Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2002
  Location
  Romania
  Posts
  260
  Posts Thanks / Likes

  Default Receptia DAB sau DMB pe PC ?

  Desi poate nu este cel mai bun loc pentru asemenea topic , dat fiind ca DAB-T si DVB-T sunt lucruri diferite, as indrazni sa ridic aceast topic in speranta unor lamuriri. Iata citeva intrebari:
  - Exista in Romania (in speta in Bucuresti) transmisiuni pentru radio ( adica audio only) in digital ? Daca da, acestea sunt in standard DAB sau DVB-T ? Si de asemenea pe ce frecvente pot fi receptionate ? Pe site-ul amicilor nostri de la SNR http://www.radiocom.ro/index.php?id=274 se specifica despre un emitator DAB in zona Herastrau, dar cred ca cei de la SNR sunt ultimii oameni de la care se pot afla lamuriri in aceasta directie.
  - Am vazut pe internet ca exista tunere (in special pe USB) dedicate DAB( in UK pare sa fie popular). Ce aplicatii de PC pentru DAB cunoasteti pentru asemenea tunere, altele decit cele dedicate care se vind impreuna cu tuner-ele ?
  - Un tuner de PC DVB-T ( de exemplu un tuner pe USB) poate fi folosit oare cu aplicatia potrivita si pentru demodularea semnalelor DAB sau DMB ? M-am gindit la acest lucru, pentru ca un asemenea tuner contine exculsiv un soi de procesor de semnal digital ( nu prea foloseste circuite acordate , sau bobine in general).

  Cu multumiri anticipate,

  vasile

 2. #2
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  44
  Posts Thanks / Likes

  Default T-dab

  Emitatorul de la SNR emite in T-DAB (deci iti trebuie receptor special pt DAB, nu are nimic de-a face cu DVB-T). Teoretic sunt 6 canale, practic sunt ocupate 5 (ProFM, Romantic + ceva Radio Romania). Calitatea e net mai buna decat in FM.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top