Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    183
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum reseteaza limitele motorului SM2D12

    Am un motor SM2D12 si un SkyStar2 .Dupa ce am instalat antena in urma experientelor cu pluginul de disecq motorul nu mai merge pina la 30 grade vest .Cred ca are acum pusa o limitare din software pt ca de 28 de grade nu mai trece .Cum as putea sa resetez motorul sau unde as putea gasi asistenta tehnica pt tipul asta de motor care pare ca e ultimul din specia lui .Multumiri pt orice tip de raspuns sau sugestie,

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu ma insel de model, motorul parca are pe el 2 leduri si un butonasi mic.Ai incercat sa apesi pe el?

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    183
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Are 2 butonase da nu are led
    Si nici unu nu e de reset
    http://eurosatshop.be/software/Sat_Control_UK_.zip.Asta este motorul

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Cum reseteaza limitele motorului SM2D12

    Quote Originally Posted by soporan_emil
    Am un motor SM2D12 si un SkyStar2 .Dupa ce am instalat antena in urma experientelor cu pluginul de disecq motorul nu mai merge pina la 30 grade vest .Cred ca are acum pusa o limitare din software pt ca de 28 de grade nu mai trece .Cum as putea sa resetez motorul sau unde as putea gasi asistenta tehnica pt tipul asta de motor care pare ca e ultimul din specia lui .Multumiri pt orice tip de raspuns sau sugestie,
    goto 0 resteaza limitele la orice H-H

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    183
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si cum se face asa cu un SS2 .Am disecq 1.2 by mibi dar se pare ca inca nu am reusit sa resetez limitele motorului

  6. #6
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Cum reseteaza limitele motorului SM2D12

    Quote Originally Posted by onyx
    goto 0 resteaza limitele la orice H-H
    Eh, uite ca nu cred. Goto 0 pune montura pe 0, adica il locul unde noi am setat 0. Daca pui montura sa zicem pe 10E si faci reset, acolo va fi definit noul 0. Limitele software pentru E si W nu se schimba decat daca faci reset la montura. Prin goto 0 doar comandam monturii sa mearga in acel punct. Evident ca limitele hardware nu sunt influentate in vreun fel de nici o comanda. Cel putin asa se intampla in cazul meu (Moteck SG2100A), dar sunt convins ca la fel se comporta si alte monturi.
    Cu toata stima @onyx, dar nu vad de ce s-ar intampla cum zici tu. Comanda Goto 0 e utila pentru pozitionarea manuala a antenei si resetarea limitelor software ar fi poate o problema in cazul in care ai avea un obstacol in calea antenei.
    Cel mai bine ar fi sa mai aflam o parere, poate asa ne lamurim mai bine.

  7. #7
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la mine la motor stab hh-90 daca dau din dreambox go to 0 mi se duce la 0
    de pa scara gradata al motorului.resetarea limitei software est vest tot din
    dreambox.
    iar pozitia 0 de pe motor nu o poti modifica,0este0.

  8. #8
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @rusudaniion
    In principiu ai dreptate. Limitele software se stabilesc numai din receptor. Nu stiu daca montura Stab are vreun buton sau nu, dar cred ca daca o muti pe o alta pozitie (sa zicem X grade E sau W) si ii dai reset, acea pozitie va deveni noua pozitie 0. Nu trebuie confundat cu inscriptia 0 de pe montura! Chiar daca nu este acolo unde scrie pe montura 0, comanda Goto 0 (sau Home la unele receivere) va pozitiona montura pe noua pozitie de la X grade. Sper ca m-am facut inteles.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    183
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inca nu am reusit sa scot aceasta limita blestemat .Presupun ca cu software de disecq de mibi nu se poate .Am sa incerc cu un receptor .Daca cineva stie o pagina de help pt tipul asta de motor sunt recunoscator .Multumesc mult pt cei care acu incercat sa ma ajute .

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    183
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inca nu am reusit sa scot aceasta limita blestemat .Presupun ca cu software de disecq de mibi nu se poate .Am sa incerc cu un receptor .Daca cineva stie o pagina de help pt tipul asta de motor sunt recunoscator .Multumesc mult pt cei care acu incercat sa ma ajute .

