile suportate. nu cred ca e de vina cablul. uita-te atent in specificatiile tv-ului, eventual cauta pe net. poate e si de la versiunea hdmi (1.1, 1.2, 1.3) implementata de placa, respectiv tv si handshake-ul nu reuseste.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si daca nu reusesti cu hdmi, incearca un cablu vga (asta daca ai iesire vga pe placa, banui ca tv-ul are intrare).

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca ar trebui sa ne zici si ce folosesti , pc sau laptop . In Modul Dual View e mai simplu , amandoua displayurile fiind vazute de placa video ( Monitor + TV ) deci placa video '' vede '' si rezolutiile optime , daca vrei sa-l folosesti ca single display trebuie sa intri in setarile Advanced ale placii , pentru ca trebuie umblat la MONITOR SCALING , sa fie centered , si asa iti va vedea si televizorul rezolutia pe care o vrei , acum Tv-ul iti arata , out of range ,nu ?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    284
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat, asa cum zice Inzaghi, sa setez la MONITOR SCALING optiunea centered si sa adaug acolo rezolutia 1368x768 dar dupa ce apas Test imaginea care apare este mult mai mare ca ecranul si nu se vede clar. Daca incerc sa ma intorc la rezolutia mea (720p) observ ca rezolutia verticala 768 pe care am introdus-o ultima data sub MONITOR SCALING, este modificata in 540. Chiar nu am idee ce sa mai modific.Am mai incercat si rezolutiile 1360x768 si 1366x768 dar la fel nu sunt afisate clar.
    Programul Moninfo imi da urmatorul rezultat:
    Monitor
    Windows description......... Plug and Play Monitor
    Manufacturer description.... SHARP HDMI
    Manufacturer................ Sharp
    ————————————————————————————
    Plug and Play ID............ SHP0FEB
    Serial number............... n/a
    EDID data source............ I2C bus (real-time)
    ————————————————————————————
    Manufacture date............ 2006
    EDID revision............... 1.3
    Display type and signal..... Digital
    Sync input support.......... n/a
    Screen size................. n/a
    Power management............ Active off/sleep

    Color characteristics
    Display gamma............... 2.20
    Red chromaticity............ Rx 0.633 - Ry 0.333
    Green chromaticity.......... Gx 0.205 - Gy 0.702
    Blue chromaticity........... Bx 0.150 - By 0.081
    White point (default)....... Wx 0.292 - Wy 0.322

    Timing characteristics
    VESA GTF support............ Not supported
    Horizontal scan range....... 15-46kHz
    Vertical scan range......... 49-61Hz
    Video bandwidth............. 80MHz
    Extension blocks............ 1
    Timing recommendation #1.... 1920x540 at 50Hz
    Modeline................ "1920x540" 74.250 1920 2448 2492 2640 540 574 579 562 +hsync +vsync
    Timing recommendation #2.... 1920x1080 at 25Hz
    Modeline................ "1920x1080" 74.250 1920 2448 2492 2640 1080 1148 1158 1124 interlace +hsync +vsync
    Timing recommendation #3.... 720x480 at 60Hz
    Modeline................ "720x480" 27.000 720 736 798 858 480 489 495 525 -hsync -vsync
    Timing recommendation #4.... 720x576 at 50Hz
    Modeline................ "720x576" 27.000 720 732 796 864 576 581 586 625 -hsync -vsync
    Timing recommendation #5.... 1920x540 at 60Hz
    Modeline................ "1920x540" 74.250 1920 2008 2052 2200 540 542 547 562 +hsync +vsync
    Timing recommendation #6.... 1920x1080 at 30Hz
    Modeline................ "1920x1080" 74.250 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1094 1124 interlace +hsync +vsync
    Timing recommendation #7.... 1280x720 at 50Hz
    Modeline................ "1280x720" 74.250 1280 1720 1760 1980 720 741 746 750 +hsync +vsync
    Timing recommendation #8.... 1280x720 at 60Hz
    Modeline................ "1280x720" 74.250 1280 1390 1430 1650 720 725 730 750 +hsync +vsync

