Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Question com disq - cine ma poate ajuta ?!

    ...am un comutator disq 4x1 si din cauza vremii proaste si a umezelii probabil unul din cabluri a intrat in scurt si l-a blocat ...adica acum nu primeste semnal decat pe lnb1 iar celelalte intrari nu le mai comuta !
    In principiu se poate remedia problema ? nu stiu cum se face comutatia intre cele 4 intrari ...mecanic ( releu ) sau prin CI ...ca sa stiu macar daca se merita sa-l desfac si sa ma uit putin in el ...pacat de el ...
    Numai bine !

  2. #2
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabone View Post
    ...am un comutator disq 4x1 si din cauza vremii proaste si a umezelii probabil unul din cabluri a intrat in scurt si l-a blocat ...adica acum nu primeste semnal decat pe lnb1 iar celelalte intrari nu le mai comuta !
    In principiu se poate remedia problema ? nu stiu cum se face comutatia intre cele 4 intrari ...mecanic ( releu ) sau prin CI ...ca sa stiu macar daca se merita sa-l desfac si sa ma uit putin in el ...pacat de el ...
    Numai bine !
    pt inceput...cea mai rapida rezolvare e sa il inlocuiesti... cumperi altul...si daca reusesti sa il repari...atunci il poti folosi...sau sa il vinzi
    daca tot asa se comporta si cu cel nou...inseamna ca la receptor s-au resetat niste setari... si trebuie sa le faci din nou
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabone View Post
    .... cum se face comutatia intre cele 4 intrari...
    comutare electronica comandata de un IC specializat .
    Cumpara altul , desfal si pune poze

  4. #4
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am prajit unul mai demult:
    Un mic scurt la intrarea LNB1 si a murit.N-am stiut ca sun asa sensibile.
    Am vrut sa-l arunc dar din curiozitate l-am desfacut am masurat tranzistorii si am gasit 2 buc SMV 5B1 arsi.
    I-am inlocuit cu 5C1 (echivalent BC805) si acum functioneaza ireprosabil.


    Uite si matele:


    PS: La preturile actuale nu prea mai merita sa repari, doar din hoby.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy

    o sa-l desfac totusi , macar de curiozitate si va mai contacteez dupa aceea .
    Merci oricum!

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru a preveni busirea lor, este foarte important cind se umbla la cablu de antena, sa fie scos de la retea dream, dbox etc. Deoarece si pe standby este tensiune pe tuner.
    Am busit din cauza asta 2 diseqc pina acum. Unul spaun 27 eu. Noroc ca era in garantie si l-au schimbat...

  7. #7
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am patit si mai rau , un traznet mia bulit LNB, comutatorul diseq, receptorul si televizorul.

  8. #8
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Militianu View Post
    Eu am patit si mai rau , un traznet mia bulit LNB, comutatorul diseq, receptorul si televizorul.
    Tu nu ştii că trăsnetul nu iubeşte Miliţia?
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  9. #9
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bibbicu View Post
    Tu nu ştii că trăsnetul nu iubeşte Miliţia?
    Eu inteleg ca nu iubeste militia dar cred ca nu iubeste nici receptorul de la Digi

  10. #10
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    o parere daca doriti 1?
    - e normal sa ramana conectata numai intrarea LNB1 ? daca s-ar fi prajit nu ar fi trebuit sa nu vada nici o intrare ? , sa fie oare din receptor comanda de 22khz ? .
    Deci daca conectez un LNB la intrarea nr 1 , acea intrare merge , dar nu comuta pe celelalte 3 intrari iar din meniul receptorului indiferent ce satelit bifez si incerc sa comut pe 2,3,4 semnalul arata la fel ca si cum primeste semnalul doar pe intrarea 1 .
    Inainte de al desface o sa incerc totusi sa-l probez pe un alt receptor la cineva .
    Numai bine .

  11. #11
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabone View Post
    o parere daca doriti 1?
    - e normal sa ramana conectata numai intrarea LNB1 ? daca s-ar fi prajit nu ar fi trebuit sa nu vada nici o intrare ? , sa fie oare din receptor comanda de 22khz ? .
    Deci daca conectez un LNB la intrarea nr 1 , acea intrare merge , dar nu comuta pe celelalte 3 intrari iar din meniul receptorului indiferent ce satelit bifez si incerc sa comut pe 2,3,4 semnalul arata la fel ca si cum primeste semnalul doar pe intrarea 1 .
    Inainte de al desface o sa incerc totusi sa-l probez pe un alt receptor la cineva .
    Numai bine .
    E prajit,asa facea si al meu dupa ce a trecut prin el un traznet functiona dar nu mai comuta intre porturi

  12. #12
    Mentor Ahmadinejad Mentor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Colonia Romania
    Posts
    911
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am patit la fel cu 2 buc diseq 4x1 si 1 buc diseq 2x1. Le-am deschis, dar fiind in tehnica smd, il repari numai daca ai rabdare. Dar cred ca nu-i ocaua cat daraua...
    Var cu Adolf, frate cu Iosif si prieten cu Kim...
    Anti-USA, anti-RUSA, anti-UE, anti-MUEEEE-UE member...

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Wink

    Quote Originally Posted by genugeo85 View Post
    Si eu am patit la fel cu 2 buc diseq 4x1 si 1 buc diseq 2x1. Le-am deschis, dar fiind in tehnica smd, il repari numai daca ai rabdare. Dar cred ca nu-i ocaua cat daraua...
    ...daca - l duc la un atelier de reparat tel mobile credeti ca-i poate da de cap ? e cam greu de verificat minitranzistoarele din el ( l-am desfacut ) sunt 4 buc ( cate unul pe intrare si un CIP in mijloc ) ...ce parere aveti ...se merita ? am dat echiv a 20 euro pe el ?

  14. #14
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabone View Post
    ...daca - l duc la un atelier de reparat tel mobile credeti ca-i poate da de cap ? e cam greu de verificat minitranzistoarele din el ( l-am desfacut ) sunt 4 buc ( cate unul pe intrare si un CIP in mijloc ) ...ce parere aveti ...se merita ? am dat echiv a 20 euro pe el ?
    Nu cred ca merita osteneala ....cat dai pe manopera plus.....

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Wink

    CORECT ! ...am luat azi unul la juma de pret (30 lei ) .
    Numai bine!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top