Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2008
  Posts
  4
  Posts Thanks / Likes

  Default receptor thomson DSR 436T

  Buna ziua am si eu o problema cu un receptor de satelit thomson ddsr 436t care merge dar in mod aleatoriu se blocheaza si imi scrie pe ecran mesajul 'insert smart card' iar din acest moment se blocheaza toate comenzile la el ,nu stiu ce sa ii fac .Aparatul are doua cartele de decodare si aceasta problema apare in mod foarte aleatoriu nu stiu care este hiba ,poate ma poate ajuta si pe mine cineva care s-a mai lovit cu aceasta problema,ii multumesc foarte mult!

 2. #2
  Nebunul de la butoane Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Diemrich
  Posts
  2,319
  Posts Thanks / Likes

  Default

  aparatul tau este un GoldBox, e blocat pe un anumit operator si fara cardul acelui operator nu functioneaza. se intampla exact ce ai descris. incearca sa-i pui booltloader si firmware de Strong 8100, sunt identice ca si hardware.

 3. #3
  Junior Member Junior
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2008
  Posts
  4
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Multumesc pentru raspuns vreau sa mentionez ca aparatul a venit din italia cu ambele carduri in el pentru ca are 2 locasuri pentru card dar bineinteles ca nu mai sunt active sa fie asta treaba pentru care la un moment dat se blocheaza?Vad ca mai nou nu mai vrea sa porneasca nici macar putin cum mergea inainte ,ii dau drumul si zice de la inceput sa introduc cardul.Nu inteleg cum a mers la inceput si se bloca aleatoriu!Fiind incepator in ale receptoarelor intreb ce este booltloader ca nu imi dau seama sper sa nu deranjeze aceasta intrebare de copil mic, multumesc pentru eventualul raspuns!

 4. #4
  Nebunul de la butoane Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Diemrich
  Posts
  2,319
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ca sa fac o comparatie intre pc-uri si receptoarele digitale, bootloaderul este echivalent cu bios-ul. el se instaleaza prima data in flash, apoi firmware-ul receptorului. procedura de instalare e mai complicata pentru cine n-a mai schimbat softuri la receptoare, ai nevoie de un pc, cablu null-modem avand conectorii seriali cu 9 pini cu urmatorii pini conectati: 2 cu 3, 3 cu 2, 5 cu 5, si la urma o punte facuta intre masa primului conector si cel de-al doilea, adica ecranul conectorului. dupa aceea ai nevoie de softul de transfer al bios-ului si firmware-ului din pc catre receptor. daca n-ai mai facut pana acum astfel de operatiuni, apeleaza la cineva care te poate ajuta si cu ocazia asta inveti si procedura. nu e greu, vei vedea pe parcurs, dar totul e sa ai softurile necesare. ceva legat de Strong 8100 am vazut pe www.la-cafetera.com unde gasesti tot ce vrei, inclusiv manualul operatiunii de schimbare a softului.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top