Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default ARE Dolby Digital 5.1 & Surround BOOM sau ne minte ?

    Salut tuturor,Eu sunt mai nou pe aici insa citesc de ceva vreme forumul.Intruict am avut nevoie urgenta de TV am montat de curind BOOM. Inainte de a tipa toata lumea la mine de ce am sa spun pt ca Dolce nu s-a instalat dupa 30 de zile, iar boom s-a INSTALAT a2-a zi . Ceea ce este EXCELENT FELICITARI.Sa trecem mai departe .De ce am scris aici ?Am sunat la BOOM si mi-au spus ca emit HBO cu dolby digital. Ok. am zis.Canalele proprii BOOM sunt emise in 90% din cazuri cu DOLBY SURROUND. ceea ce iarasi este EXCELENT felicitrari. De ce ? Dolby SURROUND= DOLBY PROLOGIC . Ceea ce inseamna ca din semnal stereo cu o formula matematica un pic se pot obtine 4 canale ( stinga, dreapta, centru , spate). O idee excelenta . De ce ? Pai daca este codat semnalul cum trebuie si ai decodor prologic fara a creste banda mancata de satelit poti avea un minim de suround. Aici nota 10 FELICITARI. Sper ca BOOM are sculele necesare prin care sa faca semnalul Prologic asa cum trebuie. Stiu ca o sa spuneti ca orice decodor Prologic face asta adica "un fel de surround" insa daca si semnalul pleaca cum trebuie chiar este pe bune surround 4 si nu 5.1 dar este MUULT mai bine decit nimic.Sa mergem mai departeHBO Dolby Digital . Asa spune serviciul clienti.De 5 zile de cind am BOOM desi am verificat in programul HBO iar la anumite filme la inceput scrie ca au sunet Dolby Digital pot spune ca niciodata NU AM AVUT SEMNAL DOLBY DIGITAL PE HBO. NUMAI STEREO.Intrebarea se pune . Ne minte serviciul clienti ?NE MINTE BOOM ?Au probleme tehince ? Daca da de ce nu ne spun?Cine mai stie detalii va rog sa scrieti mai departe.Aha si ce scule am :Receptoare KAONSistem sunet Logitech Z5500 ( Prologic decoder, Dolby Digital, DTS decodere) si are chiar si THX desi asta nu are legatura.Conectate prin SPDIF coaxial.Va rog dezvoltati daca aveti experiente similare.Radu.

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nici din testele mele nu a rezultat sunet 5.1 pe hbo.concluzia?te mint
    singurul care avea era digi.nu stiu daca mai are pt ca nu l-am monitorizat de mult
    boy2good

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ramarama View Post
    Salut tuturor,Eu sunt mai nou pe aici insa citesc de ceva vreme forumul.Intruict am avut nevoie urgenta de TV am montat de curind BOOM. Inainte de a tipa toata lumea la mine de ce am sa spun pt ca Dolce nu s-a instalat dupa 30 de zile, iar boom s-a INSTALAT a2-a zi . Ceea ce este EXCELENT FELICITARI.Sa trecem mai departe .De ce am scris aici ?Am sunat la BOOM si mi-au spus ca emit HBO cu dolby digital. Ok. am zis.Canalele proprii BOOM sunt emise in 90% din cazuri cu DOLBY SURROUND. ceea ce iarasi este EXCELENT felicitrari. De ce ? Dolby SURROUND= DOLBY PROLOGIC . Ceea ce inseamna ca din semnal stereo cu o formula matematica un pic se pot obtine 4 canale ( stinga, dreapta, centru , spate). O idee excelenta . De ce ? Pai daca este codat semnalul cum trebuie si ai decodor prologic fara a creste banda mancata de satelit poti avea un minim de suround. Aici nota 10 FELICITARI. Sper ca BOOM are sculele necesare prin care sa faca semnalul Prologic asa cum trebuie. Stiu ca o sa spuneti ca orice decodor Prologic face asta adica "un fel de surround" insa daca si semnalul pleaca cum trebuie chiar este pe bune surround 4 si nu 5.1 dar este MUULT mai bine decit nimic.Sa mergem mai departeHBO Dolby Digital . Asa spune serviciul clienti.De 5 zile de cind am BOOM desi am verificat in programul HBO iar la anumite filme la inceput scrie ca au sunet Dolby Digital pot spune ca niciodata NU AM AVUT SEMNAL DOLBY DIGITAL PE HBO. NUMAI STEREO.Intrebarea se pune . Ne minte serviciul clienti ?NE MINTE BOOM ?Au probleme tehince ? Daca da de ce nu ne spun?Cine mai stie detalii va rog sa scrieti mai departe.Aha si ce scule am :Receptoare KAONSistem sunet Logitech Z5500 ( Prologic decoder, Dolby Digital, DTS decodere) si are chiar si THX desi asta nu are legatura.Conectate prin SPDIF coaxial.Va rog dezvoltati daca aveti experiente similare.Radu.
    pentru moment nu mai exista functia ac3-corespondenta dolby digital in meniul de limba al receptoarelor de la boom.a fost ceva timp cat s-au facut niste teste dar acum nu mai este .din cate stiu eu doar boom si digi- si el in teste a oferit hbo dolby digital acum ceva timp.oricum la boom trebuie sa stii ca pt a avea hbo dolby digital atunci cand emite acesta dd , in setarile de limba trebuie sa treci de pe engleza sau romana in ac3-asta cand va fi iarasi disponibila in meniul receptorului boom ,iar conexiunea cu decodorul dd se face prin s/pidf
    Last edited by maniacdth; 3rd January 2008 at 12:50.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    nici din testele mele nu a rezultat sunet 5.1 pe hbo.concluzia?te mint
    singurul care avea era digi.nu stiu daca mai are pt ca nu l-am monitorizat de mult
    Are in continuare...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs down Da am cautat in meniu.

