Acest program, lansat ca soft oficila Kathrein la mijlocul lunii decembrie, este un instrument pretios care permite utilizatorului sa gestioneze cele doua aspecte esentiale ale intretinerii soft a unui receptor :

- gestiunea de "settings" - sateliti, transpondere, canale, liste de favorite
- update firmware

Aplicatia poate fi descarcata de la adresa :

http://www.esc-kathrein.de/download/home.htm

se instaleaza banal , cu posibilitatea de a selecta modelul de receptor.

Lansarea aplicatiei pune pe ecran un mic meniu de selectie prin care putem selecta din retea BOX-ul pe care dorim sa lucram ...si connect !
Dupa conectare , in coltul din dreapta jos, apare o fereastra de serviciu care permite alegerea functiei dorite : channel ( management) sau upgrade.

Functia channel management permite deschiderea unei liste de settings in format XML , daca ea exista, sau se copiaza de pe receptor cea existenta, se editeaza si se salveaza sau se reincarca pe receptor ! Editarea listei de settings permite adaugarea, stergerea si/sau modificarea definitiilor existente ... sateliti, transpondere, canale si liste de favorite.

Functia upgrade permite selectia unei noi imagini ( serul celor 5 .img de baza ) sau un set de upgrade partial pe care le transmite catre receiver...totul sigur si extrem de rapid.

Va recomand calduros acest program in defavoarea micilor experimente amatoricesti ce se mai gasesc pe diverse forumuri.