Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema cu Humax 5400!

    Am comandat la HM 2 receivere Humax5400 pentru un prieten. Azi dimineata le-am primit, aveau pe ele ToH3.3 Hot 3.8 si cum mergea (in Emu mode) numai ORF si nici un TPS, i-am bagat primului receptor ToH3.3 Hot 5.5 (de la Skulltula). Downloadul a mers normal, ca de obicei, dar cand sa-i dau drumul, nu mai mergea nici un canal, nici macar cele libere (semnal zero!). Iar dupa ce apasam de 2-3 ori butoanele de la telecomanda, trecea in St-by. Nici o problema mi-am zis eu, treaba este cunoscuta, e din setting. Am pus pe el settingurile mele, si, surpriza, tot nu merge. Am incercat cu mai multe settinguri, am bagat iar ToH3.3 Hot 5.5, dupa aia ToH3.3 Hot 5.2 (asta il am eu pe Humaxul meu si merge) si la fel. Nu era din antena, ca Humaxul meu mergea. In menu, totul OK, ca de obicei, dar semnal zero pe toti satelitii, iar la o cautare manuala pe o frecventa se blocheaza si nu-l mai pornesc decat din spate. Masor tensiunea la iesirea spre antena, totul ok, 13/18V, in functie de canal. Am dat un "erase all channels", cand il pornesc spune ca lista e goala, dau o cautare si nimic, semnal zero.
    Ghinion, mi-am spus, iau cel de-al doilea receiver, il probez, merge bine mersi cu ToH3.3 Hot 3.8 pe care-l avea (dar fara Multiviz.), ii bag iar ToH3.3 Hot 5.2 si cand ii dau drumul iarasi nimic, nici macar alea libere, exact aceeasi poveste ca la primul receiver. Am acces la menu, totul este corect setat la LNB-uri si Diseq, downloadul decurge normal (si la Patch si la Settings), lista se deschide normal, dar imaginea este neagra pe toate canalele. Sa turbezi, nu alta, acum nu-mi mai vine nici o idee, am sa incerc sa-i bag softul original (imi vine sa rad, sfatul asta l-am dat de zeci de ori...)
    Are cineva vreo idee? Sa nu uit, pe receiver scrie acum IRCI 5400Z Plus, unde "Plus" este o eticheta aplicata.
    Editat: am pus si softul original HIC 10500hdf si tot la fel. Banuiesc totusi ca cele 2 receivere nu au nimic, poate s-a intamplat ceva cu computerul meu, l-am restartat dar nimic, totul pare normal. Asta ma si oftica, totul decurge normal, nu am nici o eroare, si totusi am semnal zero (inca o data precizez, cand pun alt receiver merge, deci antena iese din discutie).
    Scanteieste, benzineste, dar nu porneste...

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default 5400

    Buna Kroky.
    Se pare dar nu e sigur ca tu ai aceiasi problema pe care am avut-o cei cu skymaster-e.Receptorul e identic cu strong 100% dar tunerul e altul.Nu poate fi decit din tuner.
    Incearca sa le dai jos capacul si uitate la tunere se poate sa fie altul decit in modelele mai vechi si cei de acolo au pus un soft modificat sa recunoasca tunerele noi.Celputin noi asa am rezolvat-o cu skymaster-ele.
    Aceiasi problema nici o eroare la download dar din cauza ca era alt chip in tuner softul nu-l recunostea.
    Daca crezi ca am scris prostii scuza-ma.
    O zi buna in continuare si mult succes.
    jocher

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default 5400

    Sau eventual poti sa incerci asta:
    *Download Instruction for IRD to IRD. ( ALL OAK Models except VA series models )
    Please follow these instructions step by step:
    1. Connect the two receivers using a serial cable.
    2. Switch on the master IRD, leave the slave IRD switched off.
    3. The master IRD is the IRD you want to transfer data from.
    4. Go to the STB Status menu on the master IRD.
    5. Press "Red" -> "Green" -> " Yellow" -> " Blue" -> " White" key of the RCU in sequence.
    6. one of the following buttons on the remote control depend on what you want to transfer
    - Press "1" if you want to transfer the loader (change loader s/w)
    - Press "2" if you want to transfer application software.
    - Press "3" if you want to transfer the setting data (copy Main menu setting value).
    - Press "4" if you want to transfer Information data only (bouquet and channel list

    mai multe informatii gasesti aici:aici
    jocher

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi, am sa incerc. Deocamdata sa caut daca intr-adevar au pus alt tuner, pana acum nu am auzit de asa ceva. Si doar nu oi fi eu primul dintr-o serie noua... mai sap.
    Intre timp am mai cautat si am vazut ca mai au multi aceeasi problema, dar au primit numai raspunsuri evazive sau chiar idioate: cica loaderul ar fi de vina...

