Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
 1. #1
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default Ghid pentru captura TV cu Virtualdub

  Later edit (29.12.2007): titlul a fost schimbat ulterior, datorita anumitor divergente de opinii. Cei care citesc, incercati sa retineti doar mecanismul si pasii capturilor, este la indemina voastra sa o imbunatatiti pe cit posibil! Bafta!

  OK. Deci la cererea unor prieteni, doresc sa prezint niste pasi orientativi in captura TV cu compresie directa Divx (sau alt codec la alegere). Mentionez ca sint pareri personale, nu am tradus nici un articol pentru a scrie cele de fata.

  Ce trebuie sa stim pentru a face o captura TV:

  1. surse de captura TV pot fi multe (TV tunere cu selector propriu care sa preia semnalul unui CATV/VCR/Receiver, sau placi de captura fara un selector propriu, sau placi DVB care preiau semnalul necomprimat din satelit, in format digital). Noi ne vom ocupa doar de categoria placilor TV tuner/placi de captura, cu sau fara selector propriu.
  Selector propriu inseamna particularitatea unui TV tuner de a accepta si comuta intre canalele de cablu prin cuplarea unei mufe aferente. Lipsa acestuia denota ca nu putem inregistra decit dintr-o sursa S-Video sau RGB/Composite.

  2. captura de imagine printr-un TV tuner poate avea multiple optiuni (nu va uitati ca la unele se spune - pot face capturi in MPEG4/Divx si la altele se spune doar ca pot face capturi in MPEG) - pentru ca totul e in soft. Softul "dicteaza" placii ce tip de captura se va face.

  3. o optiune pentru capturi este imaginea statica - fotograma. Pur si simplu se "captureaza" o imagine din film si salveaza ca .jpeg sau ca .bmp. Nu ne vom ocupa de asa ceva.

  4. o alta optiune de captura este captura in mpeg 1 sau mpeg 2. Ambele sunt standarde de compresie si lucreaza cu codecuri aferente (deci cind spunem MPEG necomprimat, este doar o figura de stil. Este tot o compresie). Mpeg 1 este un standard specific rezolutiilor mici (sub 352 x 288 pixeli). Mpeg 2 este un standard destinat rezolutiilot mai mari (maxima este 720 x 576 - tot ceea ce urmeaza dupa tine de domeniul High-Def).
  Multi prefera sa realizeze captura TV in standard MPEG2, urmand ca apoi s-o comprime MPEG4 cu ajutorul unui "tool" de compresie. Acest proces asigura, as spune, o calitate ceva mai buna materialului inregistrat, insa el ocupa timp mai mult, un spatiu mai mare de manevra pe harddisk si destul de mult procesor (mai ales la capturile de rezolutie maxima, 720 cu 576 pixeli). Nu ne vom ocupa nici de acest tip de captura, nu atit pentru ca el nu intereseaza, ci pentru ca este un proces destul de simplu care nu necesita cunostinte deosebite.

  5. pentru orice captura de calitate este necesar un procesor bun (peste 2.8 Gb as spune) si peste 512 mb Ram (iar daca intentionati sa lucrati cu capturi/compresii HD, la rezolutii inalte, aveti nevoie de un procesor de cel putin 3.5 Gb si de circa 2 Gb Ram, pentru ca altfel mecanismul capturii/compresiei va fi extrem de "slow"). De asemenea este bine sa nu aveti multe procese care sa functioneze in background si care sa consume procesor/ram. In plus, un harddisk de 7200 rotatii pe secunda, formatat NTFS este indicat - si acesta este bine sa fie fie unul intern - nu conteaza daca PATA sau SATA, sau daca este extern e indicat sa lucreze pe conectori firewire, pentru ca transferul datelor prin USB dureaza ceva mai mult.

  6. optiunea care ne intereseaza este captura si compresia direct in Divx/MPEG4/Xvid. Procesul in sine este ambitios, mai ales cind tinta acestuia este sa scoata maximum de calitate.

  Pentru demersul de fata am ales niste softuri free. Este vorba despre VirtualDub (este de preferat sa lucrati cu o versiune cit mai noua, pentru a beneficia de dezvoltarile softului in materie de viteza si conlucrare cu procesorul). Ca si codec am ales Divx (care nu e free, la origine, insa devine free dupa o perioada, cind este integrat in continutul diverselor pachete de codecuri existente). Codec audio Lame MP3, tot free.

