Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    LiSbOa,Portugal
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default TPS testeaza Tpscrypt 3.0

    VIACESS,filiala a France Telecom,a hotarat sa dea si ea un pas inainte in lupta impotriva pirateriei...Dupa versiunile 2.6 si 2.7 a inceput sa testeze versiunea 3.o in care codurile(AES) se schimba la fiecare 15 sec.Aceasta noua versiune e deja folosita pe satelitul Eutelsat w4 36 grd(12418 Ghz,ID 030600)la cateva canale ale buchetului rusesc NTV+.Chiar si TV Slovenija de pe Hotbird ,care momentan foloseste vers. 2.7 a hotarat implementarea noului sistem..E inceputul unei noi "eclipse"...
    PixxPlus,Opentel DCS3000V,PowerboxTVcabo

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    204
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa speram ca "eclipsa" sa fie de surta durata.

  3. #3
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca e o mica confuzie aici , ori e vorba de tipul de cryptare derivat din via1 care foloseste cryptare suplimentara AES peste algorithm-ul de baza numit tpscrypt , ori de via 3 sist de sine statator care nu are mai nimic in comun cu tpscrypt-ul

  4. #4
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca se afla la viaccess cheia master, pot schimba cheile de 1000 de ori pe secunda ca o fac degeaba.

  5. #5
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    daca se afla la viaccess cheia master, pot schimba cheile de 1000 de ori pe secunda ca o fac degeaba.
    Asta e valabil pt orice sist de codare .....oricat de recodman vrea sa fie la rapiditatea schimbarilor cheilor.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    LiSbOa,Portugal
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    daca se afla la viaccess cheia master, pot schimba cheile de 1000 de ori pe secunda ca o fac degeaba.
    Si atunci ce are in plus versiunea asta?De ce fac schimbarea?Master key-ul e greu de aflat?
    PixxPlus,Opentel DCS3000V,PowerboxTVcabo

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    204
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca e greu de aflat ca altfel ai putea vedea tot ce vrei.

  8. #8
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adrianoM View Post
    Si atunci ce are in plus versiunea asta?De ce fac schimbarea?Master key-ul e greu de aflat?
    Ma rog in cazul tpscrypt-ului nu se poate vorbi de un master key la propriu ci mai degraba as zice sa-i dam termenului urmatoarea insemnatate: masterkey=procedura de autoupdate

    Daca ne uitam in urma la istoria tpscrypt-ului baietii au schimbat rand pe rand procedura de autoupdate a AES-ului , scurtand timpul de schimbare a acesteia de la cateva saptamani o luna la intervale de cateva minute(aceasta ultima schimbare care a fost activa pana la inceputul anului a adus in plus fata de celelalte si o XOR-are suplimentara astfel ca nu se mai putea viziona cu keya AES introdusa manual ci doar citita automat din fisierul de AU).Aceste schimbari in sistem nu au pus prea mari probleme astfel ca perioada de black screen a fost destul de scurta.Personal cred ca atata timp cat nu schimba cartelele/receiver-ele , pe actuala configuratie a platformei de decodare "imbunatatirile" nu vor avea efectul scontat.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    LiSbOa,Portugal
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SAFETRON1 View Post
    Ma rog in cazul tpscrypt-ului nu se poate vorbi de un master key la propriu ci mai degraba as zice sa-i dam termenului urmatoarea insemnatate: masterkey=procedura de autoupdate

    Daca ne uitam in urma la istoria tpscrypt-ului baietii au schimbat rand pe rand procedura de autoupdate a AES-ului , scurtand timpul de schimbare a acesteia de la cateva saptamani o luna la intervale de cateva minute(aceasta ultima schimbare care a fost activa pana la inceputul anului a adus in plus fata de celelalte si o XOR-are suplimentara astfel ca nu se mai putea viziona cu keya AES introdusa manual ci doar citita automat din fisierul de AU).Aceste schimbari in sistem nu au pus prea mari probleme astfel ca perioada de black screen a fost destul de scurta.Personal cred ca atata timp cat nu schimba cartelele/receiver-ele , pe actuala configuratie a platformei de decodare "imbunatatirile" nu vor avea efectul scontat.
    Mersi fain!Deci singura "imbunatatire" ar fi reducerea timpului de schimbare al cheilor de la cateva minute la acele 15 sec. ...
    PixxPlus,Opentel DCS3000V,PowerboxTVcabo

