Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Pitesti ROMANIA
  Posts
  390
  Posts Thanks / Likes

  Smile Cablu TV prin retelele de cartier - Ziarul Ev zilei -

  PS Un articol preluat din Evenimentul Zilei

  Un nou operator, NewCom, se pregateste sa atace ofertele TV ale cablistilor, dupa ce a cumparat mai multi provideri de internet.
  Retelele de internet „de cartier” pregatesc o lovitura pentru piata de televiziune prin cablu. In timp ce unii operatori ofera deja servicii de televiziune la jumatate de pret fata de cablistii traditionali, alti provideri se pregatesc sa se lanseze pe piata de cablu. NewCom, o firma infiintata anul trecut, a cumparat mai multe retele de cartier prin care, in afara de internet, va oferi, din lunile februarie-martie, si servicii de televiziune.
  Intrare in forta
  2008 va aduce un nou operator: NewCom. Deocamdata, NewCom tine la pastrare informatiile privind planurile de intrare pe piata, dar, potrivit surselor EVZ, „atacul”, cu o investitie de 15 milioane de euro, va avea ca varf de lance providerii de net de cartier.
  Despre ce este vorba? NewCom a achizitionat mai multe retele de cartier, dar si cativa operatori de cablu. Printre companiile din Bucuresti se numara Hertza Telecom, Omninet, Tunet si BestNet. In total, numara aproximativ 70.000 de abonati in toata tara (35.000 la internet si 35.000 pentru cablu). Daca operatorii de cablu au pornit de la televiziune si au ajuns la pachete voce-internet-TV, NewCom isi propune sa ajunga la tripla oferta pornind de la net.

  „Piata ne obliga sa oferim si alte servicii decat internet”, isi explica decizia Mircea Lucacel, director executiv NewCom. „In prima faza am studiat solutia IPTV (televiziune prin internet - n.r.) dar, tinand cont ca investitiile sunt mari, de 500 de euro pe abonat, acest serviciu va fi dezvoltat in etape”, continua el. „In prima etapa, furnizam televiziune prin cablu folosind fibra optica pana la bloc. Cand piata va fi pregatita, vom trece la IPTV”, a mai spus Mircea Lucacel.
  Avantaj client
  Intrarea pe cablu a firmelor de internet „de cartier” vine intr-un moment in care concurenta in domeniu este din ce in ce mai acerba. Compania RCS-RDS a pregatit infrastructura pentru noi abonati, montand cablu in toata tara, chiar daca in blocuri exista si un alt furnizor. Firma motiveaza prin cererea de servicii „4play”: TV, telefonie fixa si mobila (Digi Mobil) si internet.
  Un atu pe care mizeaza nou-intratul este pretul. Cu tot cu TVA, un pachet de 25 de canale va costa 12 lei noi, iar unul de 45 de posturi va ajunge la 22 de lei.
  PROFIL
  Cine este NewCom?
  In 2006, cativa prieteni cu antecedente in piata de cablu si internet (Mircea Lucacel, Dorin Stefanescu si Adrian Tomsa) au infiintat la Baia-Mare compania TBM, prin care au inceput sa cumpere retele mici de cablu si internet din Transilvania si Banat. In primavara lui 2007, se infiinteaza si NewCom avand ca actionar fondul Capital Partners si management comun cu TBM. Achizitiile au continuat, incluzand retele in Ploiesti, Bucuresti, Pitesti, Giurgiu, Slobozia, Medgidia, Focsani, Bacau, Iasi si Husi.
  CONTEXT
  Piata de patru milioane
  In Romania exista in prezent aproximativ 3,5-4 milioane de abonati la televiziunea prin cablu. Doi mari jucatori isi impart piata: UPC si RCS-RDS, fiecare cu aproximativ 1,2 milioane de clienti. La cablul clasic se adauga asa-numita televiziune DTH (fara cablu, doar cu o mica antena), care in ultimul an s-a dezvoltat si a ajuns la aproximativ 1,2 milioane de abonati. Fiecare jucator pe cablu detine si un jucator DTH (UPC detine Focus Sat, iar RCS-RDS are Digi TV). Cei mai importanti actori sunt Digi TV (cu 600.000 de abonati), Dolce (detinut de Romtelecom) si Focus Sat


  Cred ca dupa numarul de abonati ai Digi care este trecut acolo articolul este cam vechi cel putin un an.Cel putin la Pitesti nu am auzit de ei

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Romania
  Posts
  197
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by mediaset View Post
  PS Un articol preluat din Evenimentul Zilei

  Cred ca dupa numarul de abonati ai Digi care este trecut acolo articolul este cam vechi cel putin un an.Cel putin la Pitesti nu am auzit de ei
  sunt sub alt nume - mai ales in Mioveni. Din martie intra si cu TV
  DM7020 si e suficient !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top