    Da am cautat in meniu si am incercat sa gasesc sonurul engleza AC3 dar evident ca nu este acolo. Citisem asta pe forum.Am sunat la serviciul clienti si mi-au spus ca nu trebuie sa schimb nimic si am insistat ca euvreau Dolby Digital nu Dolby Surround ceea ce este altecva. Respectivul domn de la relatii clienti ( tehnic ) mi-a spus ca da sigu stie despre ce este vorba m-a pus sa verific daca sunt cnectat pe coaxial , etc. Deci banuiesc ca stia el ceva.In concluzie BOOM nu emite Dolby pe HBO desi probabil ca tehnic ar putea .FOARTE RAU Sper sa le vina mintea la cap pt ca daca este din motiv de banda 448kbps sau 384 kbps se pot scoate din tarafuri sau mai stiu eu ce boom Music etc care sunt sigur ca nu le vizioneaza maulta lume. In fine sunt dezamagit. Ca sa nu spun ca nu au HBO Comedy asta ca mi-am amintit acum.1 singur punct bun Dolby Surround si instalarea in 2 zile . restul .... pacat... poate ne aude careva.

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    singurul care avea era digi.nu stiu daca mai are pt ca nu l-am monitorizat de mult
    are si dolce 5.1 la toate filmele care au asa ceva pe HBO/Cinemax/AXN si unele canale de muzica (am home cinema si chiar se simte diferenta!)

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ezekiel View Post
    are si dolce 5.1 la toate filmele care au asa ceva pe HBO/Cinemax/AXN si unele canale de muzica (am home cinema si chiar se simte diferenta!)
    se vede ca habar nu ai de ce inseamna 5.1
    spre informarea ta doar hbo transmite partial 5.1,iar daca auzi ceva in boxe nu inseamna ca este sunet 5.1
    dolce nu a facut niciun fel de test in ac3 pana acum, mai documenteaza-te inainte sa postezi ceva!

    Quote Originally Posted by [email protected]
    Are in continuare...
    dorinte sau altceva .....
    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=60260
    Last edited by maniacdth; 6th January 2008 at 18:45.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by maniacdth View Post
    se vede ca habar nu ai de ce inseamna 5.1
    spre informarea ta doar hbo transmite partial 5.1,iar daca auzi ceva in boxe nu inseamna ca este sunet 5.1
    dolce nu a facut niciun fel de test in ac3 pana acum, mai documenteaza-te inainte sa postezi ceva!



    dorinte sau altceva .....
    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=60260
    Am observat si eu, in general functioneaza...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default ARE acum .....dumnezeu stie cum dar are

    NOU .. acum astazi am vazut pe HBO filmul Stealth cu 5.1 la BOOM sper sa nu fie teste si de data pt. ca se aude bestial... pardon ..BOOM

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    748
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Are in continuare...
    Unde are ca eu de vreo 3 saptamani ma tot chinui sa prind si eu un film cu Dolby (cu toate ca la toate era trecut pe www.hbo.ro ca ar avea) si nu am reusit sa aud nici macar un scartait mono

    Ca sa nu fie nici un dubiu... am testat pe Pro7, RTL, ZDF si am sonor Dolby... (pe receiverul de la DigiTV bineinteles )

    Adrian.

  11. #11
    Moderator Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,241
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are nici un fel de AC3 HBO de la digi.Am urmarit constant filmele care erau date pe hbo.ro ca ar avea sunet 5.1 si degeaba.

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    748
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nickey4321 View Post
    Nu are nici un fel de AC3 HBO de la digi.Am urmarit constant filmele care erau date pe hbo.ro ca ar avea sunet 5.1 si degeaba.
    Si atunci de ce tot ne scot ochii ca ar avea... Plus ca e un program pe care il platim suplimentar (si nu e ieftin). Cei de la HBO ar trebui sa se sesizeze si sa le impuna sa si bage efectiv sunetul 5.1 nu numai sa spuna ca il au asa de ochii lumii si de dragul de a mai prinde un client credul care sa creada ca poate vedea cat de cat un film de calitate cu suntet de calitate.

    Adrian.
    PS: Oare cand o sa schimbe transmisia pe 16:9, asa cum ar trebui pentru un canal de filme care se respecta?

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nickey4321 View Post
    Nu are nici un fel de AC3 HBO de la digi.Am urmarit constant filmele care erau date pe hbo.ro ca ar avea sunet 5.1 si degeaba.
    Ba are, dar nu toate filmele au dolby.

    Chiar azi am vazut Cars pe Digi si avea 5.1

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    ZALAU
    Posts
    159
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gabrield View Post
    Ba are, dar nu toate filmele au dolby.

    Chiar azi am vazut Cars pe Digi si avea 5.1
    Confirm ca exista la unele filme 5.1

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1,273
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by gabrield View Post
    Ba are, dar nu toate filmele au dolby.

    Chiar azi am vazut Cars pe Digi si avea 5.1
    asa este ...............

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top