  10. #10
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incerc sa iau ca exemplu viaccess 2.3, sa va explic cam cum e treaba cu master key. pana in 2004 pachetul viasat era criptat in viaccess. tiket schimba cheile odata la doua zile. pe anumite boarduri, in cercuri restranse, circulau masterkey-le pentru acest provider pe baza carora cardul facea autoupdate, ca unul original. sa luam de exemplu tabela de campuri 08, 09, 0a, 0b, 0c, 0d, 0e si 0f. viasat folosea chei de criptare pe 8 biti in toate aceste campuri. campurile 01 sau 02 erau rezervate cheilor master. viasat de obicei facea autoupdate cardurilor prin cheia 01, alti provideri viaccess prin cheia 02. la fiecare pachet ii corespundea un id, de ex la viasat sa dam ca exemplu id-ul 010C00 cu cheile 08-0f, viasat tiket 010C10 cu cheile 08-0f, viasat europe 010C40 cu cheile 08-0f, etc. in starea aceasta la schimbarea cheilor de catre operator, programele nu pot fi decodate deoarece cardul nu stie sa-si faca autoupdate. introducand cheile master in campul 01 la fiecare provider, se observa ca respectivul pachet la schimbarea de chei in campurile 08-0f isi inscrie in campul unde cheia este schimbata, noua cheie, primita de la provider pe baza cheii master. cam asta e in mare ce am vrut sa spun mai sus cu cheia master, si care la viacces pe baza acestei chei se face autoupdate-ul cheilor de la pachete. unii provideri viaccess scriau in eeprom-ul cardului cheia master, altii in memoria procesorului cardului. tot acelasi lucru era.

  11. #11
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tpscrypt foloseste alt procedeu de autoupdate, nu se bazeaza pe masterkey ca viacces-ul. tps foloseste un algoritm de autoupdate bazat tot pe o cheie, dar problema e ca acea cheie nu se gaseste in card. ci in softul receptorului.

  12. #12
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    tpscrypt foloseste alt procedeu de autoupdate, nu se bazeaza pe masterkey ca viacces-ul. tps foloseste un algoritm de autoupdate bazat tot pe o cheie, dar problema e ca acea cheie nu se gaseste in card. ci in softul receptorului.
    Bineinteles ca toata cryptarea cu AES inclusiv procedura de autoupdate este implementata strict in receiverele Sagem ca un fel de "patch oficial" , card-ul are rolul de a decrypta secventa clasica de via1/tps dupa care receiver-ul se ocupa de decryptarea AES si in final se obtine imaginea.

  13. #13
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    incerc sa iau ca exemplu viaccess 2.3, sa va explic cam cum e treaba cu master key. pana in 2004 pachetul viasat era criptat in viaccess. tiket schimba cheile odata la doua zile. pe anumite boarduri, in cercuri restranse, circulau masterkey-le pentru acest provider pe baza carora cardul facea autoupdate, ca unul original. sa luam de exemplu tabela de campuri 08, 09, 0a, 0b, 0c, 0d, 0e si 0f. viasat folosea chei de criptare pe 8 biti in toate aceste campuri. campurile 01 sau 02 erau rezervate cheilor master. viasat de obicei facea autoupdate cardurilor prin cheia 01, alti provideri viaccess prin cheia 02. la fiecare pachet ii corespundea un id, de ex la viasat sa dam ca exemplu id-ul 010C00 cu cheile 08-0f, viasat tiket 010C10 cu cheile 08-0f, viasat europe 010C40 cu cheile 08-0f, etc. in starea aceasta la schimbarea cheilor de catre operator, programele nu pot fi decodate deoarece cardul nu stie sa-si faca autoupdate. introducand cheile master in campul 01 la fiecare provider, se observa ca respectivul pachet la schimbarea de chei in campurile 08-0f isi inscrie in campul unde cheia este schimbata, noua cheie, primita de la provider pe baza cheii master. cam asta e in mare ce am vrut sa spun mai sus cu cheia master, si care la viacces pe baza acestei chei se face autoupdate-ul cheilor de la pachete. unii provideri viaccess scriau in eeprom-ul cardului cheia master, altii in memoria procesorului cardului. tot acelasi lucru era.
    Totusi in ecuatia AU la Viasat (si nu numai) mai aparea si necesitatea cunoasterii unor id-uri unice PPUA si UA care in combinatie cu unul din masterkey-urile existente in cartela decryptau din EMM noua cheie operationala.
    Mai imi aduc aminte ca Viasat-ul mai avea un id de provider care incepea cu FF F0 00 (nu mai retin exact) care avea doar key master si se folosea si asta la AU.Masterkey-urile puteau fi in nr de max 8 (de la 00 la 07) pt fiecare provider ID.

  14. #14
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asa e, asta mi-a scapat erau doua id-uri la fiecare pachet. unul continea cheile operationale 08-0f iar celalalt cheile master 01. eu foloseam doar cheia master pentru tiket-uri. la restul nu era necesar pentru ca nu schimbau cheile cu saptamanile. tiket in ultimul timp schimbau cheile aproape zilnic.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    ALBA
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si mai trebuia un fun4......erau vremuri bune
    DM 500S-KLASSE

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top