Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default O alta intrebare?

    Daca avem 2 receivere simple si le legam in loop unul de altul pe primul vedem toate posturile si pe al doilea doar cele pe v sau h in functie de ce-i pe primul . De ce la cele duble in urma loop-ului nu merg cele verticale pe niciun tv , macar pe room 1 . Daca s-a mai discutat imi cer scuze dar nu am gasit nimic .Exista vreo setare speciala(excluzand lnb dublu). Mersic fain.

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    Daca avem 2 receivere simple si le legam in loop unul de altul pe primul vedem toate posturile si pe al doilea doar cele pe v sau h in functie de ce-i pe primul . De ce la cele duble in urma loop-ului nu merg cele verticale pe niciun tv , macar pe room 1 . Daca s-a mai discutat imi cer scuze dar nu am gasit nimic .Exista vreo setare speciala(excluzand lnb dublu). Mersic fain.
    nu. e chiar asa mult sa dai 50 ron sa iei un lnb dublu?

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    nu. e chiar asa mult sa dai 50 ron sa iei un lnb dublu?
    Nu pentru mine ca eu am tot ce-mi trebuie , mai sunt amarasteni chitrosi ce se uita chiorash cand e vorba de bani in plus . Si de fapt eu aveam mai mult o curiozitate - de ce daca sunt 2 in 1 nu se comporta ca doua receivere separate in urma loop-ului . In rest numa' bine !

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Timis
    Posts
    799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    Daca avem 2 receivere simple si le legam in loop unul de altul pe primul vedem toate posturile si pe al doilea doar cele pe v sau h in functie de ce-i pe primul . De ce la cele duble in urma loop-ului nu merg cele verticale pe niciun tv , macar pe room 1 . Daca s-a mai discutat imi cer scuze dar nu am gasit nimic .Exista vreo setare speciala(excluzand lnb dublu). Mersic fain.
    Da prima data scanare in room 1 fara loop

  5. #5
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    nu. e chiar asa mult sa dai 50 ron sa iei un lnb dublu?
    ai uitat ca trebuie tras inca un cablu pe toata lungimea, asta ar putea fi o problema ( inca o gaura, etc)
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by csachiri View Post
    Da prima data scanare in room 1 fara loop
    Problema am pus-o altfel si vad ca nimeni nu a inteles , de ce la doua Hyundai Hss 1160 legate in loop pe primul merg toate posturile si la Hyundai 7160 ( care sunt de fapt 2 x 1160 intr-o carcasa) nu merg cele pe verticala pe primul decodor in care intra semnalul .
    Nu zic ca trebuie sa existe si o rezolvare da de ce-i asa ( Daca e prea grea intrebarea si n-am explicat cum trebuie nici acum atunci rog pe admin sa stearga definitiv postul asta ca deja ma enervez cand vad aceleasi raspunsuri pe langa subiect .

  7. #7
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    n-am auzit sa nu mearga pe primul tuner programele si de pe h, si de pe v. nu e defect receptorul de care vorbesti? teoretic pe primul tuner din hyundai-ul dublu merg amandoua polarizarile, la al doilea legat in loop de primul merg posturile doar pe polarizarea pe care merge primul, din cauza ca primul tuner alimenteaza lnb-ul. in functie de ce tensiune ii dai, 14 sau 18 volti, ai polarizarea h sau v. din postingul tau inteleg ca receptorul nu da lnb-ului tensiunea de 18 volti.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    n-am auzit sa nu mearga pe primul tuner programele si de pe h, si de pe v. nu e defect receptorul de care vorbesti? teoretic pe primul tuner din hyundai-ul dublu merg amandoua polarizarile, la al doilea legat in loop de primul merg posturile doar pe polarizarea pe care merge primul, din cauza ca primul tuner alimenteaza lnb-ul. in functie de ce tensiune ii dai, 14 sau 18 volti, ai polarizarea h sau v. din postingul tau inteleg ca receptorul nu da lnb-ului tensiunea de 18 volti.
    Tocmai asta-i , am instalat vreo 6 dec duble si din setarile de fabrica nu merg posturile pe v pe primul decodor si de aceea intrebam daca e vreun reglaj de facut. In sfarsit cineva care mi-a inteles intrebarea .

