Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Sony Bravia X3500 CAM si digitv (DVB-C)

    Salut

    Ma bate gandul sa trec si eu la digitv pe cablu si m-ar interesea sa stiu daca instalarea STB-ului poate fi eliminata in cazul in care televizorul dispune de tuner DVB-C si de CAM cu interfata CI. Am inteles ca STB-ul este insotit de o cartela de acces. Exista posibilitatea adaptarii acestei cartele (care pare un fel de card) la slotul din CAM-ul televizorului? Este vorba de seria Bravia de la Sony. Din cat m-am documentat pare sa fie vorba despre un slot tip PCMCIA, ca cel de laptop. Este deci obligatorie folosirea cartelei si daca da, se poate utiliza/inlocui/adapta la acest tip de slot pentru eliminarea STB-ului si utilizarea direct a televizorului? Practic nu mai vreau inca un aparat si inca o telecomanda, mai ales in conditiile in care televizorul pare sa fie pregatit pt asa ceva. Ca fapt divers, daca ii dau o scanare pe digital cu cablul analog conectat la TV, imi gaseste vreo 10 canale, din care aproape toate au EPG, iar cateva au chiar si imagine.

    Nu prea stiu pe cine sa intreb la RDS, asa ca poate stie cineva de aici.

    Multumesc anticipat

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Raspund tot eu, poate mai e cineva interesat. A venit STB-ul. Trebuie sa spun ca instalatorii erau de tot rasul. Nu stiau nici sa il porneasca. Dupa jumatate de ora in care nu si-au dat seama ca exista buton de power pe telecomanda, au declarat STB-ul stricat si voiau sa plece. Te doare capul. Nu inteleg de ce nu mi-au dat mie cutiuta direct la casierie. In fine.. Cardul de acces este de forma unui card normal. Slotul din TV este ceva gen un card PCMCIA de laptop. Deci nu se pupa.. Am inteles ca ar exista un adaptor intre astea... Stie cineva mai mult despre el?

    A, si inca ceva.. Compresia este atat de mare pe digital, ca vad macroblocuri pe fiecare canal... Se vede mai bine pe analogic decat pe digital, daca ai semnal bun.
    Last edited by claonic; 9th January 2008 at 11:12.

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu stiu exact cum arata slotul de cam din sony.teoretic ar trebui asa:daca sony are loc de cam atunci astepti ca @fanta sa comercializeze asteptatele camuri nagra de la digi si daca ai noroc ti-l imperecheaza cu cartela de digi cablu.
    ca o idee incearca diferite conexiuni al receptorului de cablu cu sony(rca,scart,chiar si pe iesirea rf)
    boy2good

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Slotul e ca un PCMCIA. Din cate am inteles (de al antech), digitv foloseste nagra si nu prea se gaseste comercial pe piata.. deci astept sa vedem ce se aude cu editia aia despre care se tot vorbeste pe aici...

    Speram ca din STB-ul digi macar pe out sa scoata apoi semnalul decodat, pe RF, sa il pot baga in tv... da' de unde... pe RCA merge evident.. dar nu ma incanta sa folosesc STB-ul cu timpul mare de raspuns, afisajul cu rezolutie de pe vremea HC90 si chinezaria de telecomanda.

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default Help DigiCablu

    Helpppp

    Vroiam si eu "DigiCablu" pentru plasma, da se pare ca renuntz ...

    "A, si inca ceva.. Compresia este atat de mare pe digital, ca vad macroblocuri pe fiecare canal... Se vede mai bine pe analogic decat pe digital, daca ai semnal bun."

    Potzi sa-mi dai mai multe detalii despre calitatea semnalului (analogicul meu merge relativ bine, dar eu vroiam mai mult ....culori mai vii, claritate etc). Deci nash avea parte de nimik in plus fatza de analogik ?!

    Mii de multzumiri !

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am semnal f bun pe analog.. Aceleasi sperante le aveam si eu de la digi.. culori, claritate... pentru asta am incercat sa vad cum e.. Nu mi-a placut.. de fapt si acum cu el instalat (desi vad numai jumate din programe fata de cat ar trebui..) ma uit tot pe analog.. Mamaliga aia de STB pe care o dau ei schimba canalele aproape la 2 secunde.

    Despre calitatea imaginii, e cum am spus.. vad compresia pe fiecare canal.. la sange e facuta... sunt patratele peste tot.. Pe majoritatea canalelor nu sunt purici, desi sunt si canale care au, probabil le receptioneaza si ei prost... Dar dc semnalul este f bun pe analogic, practic e acelasi lucru, mai putin macroblocurile date de compresie.. Adica primesti acelasi lucru, fara pierderile de pe analog eliminate de transmisia digitala, care compreseaza insa imaginea pana se pierde detaliu la greu.

    Pentru a concluziona, mie mi se pare ca digitv pe cablu pt cine are un semnal bun analog si un tv mai rasarit este frectie la picior de lemn. A, sa poti sari STB-ul lor de kko si sa folosesti eventual o cartela in CAM este altceva, parerea mea e ca tunerul digital din tv este mai bun, si mai ales poti folosi EPG-ul televizorului (dc are) care in cele mai multe cazuri este infinit mai atragator decat grafica mizera de pe STB-ul RDS. Prind cateva canale necriptate pe digital, direct prin tunerul TV-ului si pot spune ca nu vad compresia cum o vad prin STB, dar as putea fi subiectiv. Bineinteles, poti activa MPEG reduction din TV, dc stie de asa ceva, dar imaginea pierde mult detaliu.

    Si ca sa pun capac, fac 2 saptamani curand de cand sun zilnic la RDS sa imi rezolve problema cu numarul de canale. La abonament full prind doar jumatate din canale, nici macar pe cele din canalul de baza nu le vad toate. Nu mai zic ce nervi iti faci la telefon cu "suportul tehnic", alias pipite telefoniste. Instalatorii nu stiau de unde se porneste STB-ul, au stat jumatate de ora si s-au uitat la el, telefoane etc... i-am intrebat si era prima oara cand vedeau asa ceva...

    Concluzia o tragi singur.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top