  5. #5
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    5,154
    Posts Thanks / Likes

    Default Humax

    Ai incercat sa-i pui din nou ToH3.3 Hot 3.8 sa vezi ce se intimpla? Daca iti va merge s-ar putea ca @jocher sa aiba dreptate si atunci se explica si inscriptia IRCI 5400Z Plus si e cam nasol ptr eventuale update de firmware.Oricum tinene la curent si pe noi.Mai stii ce afisa la pornire (H2.08?)? Parca am vazut cu ceva luni in urma ceva similar ca a patit cineva pe "TOECUTTERS DEN" si nu mai stiu daca a rezolvat sao nu.Daca aflu noutati am sa postez.Bafta.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La pornire afiseaza in mod normal H2.08, deci totul decurge normal, am acces la lista, la menu, etc, dar ecranul e negru, semnal 0%. System ID era (si este), ca de obicei, 0016.0600. Normal ca am revenit la HoT3.8, dar tot nici un rezultat! Nu mai imi vine nici o idee. E cam frustrant sa-ti pierzi o zi in care singurul rezultat a fost indisponibilizarea a doua Humax-uri care initial mergeau!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    UK
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default 5400

    Ai incercat si un box2box copy?
    Fa rost de un 5400z si incearca.
    Care e faza cu tunerele? Sint la fel sau nu?
    Aparatele sint siglate?
    Cum stai cu electronica, te pricepi? (scuze de intrebare daca da)
    Sint si eu foarte curios
    Suna la ei si intreaba ce inseamna plus.
    Have a nice day
    jocher

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat un box to box copy (am facut rost de inca un Humy5400 Z Plus, identic cu cele doua pe care le-am bulit, dar pe care l-am lasat asa cum l-am primit, cu HoT3.8 ), iar cand incerc sa transfer softul, apare pe master "Gerätesoftware wird geladen", iar slave (cel bulit) nu misca deloc, doar daca il pornesc, iar atunci, dupa ce afiseaza prelungit (cam 20-30 secunde) H2.08, arata "Error Ut". Sa mor eu daca am mai vazut asa ceva. Nu stiu daca are altfel de tuner, nu am vrut sa-l desfac, dar i-am trimis un e-mail lui Hans Meller (HM), sa vad ce-mi raspunde. Va tin la curent. Precis au facut iar o cioranie cu "Plus" asta, asa cum au facut acum cativa ani cu "Z".

  9. #9
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    5,154
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Kroky
    ....sau cu G ca si ala a fost o mare teapa.Sunt si eu curios de acest "Plus" ce este de fapt.Salut.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Gata, s-a rezolvat, asa cum ati banuit, e o magarie la mijloc. Humax au schimbat tunerul si merge numai cu softul pe care tocmai mi l-a emai-lat HM, soft intitulat ToH3.3 HoTplugged v4.1_jh.hdf dar cand l-am pus in Humy, apare ca ToH3.3 HoT3.8... Important e ca merge, iar dupa ce i-am bagat PCM Table si key.bin merge si TPS. Nici vorba de Catone si nu am verificat Polsat sau Cabo, nici nu mi-am dat seama daca macar noul tuner este mai sensibil. Oricum, varianta "Plus" e bolnava din start, atat timp cat nu poate fi actualizata cu ultimul soft. Sper sa apara curand un fix si pentru problema asta.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ro
    Posts
    304
    Posts Thanks / Likes

    Default tuner

    Quote Originally Posted by Kroky
    Gata, s-a rezolvat, asa cum ati banuit, e o magarie la mijloc. Humax au schimbat tunerul si merge numai cu softul pe care tocmai mi l-a emai-lat HM, soft intitulat ToH3.3 HoTplugged v4.1_jh.hdf dar cand l-am pus in Humy, apare ca ToH3.3 HoT3.8... Important e ca merge, iar dupa ce i-am bagat PCM Table si key.bin merge si TPS. Nici vorba de Catone si nu am verificat Polsat sau Cabo, nici nu mi-am dat seama daca macar noul tuner este mai sensibil. Oricum, varianta "Plus" e bolnava din start, atat timp cat nu poate fi actualizata cu ultimul soft. Sper sa apara curand un fix si pentru problema asta.
    Ai posibilitatea sa testezi sensibilitatea tunerului punind fata in fata acest model cu modelul 5400 sau 5400Z? Oare acest receptor are tunerul la fel de sensibil ca 8100?

