Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default Lungimea maxima a cablului null-modem

    Stie cineva comunicatia cu receptorul pe portul serial la ce rata se face?
    Am in vedere articolul de mai jos:
    http://tldp.org/HOWTO/Remote-Serial-...-distance.html

    As avea nevoie de un cablu de ~20m cu care sa fac update la Echosmart, dintr-o alta camera, fara a mai muta receporul (laptop n-am).

  2. #2
    Junior Member Friend
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Timisoara,Ro
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu null modem

    Sal am citi pe undeva ca merge pana la 25m daca cablul e de calitate .Daca til faci tu atunci iti recomand cablu Utp din care vei folosi doar trei fire! Nu iti trebe decat 2.3.5 adica tx rx si gnd cu cablu de 10m facut de mine pentr-u share si update merge bine nam avut reclamati de la acea persoana!Pe 20 m nam incercat dar bafta.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2007
    Location
    cartierul grant
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default lungime

    am 14 m si este ok parca un pic mai slab semnaul doar foarte putin , al meu este din sufragerie in dormitor pe exteriorul blocului , in general eu spun ca este ok

  4. #4
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MariusT View Post
    As avea nevoie de un cablu de ~20m cu care sa fac update la Echosmart, dintr-o alta camera, fara a mai muta receporul (laptop n-am).
    Faci update foarte foarte des la acel receptor sau stai intr-un palat ? Un update dureaza cateva minute si ma gandesc ca pe traseul cel mai scurt de la pc la receptor nu sunt chiar 20 de metri. Eu cu un cablu de 8 m facut de mine am aceeasi viteza de transfer (~10kb/s) ca si cu unul de 1,5m cumparat gata confectionat.


  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis View Post
    Faci update foarte foarte des la acel receptor sau stai intr-un palat ? Un update dureaza cateva minute si ma gandesc ca pe traseul cel mai scurt de la pc la receptor nu sunt chiar 20 de metri. Eu cu un cablu de 8 m facut de mine am aceeasi viteza de transfer (~10kb/s) ca si cu unul de 1,5m cumparat gata confectionat.
    Nu stau in nici un palat, e un simplu apartament de bloc. Acum am masurat cu pasul in jur de 15 metri.
    Stiu ca dureaza cateva minute, dar prefer sa intind cablul decat sa plimb receptorul. Plus cica se zgaraie mobila

  6. #6
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am 30m de cablu facut de moa si merge fara probleme.

    PS. dureaza un pic mai mult pina ajung datele la capatu celalalt , e normal , doar are 30m , dar merge super

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    11 m si la mine, functioneaza prefect...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  8. #8
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MariusT View Post
    Stie cineva comunicatia cu receptorul pe portul serial la ce rata se face?
    Am in vedere articolul de mai jos:
    http://tldp.org/HOWTO/Remote-Serial-...-distance.html

    As avea nevoie de un cablu de ~20m cu care sa fac update la Echosmart, dintr-o alta camera, fara a mai muta receporul (laptop n-am).

    daca iti faci dintr-un cablu de retea cred ca merge pana la 100 de metri fara probleme

    pentru distante mari va recomand cablu de retea FTP, adica utp ecranat. ecranul il legi la carcasa receptorului, adica la masa. Pe cablu utp distanta maxima la care traficul se pastreaza la 100 mega pe secunda e de 100 metri, cu cablu ftp se ajunge si la 160 m, parametrii traficului de 100 mega pe secunda ramanand intacti, nu s-e inregistreaza nici o alterare a calitatii.
    Pt transmisia de date conteaza foarte mult si codul culorilor pentru distante lungi sunt : perechea portocalie (alb portocaliu-portocaliu) si perechea verde (alb verde-verde).aceste 2 perechi au proprietati mai bune datorita rasucirii in interiorul invelisului
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    clar.
    merci baieti.

  10. #10
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hotatiule, cablul ftp e ftp iar utp e utp, nu cum ai spus tu "cablu de retea FTP, adica utp ecranat". ftp e fara ecran iar utp cu ecran. pe distante mari lucrati cu cablu solid, nu litat pentru patchcord. are pierderi mai mari decat cablul solid.

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc un cablu utp de ~30 m si merge de rupe
    Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic.
    Mahatma Gandhi
    ... ha-ha.ro ...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    hotatiule, cablul ftp e ftp iar utp e utp, nu cum ai spus tu "cablu de retea FTP, adica utp ecranat". ftp e fara ecran iar utp cu ecran. pe distante mari lucrati cu cablu solid, nu litat pentru patchcord. are pierderi mai mari decat cablul solid.
    UTP= Unshielded Twisted Pair adica asta nu are nici un ecran

    FTP=Foil Twisted Pair asta are un fel de folie pe post de ecran

    STP =Shielded Twisted Pair

    asta din cate stiu eu.

    Iar transmisia seriala nu are nimic de a face cu reteaua. Se recomanda cabluri de maxim 30 m..dar merge si la distanta mai mare. Recomandat sa se conecteze si carcasa metalica de la mufe pentru a pastra la acelasi potential carcasa echipamentelor.

  13. #13
    Mentor Ahmadinejad Mentor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Colonia Romania
    Posts
    911
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sorin_bidian View Post
    ... Se recomanda cabluri de maxim 30 m..dar merge si la distanta mai mare. Recomandat sa se conecteze si carcasa metalica de la mufe pentru a pastra la acelasi potential carcasa echipamentelor.
    Peste 30 m se recomanda RS485, pt transfer eficient de date(nu e cazul la receivere). Asa ca, pentru a evita surprizele, ascultati sfatul lui @sorin_bidian... maxim 30 m!
    Var cu Adolf, frate cu Iosif si prieten cu Kim...
    Anti-USA, anti-RUSA, anti-UE, anti-MUEEEE-UE member...

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cablu UTP




    cablu STP




    cablu FTP


    Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic.
    Mahatma Gandhi
    ... ha-ha.ro ...

  15. #15
    FLEX-IBIL Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Mall d'Ovax
    Posts
    5,276
    Posts Thanks / Likes

    Question Usb

    Dar un cablu USB pentru un webcam cat de lung poate fi?
    LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
    NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

    Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top