Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema montura H-H

    Am un H-H STRONG DM 2100 si de citeva zile nu mai deplaseaza antena pe alti sateliti, ramanind blocat pe Sirius. Am incercat manual sa deplasez si merge, am incercat sa rememorez pozitiile satelitilor dar pauza... nu se misca de pe satelit decit din meniul receiverului daca o fac manual. Am schimbat si receiverul crezind ca asta e problema dar tot la fel. Aveti idee de la ce o fi S-a stricat montura oare

  2. #2
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Verifica atent setarile din receptor.
    2. Incearca sa dai RESET din montura si vezi daca poti sa o deplasezi apoi cu receptorul.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    Am un H-H STRONG DM 2100 si de citeva zile nu mai deplaseaza antena pe alti sateliti, ramanind blocat pe Sirius. Am incercat manual sa deplasez si merge, am incercat sa rememorez pozitiile satelitilor dar pauza... nu se misca de pe satelit decit din meniul receiverului daca o fac manual. Am schimbat si receiverul crezind ca asta e problema dar tot la fel. Aveti idee de la ce o fi S-a stricat montura oare
    sau verifica daca cumva din greseala nu ai pus restrictie pe ambele directi (se practica daca ai zid langa antena sa nu lovesti zidu )

  4. #4
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma gandesc ca daca s-ar fi stricat nu mai mergea deloc.Si eu am patit asta odata ...am scos din priza receptorul si dupa 10 minute cand l-am bagat la loc
    a mers .Mai poti incerca reinstalarea pe curat a imaginii urmata de setarea in memoria motorului a satelitilor..Eu zic ca tine de software nu hardware..
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    672
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    Am un H-H STRONG DM 2100 si de citeva zile nu mai deplaseaza antena pe alti sateliti, ramanind blocat pe Sirius. Am incercat manual sa deplasez si merge, am incercat sa rememorez pozitiile satelitilor dar pauza... nu se misca de pe satelit decit din meniul receiverului daca o fac manual. Am schimbat si receiverul crezind ca asta e problema dar tot la fel. Aveti idee de la ce o fi S-a stricat montura oare
    Nu cumva ai umlat in meniul receptorului la setarile de limita est si vest, si ai memorat amandou la a ceiasi pozitie?Face o resetare la motor-pe linga ledul care clipeste este o gaura mica, cu un ac poti sa actionez un intrerupatot.Tine apasat intrerupatorul, pina cand ledul clipeste de 3 ori.In mod norma problema treuie sa se remedieze

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai legat corect firele la motor ? lnb cu lnb si rec cu rec ?

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nici mie nu-mi mai merge motorul h-h a ramas blocat pe Astra 19 am incercat sa-l misc cu butonu motorului bazaie putin da sa se miste si atat o fii inghetat?

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,249
    Posts Thanks / Likes

    Default H-H

    Astazi am incercat sa remediez o problema creata de un vecin de-al meu "de la 4" ,care mi-a taiat cablul de coborare motor - receptor , in timp ce vizionam linistit la tv.Am schimbat cablul,m-am inteles cu vecinul ,dar dreamu' nu vrea sa mai miste motoru' decat pe 13est,16 est,19 est si rar pe 5 est numai pe anumite tp-uri [taraf ].Am dat reset la motor,am rescris imaginea 4.20 prin serial-settings rdi-lite,nimic,idem si la fel.Ce sa fac? Inainte mergea super de la est la vest [62E-30W].O fi datorita temperaturii scazute?Voi ce spuneti?
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc tuturor de raspunsuri dar tare mi_e frica sa nu fie o problema ganarala la HH uri...
    Am sa mai incerc o resetare a motorului sa vad ce se intimpla si va tin la curent.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca la frig intepeneste diseq in el.....de motor )
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am o problema cu motorul H-H de cand cu gerul asta nu se mai misca pe sateliti dcat foarte greu . Motoru este Strong si il am de vreo 6 ani asta o fii durata lui de functionare? Dak vreau sa mut ant cu un rec Kaon de pe Astra19 pe Hotbird trebuie sa apas pe telecomanda de 50 de ori sa se mute.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yonut View Post
    Am o problema cu motorul H-H de cand cu gerul asta nu se mai misca pe sateliti dcat foarte greu . Motoru este Strong si il am de vreo 6 ani asta o fii durata lui de functionare? Dak vreau sa mut ant cu un rec Kaon de pe Astra19 pe Hotbird trebuie sa apas pe telecomanda de 50 de ori sa se mute.
    Am revenit tot eu motorul H-H este O.K. de vina era cablu dinspre antena de pe block (crapat,rupt aproape) . Cei care aveti probleme verificati cablurile de afara

  13. #13
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca nu se rezolva cu un reset general din butonul monturii e posibil sa fi "crapat" mecanismul de rotire datorita diferentelor de temperatura , rotitele sunt din plastic.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arad
    Posts
    463
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am patit si eu la cateva motoare h-h,in unele cazuri trebuie desfacut motorasul si curatat rotorul sau eliminate periile de carbune...
    Not Me!

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    INTROTZARADELINGAI
    Posts
    224
    Posts Thanks / Likes

    Default

    H-H au probleme , este ceva general sase strice macar o data pe luna , sa uite pozitiile sau sa alegi un satelit receptorul sa spuna "asteptati se misca antena" si de fapt ele sa stau pe aceiasi pozitie . Eu am schimbat si facut retur la cel putin 100 de H-H-uri nu mai comercializez asa ceva . Se arde motorul sau da erori .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top