Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    161
    Posts Thanks / Likes

    Default legatura audio-- intre un pc si un amplificator de mare putere

    se da un pc si 2 amplificatoare de 1200w sin legate la multe megafoane cu magistrala de 24V, problema este ca imi apare un brum suparator generat de difentele de potential dintre cele doua am incercat
    - sa leg pc-ul la o impamantare (alta afara de cea a stecherului),
    - sa pun cablu audio de dimensiuni mici
    - sa pun o unitate de curent continu (UPC)
    dar fara folos

    Am reusit ceva punand un fir la masa intre calculator si rack-ul de amplificatoare, dar tot mai exista acel brum nu asa de suparator


    intrebarea mea este ce pot sa fac ?
    - o sursa pentru calculator mai bine filtrata?
    - o placa audio mai de fite (am folosit doar placa onboard ac97 HD)



    Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
    Vlahopol TV



    STUFSTOC, STUFSTOC, STUFSTOC

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O solutie ar fi o placa audio cu iesire optica si conexiune prin cablu optic (daca amplif. are intrare optica).
    Alta solutie este sa folosesti circuite integrate de izolare de ex. ISO124

    O solutie mai neprofesionista este sa folosesti pentru legatura o casca wireless (optic sau radio) sau modulator FM si receptor radio FM.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    161
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    O solutie mai neprofesionista este sa folosesti pentru legatura o casca wireless (optic sau radio) sau modulator FM si receptor radio FM.
    hmm asta cu modulatorul fm chiar e o idee buna chiar am ceva de genu pe acasa (il foloseam in masina) o sa incerc maine sa vedem ce iese
    Vlahopol TV



    STUFSTOC, STUFSTOC, STUFSTOC

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca o sa scapi de brum, el provine de la placa on-board si mai putin de la conexiune. Ca sa verifici asta, cupleaza niste casti direct la computer. In mod normal nu se aude, dar cand dai volumul mai tare, in pauza dintre melodii este suparator.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai scapi de brum daca pui pe mute CD-Audio, FM Output, Line-in, Microphone; in general intrarile pe care nu le folosesti.

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default Multumesc @MariusT

    Quote Originally Posted by MariusT View Post
    Mai scapi de brum daca pui pe mute CD-Audio, FM Output, Line-in, Microphone; in general intrarile pe care nu le folosesti.
    Multumiri,am un picup la servici (lucrez intr-o sttie electrica de I.T.)si mai inregistrez cand am timp de pe discuri pe Laptop.Aveam si eu ceva brum si credeam ca e din cauza campurilor electromagnetice.
    Cu trecerea pe mute cum ai spus am rezolvat problema,multumesc,Mayerling.
    .

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeasi problema am avuto si eu,vezi daca la Volum Control ai acolo cumva PC Speaker dai mute la mine a mers faza asta bine.Bafta

  8. #8
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    brumul sau alt zgomot de fond apare la codecurile ac97 sau alte imitatii de placi sunet cand "microphone", "line in" si "pc speaker" sunt lasate pe ON. disable si ati scapat de probleme. folositi cabluri ecranate de calitate intre calculator si statie, iar calculatorul trebuie sa fie alimentat obligatoriu de la priza cu impamantare. recomand folosirea placilor de sunet daca vreti sa aveti calitate. codecurile astea audio pe langa faptul ca emuleaza cam totul din soft si cu ocazia asta papa mai multe resurse, mai au "darul" ca suna ca din buda.

  9. #9
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vin' la tata sa-ti dea un traf izolator audio unu la unu
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    161
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    Vin' la tata sa-ti dea un traf izolator audio unu la unu
    cred ca era o idee buna





    Am legat un fir de masa intre cele 2 si merge ceva mai bine , am incercat si cu emitator fm si era ok dar clientu a fost de acord cu firul
    Vlahopol TV



    STUFSTOC, STUFSTOC, STUFSTOC

  11. #11
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trafuri izolatoare se gasesc la Charma Conect
    [SIGPIC][/SIGPIC]

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top