  11. #11
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune antena pe punctul 0 manual cu butonul de pe motoras. Pe langa led si buton, pe H-H mai e si o gaurica in care introduci apoi o sarma si o apesi(acolo e un buton ce reseteaza H-H-ul). Incearca si zimi la ce rezultat ai ajuns. Succes


  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    183
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Esti sigur ca vorbim de acelasi motor .Ca am lasat un link la manual mai sus.Nu cred ca are nici macar ledul de care imi vorbeste toata lumea .Oricum multumesc mult pt orice raspuns sau sugestie

  13. #13
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atentie motorul acesta este go-to x si nu usals care este un pic diferit
    astai motoru original satcontrol sm3d12 fabricat in slovenia.toate celelalte sunt clone dau alte motoare.

    acest motor sm3d12 are langa contactul unde intra cablu care vine din decodor 2 butoane pt miscare manuala motor e sau w.
    pentru al duce la punctu 0 iti trebuie un decodor cu go-to x care are in menu
    o functione ca se numeste home si nu go-to 0 ca la usals.
    daca nu poti folosi un pozitionator portabil pt a-i reseta limitele si al trimite in
    punctul 0.

  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Cum reseteaza limitele motorului SM2D12

    Quote Originally Posted by chooleen
    Quote Originally Posted by onyx
    goto 0 resteaza limitele la orice H-H
    Eh, uite ca nu cred. Goto 0 pune montura pe 0, adica il locul unde noi am setat 0. Daca pui montura sa zicem pe 10E si faci reset, acolo va fi definit noul 0. Limitele software pentru E si W nu se schimba decat daca faci reset la montura. Prin goto 0 doar comandam monturii sa mearga in acel punct. Evident ca limitele hardware nu sunt influentate in vreun fel de nici o comanda. Cel putin asa se intampla in cazul meu (Moteck SG2100A), dar sunt convins ca la fel se comporta si alte monturi.
    Cu toata stima @onyx, dar nu vad de ce s-ar intampla cum zici tu. Comanda Goto 0 e utila pentru pozitionarea manuala a antenei si resetarea limitelor software ar fi poate o problema in cazul in care ai avea un obstacol in calea antenei.
    Cel mai bine ar fi sa mai aflam o parere, poate asa ne lamurim mai bine.
    pai dai GoTo 0 si te lamuresti ce zici de asta? sau vb sa te aflii in treaba?

  15. #15
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    choleen wrote:Eh, uite ca nu cred. Goto 0 pune montura pe 0, adica il locul unde noi am setat 0. Daca pui montura sa zicem pe 10E si faci reset, acolo va fi definit noul 0.
    fac parte dintre cei curiosi si as vrea sa stiu de la tine de ce avem nevoie,practic vorbind, sa setam o pozitie zero? ce satelit putem gasi acolo?
    lasind gluma la o parte pozitia zero de pe montura se foloseste la instalarea
    motorului sau atunci cind nu stim unde se afla antena ,comandam pozitia
    zero dupa care putem cauta un nou satelit E-W:
    la inceput au fost receivere care la comanda go to 0 stergeau toate pozitiile
    memorate.
    protocolul usuals apartine STAB si este marca inregistrata,explicatia faptului
    ca slovenii si nu numai si-au permis sa se inspire din constructia si functionarea acestui tip de motor,in schimb nu si-au putut permite sau poate
    nu le-a fost permis sa foloseasca protocolul usuals sau disecq 1.3
    noroc,nirolf

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. probleme cu dreambox-ul 500 s la configurarea motorului
    By savin stelian in forum DREAMBOX
    Replies: 12
    Last Post: 14th September 2006, 01:29
  2. DBOX2 - se reseteaza in timpul bootarii
    By sosozah in forum DREAMBOX
    Replies: 5
    Last Post: 27th February 2006, 19:10
  3. HELP! PC-ul se reseteaza la pornirea ProgDVB :(
    By satcodx2002 in forum Placi DVB
    Replies: 9
    Last Post: 1st October 2004, 19:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top