„Sint cel mai prost patron din lume“, se lamenta Gigi Becali dupa remiza Stelei la satelitul Gloria Buzau. Iar presa internationala nu l-a contrazis. La mai putin de o luna dupa aceasta declaratie, latifundiarul din Pipera a fost desemnat de principala agentie de stiri din Germania, DPA, printre primii trei cei mai prosti conducatori de club ai anului. Motivatia? „A reusit sa ruleze 5 antrenori la echipa in 2007 si a oferit 100.000 de euro oricarui club suficient de curajos sa-l ia pe portarul portughez Carlos Fernandez din Ghencea. Steaua, intotdeauna in topul celor mai cheltuitoare echipe din Romania, se afla acum pe locul 4 in campionat, la nu mai putin de 8 puncte de CFR Cluj, liderul campionatului“, noteaza jurnalistii germani.
Ca o consolare, bossul din Ghencea „urca“ pe podium intr-o companie selecta. El se afla alaturi de fratele sau de singe si dulceata, Ramon Calderon, presedintele Realului, si de conducatorul Valenciei, Juan Soler, care este de altfel si cistigatorul ineditului trofeu. Acesta din urma a reusit sa transforme Valencia dintr-o echipa de top in Europa intr-una de mijlocul clasamentului in Primera Division si a schimbat trei antrenori si patru directori sportivi, cu pierderi de zeci de milioane de euro.
Personaj pitoresc, Gigi Becali a depasit de mult granitele tarii cu afirmatiile si deciziile sale controversate.
Prezenta latifundiarului din Pipera in astfel de topuri nu este unica. In urma cu citeva luni, patronul Stelei isi regasea numele printre ciudatii Europei, intr-un clasament intocmit de ziaristii spanioli de la „Marca“. Parerile lui Becali despre homosexuali, implicarea in tactica echipei si obiceiul de a plati prin donatii l-au propulsat de finantatorul Stelei pe locul 5 in aceasta ierarhie, in care s-au mai aflat Silvio Berlusconi, Ramon Calderon sau Roman Abramovici.
  • Ultima gogorita: “Hagi m-a atacat la ordinul Serviciilor Secrete”

Chiar daca de la plecarea lui Hagi din Ghencea au trecut deja trei luni, patronul Gigi Becali continua sa-si atace nasul. Nici chiar spiritul Craciunului nu l-a determinat pe patronul ros-albastrilor sa renunte la razboiul cu fostul antrenor al Stelei. ,,Hagi m-a atacat la ordinul Serviciilor Secrete. Prea le zicea asa, nu erau de la el vorbele alea. Cred ca avea foaia in fata si citea de fapt un text in conferinta de presa. Eu stiu ce legaturi o avea el cu Serviciile Secrete de pe vremea cind era fotbalist?”, a spus Becali. El a recunoscut ca a pacatuit in acest an si si-a propus sa devina mai bun si mai intelept o data cu aceste sarbatori.