Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Am testat pentru voi ...YUMATU

    Yumatu este un fabricant turc respectabil ... spun asta pentru ca are o fabrica adevarata la Istambul unde produce aparate radio pentru masina si receptoare digitale satelit. Yumatu fabrica doua game de receptoare digitale satelit ...gama IQ ( low end) si gama MX ( high end).

    Gama IQ este constituita din trei modele a caror caracteristica comuna este absenta modulatorului si echipare cu un singur SCART. Softul este unul clasic , cu meniuri placute pe un fond albastru, perfect functional si raspunzind unor multiple optiuni de upgrade serial sau satelit. Ceea ce este oarecum rar intalnit este functia mozaic , functie care prin apasarea unei taste de pe RC afiseaza pe ecran 9 cadre cu imagini de pe cele 8 canale adiacente celui curent ( 8 imagini statice si una dinamica ) de pe care grila mozaic , prin deplasare > < ^ V si OK se poate alege canalul dorit. Diferentele intre modele sint date de echiparea cu sau fara lector de card sau CI. ( intre furnizori www.prosat.ro )

    Gama MX este acoperita de cinci modele a caror caracteristica comuna este echiparea cu conectica completa : modulator, 2 scart si SPDIF.
    Softul seriei este personalizat acesteia, tonuri de albastru , functii de informare exhaustive, poate un pic cam incarcat in "floricele" de meniu.
    Aplicatia este perfect functionala cu o atentie speciala functiilor de upgrade serial sau satelit si cu aceesi raritate ... selectia din grila mozaic dar care poate fi dimensionata dinamic la 4,9 sau 16 imagini de selectie.
    Aplicatia are si o interesanta functie de instalare automata prin selectie dintr-o lista de sateliti pentru cazul echiparii cu un motor H-H.
    Diferentele intre modele sint date de echiparea singulara sau simultana cu lector de card si/sau CI.

    Evident cele doua game au un soft cu emulator la zi ! soft intretinut de ani de zile spre cinstea fabricantilor. Receptoarele YUMATU par a fi o excelenta investitie prin raportul pret calitate in gama de sub 200 ron !

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaip View Post
    Yumatu este un fabricant turc respectabil ... spun asta pentru ca are o fabrica adevarata la Istambul unde produce aparate radio pentru masina si receptoare digitale satelit. Yumatu fabrica doua game de receptoare digitale satelit ...gama IQ ( low end) si gama MX ( high end).
    respect maxxim maestre dar YUMATU mai fabrica si alte modele de receptoare :

    Yumatu Explorer
    Yumatu Mx Plus
    Yumatu Safir
    Yumatu 8000
    Yumatu Mx Diamond ( placa retea incorporata )

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu siguranta ai dreptate ...informatia mea avea la baza site-ul oficial
    http://www.yumatu.com.tr/Urunler/Uydu.html

    Yumatu MX Diamond ...este chiar aceeasi placa de baza cu Globo 7100CXE ! ce mica este lumea !

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Seia MX are o interesanta functie de tip PIP ... cu parametri de pozitionare si alegere a canalului de baza si a celui secundar. Aspectul acestea poate fi cel clasic , fereastra de mici dimensiuni pozitionata undeva intr-un colt sau poate face split screen si arata doua imagini egale pe cate o jumatate de ecran, cele doua imagini curg excelent ...aproape fara diferente !

  5. #5
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    ....Corect Maestre .... aceasi functie o are si noul Opticum 7XXX CXE ..., sunt destule gadget-uri pe receptorul asta ... unele se stiu , altele va trebui sa le descoperim !

  6. #6
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sunt copii ale receptoarelor Globo si Opticum, ici-colo au cate-o mica schimbare la hard si la soft. dovada ca merg softurile de pe Opticum sau Globo pe Yumatu. si patch-urile se potrivesc fara nici cea mai mica problema.

