Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15

Thread: dm si rtc

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    197
    Posts Thanks / Likes

    Default dm si rtc

    Salut,

    am o linie de la romtelecom de 3mbps si vreau sa leg dreamu
    la ea cu ip fix, dar mai vreau sa leg si un pc.
    ce imi trebuie ?
    ps nu vreau cabluri - doar wireless.

    tks
    DM7020 si e suficient !

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Buzau
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti trebuie un router wirelles(eventual unul care sa stie PPOE, ca sa scapi de modemul de la rtc), in care se leaga modemul rtc (sper ca nu e modemul USB ... ala 330, ca nu merge). Dreamul se poate lega doar prin cablu UTP de router, calculatorul se poate lega prin UTP sau prin wirelles... in acest caz trebuie sa cumperi un adaptor PCI sau USB wirelles.
    DM 500;
    Skystar2
    Montura H-H : Strong SRT DM 2100

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mave View Post
    Salut,

    am o linie de la romtelecom de 3mbps si vreau sa leg dreamu
    la ea cu ip fix, dar mai vreau sa leg si un pc.
    ce imi trebuie ?
    ps nu vreau cabluri - doar wireless.

    tks
    Ti-ar trebui : un router wireless, un AP (acces point) configurat in mod wireless client pt. dream, si un adaptor usb sau pci wireless pt. PC.
    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    197
    Posts Thanks / Likes

    Default wireless

    vreti sa spuneti ca nu pot lega dreamu wireless de nici o culoare la router. Sa zicem ca router-ul stie si PPoE si tot ce trebuie - cum fac sa scap de cablu pana la dream ?

    ref la configurarea router-ului - cum fac ? ip fix il pun pe el ? iar pe restul (dream si pc) ce pun ?

    tks
    DM7020 si e suficient !

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mave View Post
    vreti sa spuneti ca nu pot lega dreamu wireless de nici o culoare la router. Sa zicem ca router-ul stie si PPoE si tot ce trebuie - cum fac sa scap de cablu pana la dream ?

    ref la configurarea router-ului - cum fac ? ip fix il pun pe el ? iar pe restul (dream si pc) ce pun ?

    tks
    Ba da, merge wireless : http://www.tv-sat.org/tutto-dreambox...read.php?t=694
    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by orlandosro View Post
    un lucru nou care merita laudat: MULTUMESC @orlandosro

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mave View Post
    Salut,

    am o linie de la romtelecom de 3mbps si vreau sa leg dreamu
    la ea cu ip fix, dar mai vreau sa leg si un pc.
    ce imi trebuie ?
    ps nu vreau cabluri - doar wireless.

    tks
    In cazul tau as alege ROUTER D-link (wireless) DI 524 :


    AP D-link DWL-2100 AP (pt. dream) :
    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca nu merge pe WiFi securizat (WPA sau WEP). Am frecat chestia asta pe un DM7000 vreo saptamana dupa care am lasat-o moarta, nu am vrut sa las reteaua deschisa pentru toti vecinii. Nu am inteles ce legatura are cu dreamul, codarea/decodarea se face in router/AP si totusi in momentul in care activam WPA sau WEP nu se mai lega. Oricum, subiectul e interesant, daca mai gasesc AP-ul prin casa, poate incerc cu noile imagini pentru dream, cine stie ...

  9. #9
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci trebuie 2 routere wireless?
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Somewhere!
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by optimus View Post
    Deci trebuie 2 routere wireless?
    iti trebuie un router su un wireless acces point.

    nick1968

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Somewhere!
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up plugin wifi pentru gemini!

    stie cineva de unde pot sa iau pluginul wifi pentru gemini?

    mersi

    nick1968

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by nick1968 View Post
    stie cineva de unde pot sa iau pluginul wifi pentru gemini?

    mersi

    nick1968
    ...de aici: http://www.programmer24.de/dreambox/readme.html

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Somewhere!
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by first_zipper View Post
    mersi @first_zipper dar asta e pentru dreambox 7000, eu am dreambox 500, merge si pe 500?

    nick1968

  14. #14
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    s-ar putea sa va ajute :
    Atentie: conexiunile de tip ADSL 1M, 3M, au IP-uri dinamice, cea de 6M are IP static. Se poate solicita IP static si pentru 1M si 3M (gratuit, pentru cine solicita pana in 26 februarie, la 930 sau 935).