  12. #12
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    5,154
    Posts Thanks / Likes

    Default Humax

    Posibila partiala rezolvare ptr Humax 5400z+:

    This from CrazySat in Humax-zone
    This is a short untested procedural to turn IRCI-5400Z+ into IRCI-5400
    We can not test it since we don't own any IRCI-5400Z+

    Quote:

    How to turn your IRCI-5400Z(+) Plus into IRCI-5400
    ==================================
    Main difference between IRCI-5400Z(+) Plus and IRCI-5400
    is in their hardware (Tuner model)

    While IRCI-5400 model can have Tuner MK2 and MK3 and they work depending on their mother board model with boot loader version H2.08/L2.08/H1.37/L1.37
    IRCI-5400Z(+) Plus model has Tuner SD1278 LVA-3 and mother board OAK II-L CPU B/D REV. 4.1 and it comes out with ZIC firmware and boot loader 3.2 43

    Before any further upgrade, original boot loader should be replaced with H2.19 boot loader and original sysID with sysID 0016.0601

    After, any recent ToH3.3_HoTx.x firmware can be donwloaded to IRCI-5400Z(+) Plus
    First you need to process original ToH/HoT firmware in 5400Z_P_builder tool following instructions.
    Then is necessary to send 5400Z_Plus_ToH_TunerFix.hdf because of different Tuner model.

    Special thanks to Sebar for all info provided and for firmware dump
    Special thanks to ToH for help and expertize.

    Here is the procedural step by step:
    you need to remove cover of your IRCI-5400Z+
    be sure that: Tuner model is SD1278 LVA-3 and mother board is OAK II-L CPU B/D REV. 4.1
    be sure that original boot loader is: 3.2 43
    check that JP250 plug for Molex connector is available and free from any white rezin
    check your Flash quality: it should be Code:
    TE28F160C3BD70-A4137312
    as reported by junior69
    program with a paraller EEProm/Flash programmer like Batronix 2 x 27C256 EEProm for your Z-Board using correct split BIN files right+left that you can find in H2.19 (C3B pair should generally work)
    file -> H219_loader.zip
    Should your flash be different, please chose different pair of split BIN files

    test your Z-Board: plug it into MOLEX socket on JP250 and while pressing botton turn ON your STB from back power switch. Should H219 being displayed, it means your Z-Board is working properly. Else, check your Z-Board until you dont get a valid boot with H219 loader

    proceed installing new H219 boot loader to your STB as usual with help of Z-Board: use WDN4OAK+ and H219_boot_loader_0000.FFFF.hdf

    change your original sysID with file 5400Z_Plus_0016.0601.hdf into new sysID 0016.0601

    send ToH/HoT firmware for 5400Z+
    file -> ToH_5400Z_Plus.zip

    send Tuner FIX for 5400Z+ to set properly 5400Z+ Tuner
    file -> 5400Z_Plus_ToH_TunerFix.zip

    send to STB good settings/channels list HNF file etc etc

    All files are available at Beta-Zone
    h-t-t-p://humax-zone.tv/index.php?page=beta

    Warning: we cannot be responsable of any damages you can do to your STB. As we stated above, this is a beta procedural untested.
    Not for beginners, only for skilled technical users

    I hope this can help and that I dont go against any rules......

    satcom

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Austria
    Posts
    291
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am un Humax 5400Z si functioneaza fara probleme. Doua cunostiinte de-ale mele, vor sa le cumpar si sa instalez acelasi receiver.M-am uitat pe internet si gasesc Humax 5400Z Plus. Dupa cele citite aici nu mai sint sigur daca este bun sau nu. Ce ma sfatuiti?
    Multumesc anticipat.

    HUMAX 5400Z,Dragon CAM,Rotor,Hirschmann 0,85,Astra,Eutelsat,Hotbird,Sirius,Thor,Amos,Infin ity USB,

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E bun, trebuie sa-i bagi mai inainte niste files cu tuner fix.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Austria
    Posts
    291
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Kroky
    Mersi de ajutor. Atunci o sa le comand si o sa vad dupa aceea de ce am nevoie. Apropo, vad ca mai faci comenzi in Germania. Uitate si aicihttp://www.ramonciko.de/.Nu are preturi piparate si este serios. Am comandat deja de 3 ori de la el. Trimite si relativ repede si mai da si 3% rabat.

    HUMAX 5400Z,Dragon CAM,Rotor,Hirschmann 0,85,Astra,Eutelsat,Hotbird,Sirius,Thor,Amos,Infin ity USB,

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to put AES KEY IN HUMAX 5400 ?
    By stefen in forum RDI - English
    Replies: 9
    Last Post: 20th July 2006, 04:59
  2. Problema Humax 5400
    By caras2uk in forum SD Receivers
    Replies: 8
    Last Post: 24th June 2006, 01:01
  3. Problema cu Humy 5400
    By epy in forum SD Receivers
    Replies: 12
    Last Post: 25th April 2006, 05:51
  4. can any one help humax 5400
    By malik0101 in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 6th August 2005, 03:38
  5. Problema cu Humy 5400
    By tvision in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 5th January 1970, 05:58

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top