Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hunedoara
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Question Probleme H-H, ceva bizar...

    De curand am luat un H-H, DM 2800 Opticum de la Elstar, pe care il alimentez dupa urmatoarea linie.: Dreambox->Pozitioner->H-H->lnb antena 1,2 Al.
    Toate bune si frumoase, ma plimb de la 60 E la 30 V. Fac reglaje fine de pozitie pe fiecare satelit in parte, salvez pozitiile dar la un moment dat ma trezesc cu un decalaj pe fiecare satelit. Pozitia salvata e aceeasi doar ca antena e dereglata de pe pozitia orbitala pe care am salvat-o. Nu-mi dau seama ce determina decalajul, dereglarea automata a tuturor pozitiilor fie inspre est, fie inspre vest.
    Are idee cineva ce se intampla? Mi-am pierdut orice rabdare, asta dupa ce am re-reglat fiecare satelit in parte de vreo 10 ori.
    In conditiile de fata, regret pe zi ce trece ca am optat pentru H-H, inainte aveam actuator de 12'' subtire. Nu vedeam atatia sateliti dar era mai sigur pe pozitii. Este posibil sa fie vreo eroare pe undeva, caz in care mi-ar trece supararea daca s-ar putea remedia.
    Altfel.. incontestabil un H-H iti confera o mai buna mobilitate.
    Mersi anticipat!
    HD, DM 500S, Offset 1,2m Al, H-H Opticum DM2800, VBox II, LNC Twin , 30V <-> 60E.
    Placa baza Gigabyte soket 775, memorii DDR 2 X 2048, Intel Pentium 4 3 GHz, HDD Sata 2 x 2 TB Seagate, Asus ATI Radeon 128MB, A4tech 5.1, Creative Live Audigy,etc...
    Zi de Zi Recomandarea Zilei

  2. #2
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by a21alex View Post
    De curand am luat un H-H, DM 2800 Opticum de la Elstar, pe care il alimentez dupa urmatoarea linie.: Dreambox->Pozitioner->H-H->lnb antena 1,2 Al.
    Toate bune si frumoase, ma plimb de la 60 E la 30 V. Fac reglaje fine de pozitie pe fiecare satelit in parte, salvez pozitiile dar la un moment dat ma trezesc cu un decalaj pe fiecare satelit. Pozitia salvata e aceeasi doar ca antena e dereglata de pe pozitia orbitala pe care am salvat-o. Nu-mi dau seama ce determina decalajul, dereglarea automata a tuturor pozitiilor fie inspre est, fie inspre vest.
    Are idee cineva ce se intampla? Mi-am pierdut orice rabdare, asta dupa ce am re-reglat fiecare satelit in parte de vreo 10 ori.
    In conditiile de fata, regret pe zi ce trece ca am optat pentru H-H, inainte aveam actuator de 12'' subtire. Nu vedeam atatia sateliti dar era mai sigur pe pozitii. Este posibil sa fie vreo eroare pe undeva, caz in care mi-ar trece supararea daca s-ar putea remedia.
    Altfel.. incontestabil un H-H iti confera o mai buna mobilitate.
    Mersi anticipat!
    poate e de la frig
    asteapta sa vezi daca face la fel si cand e mai cald

    dar poti sa le dai un tel la aia de la care ai luat sa vezi ce spun aia
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hunedoara
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    Posibil, desi H-H-ul asta e garantat sa functioneze si la -30 Grade Celsius.
    HD, DM 500S, Offset 1,2m Al, H-H Opticum DM2800, VBox II, LNC Twin , 30V <-> 60E.
    Placa baza Gigabyte soket 775, memorii DDR 2 X 2048, Intel Pentium 4 3 GHz, HDD Sata 2 x 2 TB Seagate, Asus ATI Radeon 128MB, A4tech 5.1, Creative Live Audigy,etc...
    Zi de Zi Recomandarea Zilei

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by a21alex View Post
    De curand am luat un H-H, DM 2800 Opticum de la Elstar,
    de la elstar am si eu montura h-h din semnatura si uneori si la mine mai face chestia asta si trebuie reglata fin dar asta se intampla la cca o saptamana de folosire intensiva . dar nu este ceva care sa deranjeze prea mult

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hunedoara
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Curios ca timp de vreo 10 zile nu mi-a facut absolut deloc asa si acum de 3 zile, de cel putin 10 ori s-a dereglat, plus ca am poziti de la 30 V la 60 E, adunand vreo 35 de sateliti.
    Ma gandesc ca problema a aparut, posibil, si de la pozitioner, am sa trec cablul direct din Dream fara a mai trece prin pozitioner sa vad cum se comporta.
    HD, DM 500S, Offset 1,2m Al, H-H Opticum DM2800, VBox II, LNC Twin , 30V <-> 60E.
    Placa baza Gigabyte soket 775, memorii DDR 2 X 2048, Intel Pentium 4 3 GHz, HDD Sata 2 x 2 TB Seagate, Asus ATI Radeon 128MB, A4tech 5.1, Creative Live Audigy,etc...
    Zi de Zi Recomandarea Zilei

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Location
    pitesti
    Posts
    217
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acelasi lucru l-am patit si eu la un coleg caruia i-am montat un echipament,dupa care am schimbat receiverul si chiar si montura H-H, si nimic ,aceleasi abateri. Cred ca monturile sunt de o calitate indoielnica si tot motorul clasic da rezultate bune

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by a21alex View Post
    De curand am luat un H-H, DM 2800 Opticum de la Elstar, pe care il alimentez dupa urmatoarea linie.: Dreambox->Pozitioner->H-H->lnb antena 1,2 Al.
    Nu inteleg ce cauta pozitionerul in configuratia ta, scoate-l frate afara ca face dreamul treaba, de aici s-ar putea sa ai probleme.