  Deci in primul rind vom preciza ca VirtualDub nu este un soft neaparat destinat capturii TV (ideea lui initiala a fost sa fie un "tool" pentru compresie si conversie de material video). De aceea nu vine cu propriile lui drivere pentru a suporta o placa TV - trebuie, ca atare, sa instalati driverele placii in sistem (uneori acestea vin inglobate deja unui soft pentru captura si vizionare - in acest caz e necesar sa-l instalati si pe acela chiar daca nu veti efectua, propriu-zis, capturile cu ajutorul lui). In cazul in care nu doriti sa lucrati cu driverele originale, grsiti drivere generice modificate aici: http://btwincap.sourceforge.net/
  La ce sunt bune aceste drivere? Pai am putea spune ca, in cazul unor placi, ele ofera un mult mai mare potential de lucru: ele permit schimbarea rezolutiei la care placa a fost "facuta" sa lucreze (exista placi de fabricatie mai veche, sau no-name-uri care nici in ruptul capului nu vor sa accepte rezolutia maxima de 720 x 576 peste cea recomandata de producator care poate fi 640 x 480 pixeli, sau chiar mai redusa). In acest caz un driver generic modificat se poate dovedi salvator.

  Odata instalat TV tuner-ul sau placa de captura (diferenta lor o veti recunoaste la cumparare, o placa de captura nu accepta canalele TV cablu si nu poate comuta intre ele, singurele surse cu care lucreaza fiind S-Video sau Composite. Lipseste, ca atare, Antenna/Cable ca si surse de definire a benzii de receptie), sa trecem la treaba. Testele au fost efectuate de mine cu VirtualDub 1.6.11 cu sursa S-Video - avind ca sursa un receiver digital Fortec Lifetime. Nu trebuie sa va faceti probleme, sursa nu e mai buna decit, sa zicem, canalele pe care le receptionati prin cablu (cu conditia sa nu fie la capetele benzii, pentru ca acelea "strecoara" de regula mai multi paraziti).

  Odata pornit VirtualDub, selectam optiunea de captura AVI, din meniul File:  Dupa un scurt interval, pe care VDub il va folosi pentru conectarea la instrumentul de captura, apare imaginea. In josul ecranului, in dreapta, ne sunt semnalate caracteristicile semnalului video (fps, bitrate video si audio, etc), asa cum se vede in imaginea de mai jos:  Daca imaginea nu ne-a aparut ca in secventa de mai sus, inseamna ca nu am definit sursa video in VDub. Ca atare, mergem in meniul Video, alegem sub-meniul Video source si selectam sursa, precum in imaginea aratata mai jos.  Pentru a seta rezolutia dorita se merge in meniul Video, in sub-meniul "Capture pin", dupa cum vedem in imaginea de mai jos:  Meniul rezultat va arata cam asa:  Standardul, dupa cum vedem, este selectat in mod automat. Frame-rate-ul este deja stabilit (mentionez ca acesta nu se poate schimba in timpul capturii, numai in conditiile in care se realizeaza ulterior o re-compresie cu un alt framerate). Se poate stabili insa tipul de compresie al culorii (YUV, YUY2, RGB, I420, etc) si rezolutia dorita (care merge mina in mina cu compresia culorii).

  Mai apoi, in meniul Video, sub-meniul Capture Filter, vom stabili setarile optime pentru imagine - corectam, daca este necesar, setarile pentru culoare, nuanta, stralucire, contrast, duritate a imaginii:  Odata ce am stabilit aceste setari ale imaginii, si am iesit din acest meniu, urmeaza sa stabilim caracteristicile sonorului, ca in imaginea de mai jos:  In meniul Audio stabilim sursa sonorului:  Dupa care bifam optiunea destinata recording-ului audio, iar daca mergem in sub-meniul destinat compresiei audio, putem alege un codec. Recomand Lame MP3, cu setari standard (128 kbit/s, CBR - constant bitrate).

