Cel putin doua televiziuni noi vor intra pe piata audiovizuala din Romania incepand din 2008.Astfel, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat ieri licente de emisie posturilor tematice Partener TV, adresat minoritatilor din Romania, si Brava TV, un canal cu profil gastronomic.


Solicitarea de licenta de emisie prin satelit pentru Partener TV a venit din partea SC International Media Product SRL Bucuresti.
Grila de programe a postului, care urmeaza sa emita din februarie 2008, va include emisiuni de dezbatere, talk-show-uri interactive, emisiuni de divertisment, documentare despre etnii realizate in orasele din tara, emisiuni religioase si muzica. 60% din productie va fi realizata in regim propriu, in timp ce 40% din programe vor fi preluate de la case de productie din Italia si Spania.

Valoarea totala a investitiei pentru Partener TV este de un milion de euro. Actiunile Partener TV sunt detinute de Ionut Ingustu (50%) si Angela Ingustu (50%).

In aceeasi sedinta, membrii Consiliului au aprobat si solicitarea SC Bilancia Exim SRL Bucuresti de acordare a licentei audiovizuale prin satelit pentru Brava TV. Grila de programe va cuprinde emisiuni despre vinuri, branzeturi, detalii despre meniurile bucatariilor internationale, dar si documentare si programe educative.

„Retetele bunicii”, „Brava zilei”, „Salate” sau „Pofta de drum” se gasesc printre emisiunile prezentate de Brava TV, care va incepe sa emita peste circa patru luni. Valoarea investitiei este de 1.360.000 de euro in primul an de la lansare. Televiziunea este detinuta de Raluca Neagu (48%) si Valentin Neagu (52%).

Pe de alta parte, in aceeasi sedinta CNA a somat public postul MTV, pentru videoclipul „Cheia de sub pres” al rapperului Ombladon. Consiliul i-a interzis televiziunii sa mai difuzeze piesa interpretata de membrul trupei Parazitii, din cauza imaginilor violente si a limbajului vulgar.