  9. #9
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la 6 decodoare duble nu merge nici unul pe ambele polarizari pe rec1? e ceva ciudat aici. nu cumva ai pus invers loop-ul? adica sa alimentezi din tunerul 2 lnb-ul si sa verifici pe tunerul 1, sa nu iti intre verticalele pt ca tunerul 2 sta pe 14 volti?

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    la 6 decodoare duble nu merge nici unul pe ambele polarizari pe rec1? e ceva ciudat aici. nu cumva ai pus invers loop-ul? adica sa alimentezi din tunerul 2 lnb-ul si sa verifici pe tunerul 1, sa nu iti intre verticalele pt ca tunerul 2 sta pe 14 volti?
    Ioi de mine, daca nu ma inseala memoria... si rar ma inseala, ultimele softuri la receptoare, inclusiv la Humaxuri, au eradicat in mare parte nota 9 tocmai prin alimentarea LNB-ului cu 18V mari si late. Deci, orice ai face, pana nu pui LNB twin, o sa ai pe Room 1 canalul nu functioneaza pe TP V. Sorry. Ca o contramasura o sa aveti in curand neste surprize placute, de care nu vorbesc aici si acum(nici pe messenger ).
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  11. #11
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    moo, fire-ar ale naibii de softuri, ca ne dati iar palpitatii cu ele

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    la 6 decodoare duble nu merge nici unul pe ambele polarizari pe rec1? e ceva ciudat aici. nu cumva ai pus invers loop-ul? adica sa alimentezi din tunerul 2 lnb-ul si sa verifici pe tunerul 1, sa nu iti intre verticalele pt ca tunerul 2 sta pe 14 volti?
    De la room 1 am plecat cu loop la room 2 , nu asa? Chestia ca am instalat doua mai pe toamna si aceeasi problema deci nu-i din softul recent , ma gandesc . Sau poate softul asa a fost de la inceput !

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    De la room 1 am plecat cu loop la room 2 , nu asa? Chestia ca am instalat doua mai pe toamna si aceeasi problema deci nu-i din softul recent , ma gandesc . Sau poate softul asa a fost de la inceput !
    moo,eu nu inteleg ce ai tu acolo:unul dublu sau 2 rec in camere diferite.
    boy2good

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Angry

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    raspunsul la cimilitura este ca el este instalator ! paniemaesi ?
    Faptul ca nu-s instalator cu patalama la mana nu inseamna ca trebuie sa-ti bati joc de putinele mele cunostinte in domeniu . Daca vrei sa stii m-am apucat de treaba asta din pasiune si pentru ca niciun instalator ( autorizat) n-a vrut sa vina sa instaleze la noi pe motivul ca-s drumuri proaste si e departe . Am gresit cu ceva ca am ajutat niste amarati sa vada si altceva decat TVR 1 ? Si daca n-ai inteles iti mai explic o data . Sunt receptoare HSS 7160 NA si din fabrica vin cu soft ce nu permite vizualizarea programelor pe V pe niciun televizor (din cele doua) . Se vede cine a lucrat cu ele in ultimul timp ! Daca nu ma crezi n-ai decat sa-ti cumperi unul (cu LNB single) si sa faci cate combinatii vrei tu si abia apoi sa ma persiflezi . Semnat '' instalatoru' lu peshte'' (dupa unii)

  15. #15
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnny-m View Post
    Faptul ca nu-s instalator cu patalama la mana nu inseamna ca trebuie sa-ti bati joc de putinele mele cunostinte in domeniu . Daca vrei sa stii m-am apucat de treaba asta din pasiune si pentru ca niciun instalator ( autorizat) n-a vrut sa vina sa instaleze la noi pe motivul ca-s drumuri proaste si e departe . Am gresit cu ceva ca am ajutat niste amarati sa vada si altceva decat TVR 1 ? Si daca n-ai inteles iti mai explic o data . Sunt receptoare HSS 7160 NA si din fabrica vin cu soft ce nu permite vizualizarea programelor pe V pe niciun televizor (din cele doua) . Se vede cine a lucrat cu ele in ultimul timp ! Daca nu ma crezi n-ai decat sa-ti cumperi unul (cu LNB single) si sa faci cate combinatii vrei tu si abia apoi sa ma persiflezi . Semnat '' instalatoru' lu peshte'' (dupa unii)
    semnal ai avut pe verticala?
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top