Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default Dolce 2 receivere , pe 3 televizoare ?

    Sal all

    Deci am abonament le dolce cu 2 receivere ,2 cartele, LNB cu 2 iesiri
    acuma imi merg 2 televizoare


    Intrebare
    Cum as putea face sa-mi mearga pe 3 telvizoare si diferite posturi ?

    Ce ar mai trebui sa cumpar , am receivere dar fara slot de card , sau prin calculator , ca nici aia nu mar deranja ca al 3 lea sa mearga prin calculator ( numai daca asa se poate )
    Last edited by NxRolix; 3rd February 2008 at 17:45.

  2. #2
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by NxRolix View Post
    Sal all

    Deci am abonament le dolce cu 2 receivere ,2 cartele, LNB cu 2 iesiri
    acuma imi merg 2 televizoare


    Intrebare
    Cum as putea face sa-mi mearga pe 3 telvizoare si diferite posturi ?

    Ce ar mai trebui sa cumpar , am receivere dar fara slot de card , sau prin calculator , ca nici aia nu mar deranja ca al 3 lea sa mearga prin calculator ( numai daca asa se poate )
    eu cred ca daca le spui celor de la dolce problema poate iesi mai ieftin ,adica mai inchiriezi de la ei un receptor
    sau chiar faci un alt abonament ca doar e gratis instalare si receptorul in custodie si la fel iesi mai ieftin
    daca nu trebuie sa cumperi cel putin alte doua receptoare mai modeste gen echolite 791(are cititor de cartela si 771 (fara cititor de cartela) ,dar cred ca te complici mai mult
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mersi

    dar din cate stiu
    Echosmart (Echolite) 791

    Este compatibil cu Max TV, Focus Sat si UPC

    deci nu cred ca ar merge pe Dolce ce am io .

    sau ?

  4. #4
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by NxRolix View Post
    mersi

    dar din cate stiu
    Echosmart (Echolite) 791

    Este compatibil cu Max TV, Focus Sat si UPC

    deci nu cred ca ar merge pe Dolce ce am io .

    sau ?
    pai nu stii chiar totul
    tot timpul avem cu totii de invatat
    cartela o poti pune si in alt receptor daca poti pune in softul receptorului nr receptorului (Set Box ID)

    aici e postat cum sta treaba desi iti scriu si eu mai jos

    ultima versiune de soft care face asa ceva pe echo e :v 3.00 ===> menu+9231+set box id + nds box key find

    serial nr of original box(receiver)= adcdef1234567890
    please use 123456789 in hex=75BCD15
    from obtain use windows default scientific calculator put in decimal
    and push hex to convert box key in hex,
    add one 0 first digit= 075BCD15 this is the ready hex box key u can update by remote control " ) + exit

    + then use latest sw (3.01) and the card will work (soft upgrade v 3.13)

    don't factory default and work 100%


    cand ai un card (o cartela) care este " imperecheata "cu receptorul (adica nu o poti folosi fara receptorul lor ...ex: dolce, atunci o poti "imperechea "cu echolite daca urmezi niste pasi :
    trebuie sa afli care e nr receptorului (boxkey) iar acest numar ....trebuie convertit in sistem hex
    (operatie care o poti face si cu un calculator din windows dar trebuie setat pe forma " scientific "
    : " nds box key find

    serial nr of original box= adcdef1234567890
    please use 123456789 in hex=75BCD15
    from obtain use windows default scientific calculator put in decimal
    and push hex to convert box key in hex,
    add one 0 first digit= 075BCD15 this is the ready hex box key u can update by remote control "

    adica pe romaneste din Identitatea receptorului care are mai multe cifre trebuie sa iei ultimele 10 cifre ,
    "scazi" (tai) ultima cifra deci numai "123456789 " (vezi ce e cu bold) si iti raman numai 9 cifre care
    trebuie convertite din sistem decimal in sistem hex cu windows calculator format scientific rezultand
    doar 7 caractere la care adaugi un zero " 0 " in fata ca sa fie 8 caractere pe care le pui in receptor
    cu telecomanda la BOX KEY ID


    Exista si unele dezavantaje legate de actualizare softului si se poate bloca cartela daca nu e
    in receptorul de la dolce , cei de la Dolce fac actualizare de soft si pt ca nu e receptorul original
    nu nereuseste sa faca update-ul respectiv si iti poate bloca cartela ,rezolvarea e ca din cand in cand sa pui cartela in receptorul lor ( noaptea de exemplu cand nu te uiti)
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  5. #5
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu se dau deocamdata decat maxim 2 receptoare pe un abonament. in depozit la cluj au sosit deja lnb-uri quad, cand vine unda verde de la conducerea romtelecom se da drumul la oferta. ceva schimbari vor fi dupa 16 februarie, actualele formulare de contract care s-au dat din decembrie la abonati sunt valabile pana in 16 februarie. sper ca dupa acea data sa apara oferta asta poti sa mai iei un abonament cu un receptor in custodie pe numele vecinei sau a unei rude, care are romtelecom, si te intelegi cu echipa de instalari sa puna la tine antena dar numai dupa ce-si da respectiva persoana pe numele careia faci abonament acordul scris.