  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hunedoara
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    @Didi... sincer, sper si imi doresc sa ai dreptate.. pentru a nu se adeveri, in cazul meu, ceea ce a spus @crinughe.
    Mersi de sfaturi. maine la prima ora scot pozitionerul si va comunic ce rezultate am.
    HD, DM 500S, Offset 1,2m Al, H-H Opticum DM2800, VBox II, LNC Twin , 30V <-> 60E.
    Placa baza Gigabyte soket 775, memorii DDR 2 X 2048, Intel Pentium 4 3 GHz, HDD Sata 2 x 2 TB Seagate, Asus ATI Radeon 128MB, A4tech 5.1, Creative Live Audigy,etc...
    Zi de Zi Recomandarea Zilei

  9. #9
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Scoate pozitionerul din schema!
    2. Imaginile Gemini au tot avut probleme cu transmiterea comenzilor catre motoare, se pare ca doar GP 4.20 a rezolvat problema (mie, cel putin, nu mai imi face probleme). Pentru orice eventualitate, incearca si o imagine PLi, nu te costa nimic.
    3. Vezi ca despre motorul asta s-au mai plans si altii, da-i un search pe forum. In mod sigur merge si la -30C, dar nu-ti recomand sa misti antena la temperaturi scazute pentru ca marea majoritate a motoarelor au angrenajele din plastic!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hunedoara
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    Tocmai de asta am luat asa ceva, pentru ca Opticum DM 2800 le are din metal si nu din plastic si da... cred ca tre` sa imi actualizez imaginea, o am din martie 2007 (3.50). Si asta voi face chiar azi.
    HD, DM 500S, Offset 1,2m Al, H-H Opticum DM2800, VBox II, LNC Twin , 30V <-> 60E.
    Placa baza Gigabyte soket 775, memorii DDR 2 X 2048, Intel Pentium 4 3 GHz, HDD Sata 2 x 2 TB Seagate, Asus ATI Radeon 128MB, A4tech 5.1, Creative Live Audigy,etc...
    Zi de Zi Recomandarea Zilei

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    114
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by a21alex View Post
    Tocmai de asta am luat asa ceva, pentru ca Opticum DM 2800 le are din metal si nu din plastic si da... cred ca tre` sa imi actualizez imaginea, o am din martie 2007 (3.50). Si asta voi face chiar azi.

    Pozitionerul nu are ce cauta in configuratia asta dai peste cap montura care are pozitioner incorporat,scoate pozitionerul.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hunedoara
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    L-am scos si azi am refacut reglajele pentru aproape jumatate din satelitii receptionabili. Adevarul e ca nu mi s-a mai dat peste cap, nu a mai pierdut pasi dereglandu-se pozitiile. E un inceput bun... sa vad daca si cea de-a doua parte a reglajelor fine, va decurge tot asa de bine......
    HD, DM 500S, Offset 1,2m Al, H-H Opticum DM2800, VBox II, LNC Twin , 30V <-> 60E.
    Placa baza Gigabyte soket 775, memorii DDR 2 X 2048, Intel Pentium 4 3 GHz, HDD Sata 2 x 2 TB Seagate, Asus ATI Radeon 128MB, A4tech 5.1, Creative Live Audigy,etc...
    Zi de Zi Recomandarea Zilei

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by a21alex View Post
    L-am scos si azi am refacut reglajele pentru aproape jumatate din satelitii receptionabili. Adevarul e ca nu mi s-a mai dat peste cap, nu a mai pierdut pasi dereglandu-se pozitiile. E un inceput bun... sa vad daca si cea de-a doua parte a reglajelor fine, va decurge tot asa de bine......
    O sa mearga fara probleme.




  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Hunedoara
    Posts
    112
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    E foarte adevarat ca pana acum nu s-a mai intamplat nimic neplacut...
    Sper sa fi fost din cauza pozitionerului!
    HD, DM 500S, Offset 1,2m Al, H-H Opticum DM2800, VBox II, LNC Twin , 30V <-> 60E.
    Placa baza Gigabyte soket 775, memorii DDR 2 X 2048, Intel Pentium 4 3 GHz, HDD Sata 2 x 2 TB Seagate, Asus ATI Radeon 128MB, A4tech 5.1, Creative Live Audigy,etc...
    Zi de Zi Recomandarea Zilei

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top