Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Default Oare mi se intimpla numai mie

    De o vreme incoace telecomanda merge de imi vine sa testez cit rezista la un soc de impact cu un perete.Am gemini 4.2 altfel merge bine dar telecomanda merge in dorul.....Trebuie sa apas hotarit ca sa percuteze .Ar trebui sa o desfac ? Daca o fac probabil va trebui sa cumpar alta .Surpriza ar fi ca dupa ce cumpar alta sa fie de la receptor.Am avut o problema cu el ca nu mai mergea nici un canal l am trimis la garantie ,mi l au facut dar de cind a venit de un timp incoace nu mai prea imi place cum merge .De la 1 metru de receptor ,cu baterii noi trebuie sa apas pe butoane din greu ca sa faca ceva.Ce parere aveti?
    Multumesc anticipat

  2. #2
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am schimbat si eu o telecomanda. Sunt cam proaste cel putin cele de 500. Mi-a programat un amic una universala ssi merge foarte bine.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce fel de telecomanda se poate reprograma .E si asta o idee.Am vazut un plugin pt Dream ca sa foloseasca alt tip de telecomanda

  4. #4
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A mea se numeste madeforyou...poate mai sunt si altele

  5. #5
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu o folosesc pe asta: WELL 1W 8 in 1

    Se gaseste la Vitacom, Real si alte magazine. Pretul de de aprox 30 lei. Cand o cumperi sa fi atent pe spatele cutiei sa fie scris in lista de marci Dreambox. Eu aveam una identica cumparata acum un an la care codurile erau formate din 3 cifre. La cea noua codurile sunt din 4 cifre. Telecomanda are toate butoanele de Dreambox 500 mai putin cele 2 butoane din stanga si dreapta tastei 0.

    Pentru telecomanda de Dream eu am folosit urmatoarea solutie: am deschis-o, normal ca s-a zgariat dar nu s-a stricat. Am spalat cu sapun tastele si cu apa si cu vata si spirt placa de baza a telecomenzii. Pe astea doua se formeaza o mazga ce impiedica functionarea corecta a telecomenzii. Dupa uscare am lipit pe papucii telecomenzii staniol de ciocolata si telecomanda functioneaza mai bine decat cand era noua. Din pacate nu am folosit lipici bun si staniolul s-a dezlipit asa ca telecomanda a luat-o razna dar nu am avut timp s-o desfac inca o data sa o fac calumea asa ca o folosesc pe cea universala.


  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu folosesc WELL 1W 8 in 1 , se comporta bine insa primul lucru care a trebuit sa-l fac a fost sa o desfac si sa-i reglez pozitia ledului pentru ca trebuia sa o tin intr-o pozitie nefireasca,acum este ok.




  7. #7
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by soporane View Post
    De o vreme incoace telecomanda merge de imi vine sa testez cit rezista la un soc de impact cu un perete.Am gemini 4.2 altfel merge bine dar telecomanda merge in dorul.....Trebuie sa apas hotarit ca sa percuteze .Ar trebui sa o desfac ? Daca o fac probabil va trebui sa cumpar alta .Surpriza ar fi ca dupa ce cumpar alta sa fie de la receptor.Am avut o problema cu el ca nu mai mergea nici un canal l am trimis la garantie ,mi l au facut dar de cind a venit de un timp incoace nu mai prea imi place cum merge .De la 1 metru de receptor ,cu baterii noi trebuie sa apas pe butoane din greu ca sa faca ceva.Ce parere aveti?
    Multumesc anticipat
    Mai poti incerca o varianta.Desfa telecomanda ,scoate tastatura ,ia un creion si "mazgaleste" partea de contact a butoanelor.Eu asa am facut cu o telecomanda de la video si merge foarte bine de ani de zile.Bafta.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pt toate raspunsurile.In final am deschis telecomanda .E simplu se desface un surub si se desface de partea de sus .Am curatat cu spirt si contactele si cu apa si sapun partea de plastic dupa care am aplicat creion pe contactele de grafit.In mare a mers .A ramas numai butonul albastru care nu prea merge dar in rest merge bine .Se poate reprograma butonul albastru pe altul ? Multumesc pt toate rapsunsurile

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exista o varianta si mai usoara de reparare a telecomenzii, se gaseste la magazinele de specialitate(de electronica si produse) gume speciale pentru telecomenzi, sant an pungulite de plastic si au lipiciu adecvat pentru ele...
    Lucreaza ca si noua!

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by clader View Post
    A mea se numeste madeforyou...poate mai sunt si altele
    Madeforyou 1:1 e cea mai buna solutie.
    Mie dupa doar 2-3 luni de utilizare mi s-a dus telecomanda originala a dm500, am cumparat o telecomanda "madeforyou 1:1 " si toate problemele au disparut si am deja vreo 10 luni de utilizare (nu am schimbat nici bateriile de cand am luato pe cand la cea originala am folosit acelasi tip de baterii si a trebuit sa le schimb odata in 2 luni de utilizare).


  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Default

    larii da mi un nume de produsul asta pt telecomenzi .

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by soporane View Post
    larii da mi un nume de produsul asta pt telecomenzi .
    @soporane sfat de la un om batran
    nu ****tzi telecomenzile , nu va mance sa umblatzi in ele.
    am dm 7020 telecomanda mare , si cand am avut tat ashe era nici- o varza .
    a lucrat si lucra perfect, si daca tzii la ea, imbrac-o intr-o folie subtire de plastic de pune mama pe farfurii sa nu se strice papa , sau o punga taiata corect , prind-o frumos , si ai scapat de tate belele din lume , telecomanda ramane ca noua ani de zile.
    sau poate tzii mai usor sa schimbi telecomenzi ndecat pungi sau folii de plastic:P)

    p.s. daca vrei sa o faci si mai desteapta , cand desfaci capacul de la baterii , vezi niste jumperi ca la hard , muta-l pe mijlok, si... minune , o sa ai o telecomanda universala , si pt tv si pt dream in acelasi timp , nu tre decat sa apesi butonasul rosu de sus si gata , cand pe dream cand pe tv.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    40
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La ce te referi mai eczact?
    Sant gume care se pun deasupra celor vechi!
    Doar atat si se gasesc la orice magazin de electronice...

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    E deja .Daca nu ar fi nu as desface .Nu pot gasi produsul asta pt telecomanda pt ca nu sunt in ro.Desi nu mi place ideea voi cumpara in final o universala.O telecomanda originala e 15 sau minus si universala 20 dar o voi folosi si pt tele.Intrebarea era cum se numeste produsul sa l cumpar de pe ebay sau online.Pe aici inca nu s a prea auzit de reparatii de telecomenzi si in general nu se prea repara ,se schimba pt care nu se gasesc in magazine acest tip de produse.Daca asa cunoaste numele produsului as cumpara online.Oricum merge mai bien de cind am curatat telecomanda.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top