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hy,
    Problema mea e oarecum similara, adica am 2 stb dolce si 3 tv, dar 2 tv-uri pot merge pe acelasi canal, nu-mi trebuie separare totala. Intrebarea mea este referitoare la stb-ul Coship pe care mi l-a pus in brate RTC: pe spate are iesiri pe SCART -2, dar are si intrare si iesire de antena -semnal tv in RF, pt. cablu, zic ei. Receptorul da semnalul de la satelit si pe iesirea de antena? adica o pot folosi ca sa trimit semnal RF spre alt tveu? Ar fi mult mai usor decat sa iau semnalu' de la al doilea SCART, caci deja am trase cable coax de la tvcablu clasic.
    Pe net nu am gasit date lamuritoare nici pe saitu' lui Coship, referitor la ce semnale da pe mufele de antena.
    Cu multumiri

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costin_bad View Post
    hy,
    Problema mea e oarecum similara, adica am 2 stb dolce si 3 tv, dar 2 tv-uri pot merge pe acelasi canal, nu-mi trebuie separare totala. Intrebarea mea este referitoare la stb-ul Coship pe care mi l-a pus in brate RTC: pe spate are iesiri pe SCART -2, dar are si intrare si iesire de antena -semnal tv in RF, pt. cablu, zic ei. Receptorul da semnalul de la satelit si pe iesirea de antena? adica o pot folosi ca sa trimit semnal RF spre alt tveu? Ar fi mult mai usor decat sa iau semnalu' de la al doilea SCART, caci deja am trase cable coax de la tvcablu clasic.
    Pe net nu am gasit date lamuritoare nici pe saitu' lui Coship, referitor la ce semnale da pe mufele de antena.
    Cu multumiri
    Da,merge.Ce iese pe scart,acelasi lucru ai si pe iesirea TV,o poti trimite pe coaxial la celalalt TV.
    P.S. Si la intrarea TV poti aduce tot pe coaxial semnal din iesirea TV de la celalalt stb,si daca acest stb (cel intermediar) e pe stanby,al treilea TV poate vedea programul de pe primul stb.
    Last edited by Mayerling; 4th July 2008 at 10:57.
    .

  8. #8
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Foloseste un AV sender daca nu sunt utilizate simultan ambele. Ai si avantajul ca poti schimba canalele din camera fara receiver.

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Great, very good news! Multumim. 2 tvuri nu imi trebuie simultan, exact. E vorba de sufragerie si dormitor. Probabilitatea de simultaneitate e f.mica.
    clader, dar AV senderu' nu imi trimite doar semnalul AV (pe care presupun ca tre' sa-l iau din SCART, nu?) dintr-un loc in altu'? Pe SCART (si pe TV out antena) am la un moment dat un canal, nu le am pe toate. Eu ma gandeam ca trebuie sa fac si o telecomanda care sa bata din dormitor in sufragerie, peste camera 2, si sa-mi actioneze stbul, caci cre'ca telecomanda originala nu are cum.

    L.E.: m-am lamurit, clader. Am cautat pe net si, intr-adevar, face si extensie de telecomanda. Multumim pentru hint.
    Last edited by costin_bad; 4th July 2008 at 12:09.

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costin_bad View Post
    hy,
    Problema mea e oarecum similara, adica am 2 stb dolce si 3 tv, dar 2 tv-uri pot merge pe acelasi canal, nu-mi trebuie separare totala. Intrebarea mea este referitoare la stb-ul Coship pe care mi l-a pus in brate RTC: pe spate are iesiri pe SCART -2, dar are si intrare si iesire de antena -semnal tv in RF, pt. cablu, zic ei. Receptorul da semnalul de la satelit si pe iesirea de antena? adica o pot folosi ca sa trimit semnal RF spre alt tveu? Ar fi mult mai usor decat sa iau semnalu' de la al doilea SCART, caci deja am trase cable coax de la tvcablu clasic.
    Pe net nu am gasit date lamuritoare nici pe saitu' lui Coship, referitor la ce semnale da pe mufele de antena.
    Cu multumiri
    iti poti monta AV sendere. adica niste dispozitive wireless care trimit semnalele audio si video de la receptor la tv si semnalul de telecomanda de la tv la televizor. e cea mai eleganta solutie .

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Av senderul transmite si semnalul IR din camera distanta spre camera unde ai receptorul de satelit!(ai em IR care se lipeste pe fata la Coship)
    Deci mergi cu telecomanda de la Coship in dormitor(sau..) si butonezi de acolo Coshipu'.
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    trebuie sa afli care e nr receptorului (boxkey) iar acest numar ....trebuie convertit in sistem hex
    Buna baieti am si eu o problema de 1 saptamana, sunt abonata Focussat Moldova si jumate de an n-au fost probleme, iar de 2 zile nu-mi mai arata cartela in alt tuner decat KAON, am sunat la ei si au zis ca au imperecheat cartela de tuner, cum pot afla si eu box-key ca nu vreau sa ma folosesc de rahatul lor de tuner

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default cartela dolce pe echosmart?

    Incerc sa fac ce a scris horatyu, dar eu am, pe eticheta receptorului Dolce urmatoarea serie:
    33FDBF0 1827364458 BD5 13A00 29474
    Care ar fi de ales? Cele 10 din grupa a doua, pe care le-am subliniat eu?
    Multumesc,
    Cristian

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Valenii de Munte
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai raspuns pe PM.

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut
    Ma puteti ajuta si pe mine cu aceeasi problema ca si crissstian ?

    seria receptorului meu este
    CCLLLLCCCCCCCCCCC LCCCCLCC CCCCC
    unde C reprezinta cifra iar L reprezinta litera.
    va multumesc mult de tot

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top