  15. #15
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nick1968 View Post
    mersi @first_zipper dar asta e pentru dreambox 7000, eu am dreambox 500, merge si pe 500?

    nick1968
    inclin sa cred ca am gresit postind aici(inca un thread dus la extrem...vorba lui @KB)=SCUZE
    ... pacat ca, atunci cind va spuneti durerile/ dorintele pe RDI, nu dati detalii la ceea ce aveti(MODEL).

    de unde USB pe DM500?
    - 250 MHz PowerPC Processor (350 Mips)
    - Linux Operating System
    - 1 x Smartcard-Reader
    - MPEG2 Hardware decoding
    - available tuner DM500: DVB-S, DVB-C, DVB-T
    - available tuner DM500+: DVB-S
    - V.24/RS232 Interface
    - 10/100Mbit compatible Ethernet Interface
    - 2 LED status
    - unlimited channel lists for TV/Radio
    - channel-change time < 1 second
    - full automatic service scan
    - supports directly bouquet-lists
    - supports EPG (electronic program guide)
    - supports own videotext
    - supports multiple LNB-Switching control (DiSEqC)
    - fully adaptable OSD in many languages and skin-support
    - S/PDIF Interface for digital bit stream out (AC-3)
    - 1 x Scart-interfaces

    only DM500+ :
    - 32 MByte Flash
    - 96 MByte RAM

    DreamBox DM500 / DM500 + technical data

    DBS-Tuner:
    Frequency Range 950 …. 2150 MHz
    Signal Level - 65 dBm …. - 25 dBm
    Signal-to-Noise Level 12 dB max.
    DBS-Tuner Input Connector F-Type female
    Input Impedance 75 Ohm
    AFC +/- 3 MHz
    Demodulation Shaped QPSK
    FEC Viterbi and Reed-Solomon
    Viterbirate 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8
    Roll-off Factor 35 %
    Demultiplexing according ISO 13818-1

    Video decoder:
    Video Compression MPEG-2 and MPEG-1 compatible
    Video Standard PAL G/ 25 Hz
    Video Formats 4:3 / 16:9
    Letterbox for 4:3 TV-Device

    Audio decoder:
    Audiokompression MPEG-1 & MPEG-2 Layer I and II
    Audio Mode Dual (main/sub), Stereo
    Frequency: 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 16 kHz, 22.05 kHz, 24 kHz

    Output analog:
    Output Level L/R 0,5 Vss on 600 Ohm
    THD > 60 dB (1 kHz)
    Crosstalk < -65 dB

    Output digital:
    Output Level 0,5 Vss on 75 Ohm
    Sampled Data Filtering 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz
    S/PDIF-Output optical (AC3)

    Video parameter:
    Input Level FBAS 1 Vss +/- 0.3 dB on 75 Ohm
    Teletext filter in conformity with ETS 300 472 Standard

    TV-Scart:
    Output: FBAS, RGB, S-Video

    Serielle Interface RS 232:
    Typ RS232 bidirectional
    Bitrate 115,2 kBit/s max.
    Plug Connector SUB-D-9
    Function: Update of Firmware

    Ethernet:
    10/100 MBit compatible interface
    Function: Update of Firmware

    LNB Power and polarisation:
    LNB Current 500mA max. ; short-circuit-protected
    LNB Voltage vertical < 14V no load, > 11,5V at 400mA
    LNB Voltage horizontal < 20V no load, > 17,3V at 400mA
    LNB shut-off at Standby-Mode

    Count of active satellite position:
    DiSEqC 1.0/1.2 SAT POSITION / SAT OPTION
    DiSEqC - Rotor Control

    Power consumption:
    < 10W / 12V

    Input voltage:
    DC12V +/- 15%

    Extern power supply:
    Input: 110-240V AC / 50-60Hz / 0,6A
    Output: 12V = / 1A or 2A

    Physical specification:
    Ambient Temperature +15°C...+35°C
    Humidity < 80%
    Size (W x D x H): 195 mm x 130 mm x 40 mm
    Weight: 0,6 kg

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top