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi mihaip,

    Am verificat si eu Yumatu dar pentru sharing,sapte receptoare,dar trebuie sa spun ca tunerul nu-i prea performant;intr-un fel nici nu ma asteptam,e pe placa de baza,dupa cite am vazut.Are tendinta sa diminueze semnalul real si sa-l egalizeze in jos,si nu-i cum e la Globo,care iti da impresia ca-l potenteaza,dar de fapt nici unul nici altul nu indica real valoarea semnalului!Trebuie stiut acest lucru atunci cind ne alegem lnb-urile cu care sa lucreze acest Yumatu.Am vazut eu insumi cind am folosit un Gold octo si un Inverto octo.Fireste ca Inverto e mai sigur si stie sa redea si semnalul slab,dar asta nu-ti garanteaza ca sharingul merge mai bine. De fapt pe partea asta,well,mai trebuie lucrat la soft:reactia slave-urilor la schimbarea programelor variaza in functie de distanta fata de master,si nu numai.Fata de Globo,versiunea de soft de acum un an si ceva,Yumatu pe sharing e mai lent,dar in cele din urma face trecerea pe program.La unele programe,who knows din ce motiv,face si freezing pe imagine si in acest caz mai trebuie "ajutat" din butonul telecomenzii,la fel cind mesajul de pe "encoded" sta "intepenit",iar in acest caz se recurge la butonul exit!Reactia la schimbarea programelor pe slave-uri e aproximativ aceasi indiferent ca se foloseste antenute sau cablu cu adaptor RS232.
    Ca un amanunt,cu un Globo slave,s-a putut receptiona program cu antenunta si in afara cladirii,la distanta de master cam de 25m.
    satelescu

  8. #8
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am un prieten cu un YU-MA-TU IQ Serie. El nu stie mai nimic despe sateliti si vreau sa-i schimb softul.
    Ce soft recomandati? (antena orientata pe Hotbird; sper ca se intelege). Si cu ce alt tip de receptor e compatibil?
    Tnx
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    YUMATU IQ este compatibil cu seria Opticum 4000A - Globo 7xxxA iar ultimul soft il gasesti AICI
    softul , keyle si lista de canale se pot incarca in receptor cu ACEST soft

  10. #10
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multam sa traiesti.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default YU-MA-TU MX PLUS Series

    Fratilor, am un YU-MA-TU MX PLUS Series si am avut probleme cu el de cand l-am cumparat. Adica, numai o singura problema, mi-a crapat soft-ul in el, m-am documentat am facut cablul serial, insa am incurcat treaba si in loc de soft yumatu am pus truman, care functioneaza super perfect, insa parca ma zgaraie undeva si vreau sa fie yumatu. De fiecare data cand vreau sa fac upload cu softul de la yumatu, imi da eroare. Pe display-ul receiver-ului imi apare "1203" iar pe AVupdate "ident failed check!".

    Dupa cate am inteles nu e bun bootloader-ul de pe reicever, si as dori putina asistenta de la voi care sunteti experti, ca nu vreau sa imi parlesc procesorul si sa sar de bucurie in sus.

    asptet cu nerabdare comentariile voastre

  12. #12
    Junior Member Master
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Arges
    Posts
    77
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cel mai simplu este sa gasesti softul original si sa-l pui pe recever, dupa poti sa-ti incarci ultimul soft aparut din gama care o vrei.
    PS toate fac acelas lucru sa stii nu este nici o diferenta intre ele.

  13. #13
    Moderator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,241
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am un receptor Opticum 7100 CXE Plus , o linie la un server cccam si una la un server gbox dar nu stiu cum sa le scriu in el.Am vazut ca in meniul de sharing apare cccam, respectiv mgcamd dar nu stiu cum sa scriu aceste linii..Se poate face PIP cu acest receptor?Ma puteti ajuta va rog?

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default Soft

    Quote Originally Posted by alexliebt View Post
    Fratilor, am un YU-MA-TU MX PLUS Series si am avut probleme cu el de cand l-am cumparat. Adica, numai o singura problema, mi-a crapat soft-ul in el, m-am documentat am facut cablul serial, insa am incurcat treaba si in loc de soft yumatu am pus truman, care functioneaza super perfect, insa parca ma zgaraie undeva si vreau sa fie yumatu. De fiecare data cand vreau sa fac upload cu softul de la yumatu, imi da eroare. Pe display-ul receiver-ului imi apare "1203" iar pe AVupdate "ident failed check!".



    Dupa cate am inteles nu e bun bootloader-ul de pe reicever, si as dori putina asistenta de la voi care sunteti experti, ca nu vreau sa imi parlesc procesorul si sa sar de bucurie in sus.

    asptet cu nerabdare comentariile voastre

    Vezi si tu aici!
    http://www.sat-keyz.com/index.php?PH...ware/MX%20plus
    Noteaza undeva ce model ai(Ex Truman 5105 House = Sti5105), bootloader, versiune soft.
    Cu maxima atentie incarca pe el doar softuri compatibile cu procesorul!
    Incearca si pe com2 sau cu un adaptor usb-serial + cablu null , pentru ca e posibil sa se blocheze pur si simplu comunicatia calc-receptor si sa ai erori la transfer!
    Last edited by ardu67; 26th July 2009 at 19:56.
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top