Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Romania
  Posts
  280
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS a inghitit RDS

  RCS&RDS este noua noua companie de servicii de cablu, rezultata din fuziunea firmelor Romania Cable Systems (RCS) si Romania Data Systems (RDS), potrivit unui comunicat al companiei, care nu da detalii financiare ale afacerii. Fuziunea a fost aranjata pentru a asigura o mai buna exploatare a infrastructurilor aflate in patrimoniile celor doua firme si reducerea costurilor de operare si de administrare a retelelor.

  Decizia privind fuziunea a fost aprobata de actionarii celor doua companii in data de 26 aprilie. Conform acordului incheiat de actionarii celor doua firme, RCS a absorbit RDS. Surse din piata telecomunicatiilor au afirmat ca fuziunea poate fi interpretata ca un prim pas in vanzarea companiei catre un investitor strategic. Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii RCS si RDS nu au putut fi contactati.

  In urma procesului, RCS&RDS SA va avea un capital social de 2,73 miliarde de lei. Compania va fi controlata de Cable Communications Systems NV (Olanda), cu o participatie de 93,15%. In anul 2004, RCS a raportat o cifra de afaceri de 1.633,3 miliarde de lei (40,3 milioane euro, la cursul mediu de 40.532,11 lei anuntat de BNR pentru 2004) si un profit net de 443,1 miliarde de lei (10,9 milioane de euro). RDS a incheiat anul trecut cu un rezultat net de 113,7 miliarde de lei la un volum al afacerilor de 1.551,9 miliarde de lei. Piata CATV este impartita de RCS&RDS, Astral Telecom si UPC Romania.

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2004
  Posts
  274
  Posts Thanks / Likes

  Default

  RCS&RDS este noua noua companie de servicii de cablu, rezultata din fuziunea firmelor Romania Cable Systems (RCS) si Romania Data Systems (RDS), potrivit unui comunicat al companiei
  Intotdeauna cele 2 firme au fost impreuna: RCS asigurind CATV si mediu de transmisie iar RDS date. Din cite se intelege ( de prin mass media si ca abonat ) cele 2 nume sint doar serviciile aceleiasi firme care initial se ocupau cu oferta de CATV si Internet. Ulterior s-au dezvoltat iar RCS ofera CATV, DTH ( DigiTV ) si infrastructura pentru RDS iar RDS ofera Internet ( cable link ) si telefonie fixa ( RDSTEL ).
  In privinta actionarilor este un raspuns bun aici

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top