    Standard timings supported
    720 x 480 at 60Hz - Sharp
    720 x 576 at 50Hz - Sharp
    1280 x 720 at 50Hz - Sharp
    1280 x 720 at 60Hz - Sharp
    1920 x 540 at 50Hz - Sharp
    1920 x 540 at 60Hz - Sharp
    1920 x 1080 at 25Hz - Sharp
    1920 x 1080 at 30Hz - Sharp

    Raw EDID base
    00: 00 FF FF FF FF FF FF 00 4D 10 EB 0F 01 01 01 01
    10: 00 10 01 03 80 00 00 78 2A 1B BE A2 55 34 B3 26
    20: 14 4A 52 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01
    30: 01 01 01 01 01 01 01 1D 80 D0 72 1C 16 20 10 2C
    40: 25 80 00 00 00 00 00 9E 8C 0A D0 8A 20 E0 2D 10
    50: 10 3E 96 00 00 00 00 00 00 18 00 00 00 FC 00 53
    60: 48 41 52 50 20 48 44 4D 49 0A 20 20 00 00 00 FD
    70: 00 31 3D 0F 2E 08 00 0A 20 20 20 20 20 20 01 7D

    Raw EDID extension (CEA-861)
    00: 02 03 21 71 4D 94 05 13 04 11 12 02 03 15 16 06
    10: 07 01 23 09 07 07 83 01 00 00 66 03 0C 00 20 00
    20: 80 8C 0A D0 90 20 40 31 20 0C 40 55 00 00 00 00
    30: 00 00 18 01 1D 80 18 71 1C 16 20 58 2C 25 00 00
    40: 00 00 00 00 9E 01 1D 00 BC 52 D0 1E 20 B8 28 55
    50: 40 00 00 00 00 00 1E 01 1D 00 72 51 D0 1E 20 6E
    60: 28 55 00 00 00 00 00 00 1E 00 00 00 00 00 00 00
    70: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 53

    EIA/CEA-861 Information
    Revision number............. 3
    DTV underscan............... Not supported
    Basic audio................. Supported
    YCbCr 4:4:4................. Supported
    YCbCr 4:2:2................. Supported
    Native formats supported.... 1
    DTV formats supported....... 13

    CE standard timings supported
    1920 x 1080i at 50Hz (16:9) - HDTV (Native)
    1920 x 1080i at 59.94/60Hz (16:9) - HDTV
    1280 x 720p at 50Hz (16:9) - HDTV
    1280 x 720p at 59.94/60Hz (16:9) - HDTV
    720 x 576p at 50Hz (4:3) - EDTV
    720 x 576p at 50Hz (16:9) - EDTV
    720 x 480p at 59.94/60Hz (4:3) - EDTV
    720 x 480p at 59.94/60Hz (16:9) - EDTV
    720 x 576i at 50Hz (4:3) - Doublescan
    720 x 576i at 50Hz (16:9) - Doublescan
    720 x 480i at 59.94/60Hz (4:3) - Doublescan
    720 x 480i at 59.94/60Hz (16:9) - Doublescan
    640 x 480p at 59.94/60Hz (4:3) - Default

    Display adapter
    Adapter description......... NVIDIA GeForce 7900 GS
    Adapter device ID........... 0x029210DE
    Display settings............ 1280x720, 32bpp

    Dupa cum vedeti aici nu este inclusa nici o rezolutie 1368 sau ceva asemanator. Din nefericire rezolutia pe care programul o vede ca nativa sau pe care nvidia o vede nativa este 1080i dar nu poate fi afisata corect, fiind la fel in ceata si tremurand.Ce as mai putea incerca?
    Pinnacle PCTV SAT + Offset 1,4m + Lnb 0,2db

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    52
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si de ce nu folosesti DualView, esti pe laptop ?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @abrash43: dupa cum ai observat si tu, tv-ul nu suporta 1360x768 pe hdmi . al meu sony se descurca. (ca ultima solutie) incearca cu un cablu vga. pe de alta parte, ma indoiesc ca schimbarea placii grafice sau a versiunii de driver te va ajuta, la tv e problema.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top