Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy SRT 6125 booloader problem,, help me .. plz

    Salutari,, in speranta ca ma ajuta cineva am scris acest mes, Am un strong 6125 si nu pot in nici intrun fel sa il conectez cu pc-ul,, receptorul pur si simplu nu raspunde, am legat cablu la serial am apasat butonul CH DOWN, si degeaba, nu vrea cu nici un program. Parerea mea este ca este problema cu bootloader-ul, este vers 4.6.7ps.
    PatchLoader
    ApplicationLoader
    BootLoader
    Weaksoft 1.8.0
    etc..
    eroarea este urmatoarea
    <========== Error ( -4 ) ==========>
    Problem : No response from TARGET
    Solution: Make sure Target Loader is running properly
    Connect your Serial Cabel Properly
    Port Settings are not Correct
    Retransmit UART File after Restarting the TARGET
    <==================================>

    daca scot receiverul din priza apas down in timp ce programul ruleaza apare urm chestie
    ---------------------------------------------
    | Loader Configuration Settings |
    ---------------------------------------------
    Loader Software Version = 4.6.7ps (HW MjrVer-4)
    Loader Configured for 1 x 16 Mbit flash
    Target Flash MCode = 0x 200020
    Target Flash DCode = 0x22C422C4
    Loader supports Box To Box Copy
    Loader allows same version to download
    ---------------------------------------------
    Download from UART demanded ...


    dupa cateva secunde apare dinou prima erroare... Error ( -4 )....
    ce e de facut

  2. #2
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Red face str 6125 Jtag file.....

    Am incercat in mii de feluri si am ajuns la concluzia sa fie de vina serial portul receptorului, insa am Jtag si am facut un bekup la toata memoria,, problema este ca nici cu alt soft nu vrea postul serial sa mearga, nu am incotro decat sa folosesc Jtag,, insa nu stiu cum se poate pune Pach si keyuri eventual fimware nou cu Jtag-ul.. ca el nu accepta doar fisiere .bin si firmware are .urt.. eventual sa imi trimita cineva un flash dump cu softu nou si pach,,.

    Va rog ,, ajutati-ma

    multumesc
    Last edited by seba_ar; 1st January 2008 at 11:07.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default rs 232 nullmodem

    sigur folosesti cablu nullmodem?ai verificat conexiunile de la cablu,poate ai vreo imtrerupere sau scurtcircuit.ar trebui sa incerci si pe alt receiver sa vezi daca nu cablu e problema.

    http://www.daniel-hertrich.de/rs232/#nullmodem

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default sal

    da, am incercat cablul la un prieten si functioneaza 3-2 2-3 5-5 GND,, amincercat in ambele variante ca si pe frocus si degeaba,. la fel aceasi problema..

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default incearca:

    mergi cu receptorul la prietenul tau si daca nu merge verifica mufa din receiver sa nu fie dezlipita sau sa nu aibe vreun scurt pe placa.se poate sa fie arsa iesirea din pc sau intrarea din receiver!

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am verificat mufa, lipiturile si am masurat circuitul, intre pini nu este scurt si nici nu este intrerupt cablajul. La pritenul meu pe comp face la fel. Singura explicatie ar fi sa fie busit ST232C-u .. Sau va rog pe voi sa imi ziceti ce sa mai incerc sa i fac.. deci Softul lam schimbat complect cu JTAG,, in schimb nu cred ca conteaza EEPROM-ul cel ce nu lam flashuit ca nu gasesc fisierul de 8kb,, Bootloaderul a fost automat schimbat deodata cu softul. daca stiti cu ceva sa ma ajutati va rog..

    ms

  7. #7
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca cu JTAG cu fisierul asta http://upl.frocus.net/index.php?lng=en&get_id=161 , este un flash dump de 6155 dar functioneaza si pe 6125.Daca problema e soft atunci dupa ce vei pune acest fisier ar trebui sa functioneze mufa seriala.Daca nu problema e hard , probabil ca s-a "bulit" chip-ul care ziceai.
    Fii atent sa ai definitia de jkeys cu informatiile corecte pt flash (M29W160ET de obicei la aceste receivere) ...verifica si ce scrie pe flash (dezlipeste eticheta in caz ca are una).

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    ALBA
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca ai pus flash nou cu jtag si nu poti comunica cu pc atunci e un defect de hardware(portul de la rec busit)lucrul acesta se intimpla cind nu ai impamintare la priza,nu este o regula,dar se poate intimpla.....
    DM 500S-KLASSE

  9. #9
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    EEPROM-ul nu conteaza , nu trebuie rescris , nu contine instructiuni cu privire la functionarea serialului.

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am scris SRT6155MULTIPARQUE.bin in memoria receptorului si este ok, insa este versiunea din 2005, si nu stiu ce patch este in el, si daca suporta nagra2 sau daca merge premiere, key-urile l primeste si pot sa le introduc manual sau cu jtag-ul in adresa 7FE00000 si este ok, in schimb tot nu merge PREMIERE, DIGI, si multe,, nici crytow, insa ceva pe sirius merge si pe amos. problema este ca nu gasesc un Flash Dump cu tot ce trebuie. Doar daca este cineva cine vrea sa ma ajute si face un save dupa receptorul lui, procesor STi55188 // M29W160ET.. este singura solutie.. si probabil e din cauza pamantari ca pe aici pe la noi rara casa care sa aiba pamantare si fiind LNB-ul cunectat pe un o teava de metal bagata adanc in pamant era posibil. ( cred ca i dau foc.. nua m bani de altul din pacate , trebuie sa ma chinui cu asta.

    ms mult pt ajutor
    si un an nou fericit in primul rand cea ce nu am spus pana acum
    si astept inca raspunsuri de la voi
    Last edited by seba_ar; 2nd January 2008 at 01:03.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top