 2. #2
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ulterior mergem in meniul Video, de unde stabilim tipul compresiei:  Apasind butonul "configure" vom configura codecul folosit. In cazul nostru, este vorba despre Divx 6.5.1.  In prima faza stabilim bitrate-ul codecului. In dreptul acestuia este prezent un buton cu aparentele unui mini-calculator. Este vorba despre calculatorul de bitrate - aici vom putea sa stabilim ce bitrate va avea filmul - sa spunem ca este vorba despre un film. Va uitati in ghidul TV sau pe IMDB pentru a afla durata filmului, si setati aceasta durata in combinatie cu sonorul comprimat la 128 kbps pentru 2 sau chiar 3 CD-uri (1400 mb, 2100 mb) - astfel artefactele cu care vine receptia defectuoasa nu se vor suplimenta prin prezenta unui bitrate mic. Este mai bine sa lucrat cu un bitrate mai mare pentru a obtine mai multa calitate. Sa nu uitam ca este vorba despre o compresie simultana cu captura, ca atare automat timpul si spatiul destinate unei recompresii ies din discutie.

  In faza urmatoare executam setarile video din codecul ales:  Dupa cum vedeti, codecul Divx ne ofera citeva solutii interesante in ceea ce priveste procesarea imaginii. In primul rind va sfatuiesc sa alegeti optiunea De-interlace din codec si nu din filtrele VirtualDub-ului - aceste filtre (in meniul Video, submeniul Filters) se descurca foarte prost in compresia simultana capturii. Ca atare apreciez cu atit mai mult codec-ul Divx care imi ofera o alternativa foarte stabila a lor in interiorul sau.

  Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, am ales sa fac un resize al imaginii din interiorul codec-ului. Aceasta rezolutie va reprezenta rezolutia produsului finit. O sa va spun si de ce anume am ales-o, incarcind, din pacate, procesorul si mai mult: se pare ca optiunea de cropping din filtrele VirtualDub-ului 1.6.11 nu este functionala in cazul compresiei directe - pur si simplu n-am putut elimina 10% dungi negre in partea jos si stinga ecranului decit prin acest artificiu. Meniul de crop al codecului se activeaza numai in conditiile unui resize de imagine - am preferat rezolutia 544 x 408, o rezolutie non-standard 4:3 insa functionala, pentru a putea taia simultan si dungile negre marginale.

  Sigur, in cazul in care redimensionarea rezolutiei nu merge din setarile VirtualDub-ului, este cu atit mai binevenita optiunea de resize din codecul Divx. Ideal este insa sa aveti ca origine o imagine cu rezolutia de cel putin 352 x 288.

  Puteti activa, in conditiile unei imagini cu paraziti prea stridenti, si filtrul de "noise reduction" al codecului Divx, optiunile "Normal" sau "Strong". O sa faca miuni cu spike-urile (cu toate astea aduce dupa sine un efect de blendizare, ingrosare a contuturilor). Recomand sa faceti in primul rind niste teste sa vedeti cum iese.

  Dupa ce ati dat o denumire fisierului care urmeaza a fi reprodus pe harddrive, (meniul File, sub-meniul Set Capture File), puteti alege oricare din tastele F5 sau F6 pentru a porni captura. Aceasta se opreste prin apasarea butonului Esc al tastaturii.  Voi mai recomanda, in aceasta ordine de idei, ca in timpul capturii procesorul si memoria RAM sa nu fie ocupate cu alte procese, sau daca acestea exista, prioritatea lor sa fie scazuta ori neproblematica. Recomand de asemenea niste teste prealabile, pentru a vedea in ce masura produsul final iese potrivit asteptarilor sau nu, si pentru a surprinde ceea ce este necesar a se corecta.

  Bafta la captura si compresie!

 3. #3
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  3,755
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Maestre @hgfdgfui,la mine la audio nu pot selecta decat MPEG Layer-3 si ala la numai 56 kBit/sec,cum fac sa bag Lame Mp3.Mentionez ca eu am VirtualDub 1.6.18. Din cauza aia , sau nu am facut ceva corect.Multumesc anticipat.

  L.E.Am uitat,super tema ,multumiri si astept si altele.
  Last edited by Mayerling; 12th December 2007 at 22:57.
  .

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  6,980
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Excelent, merci, am salvat ghidul pe hdd.
  SHALOM

 5. #5
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by Mayerling View Post
  Maestre @hgfdgfui,la mine la audio nu pot selecta decat MPEG Layer-3 si ala la numai 56 kBit/sec,cum fac sa bag Lame Mp3.Mentionez ca eu am VirtualDub 1.6.18. Din cauza aia , sau nu am facut ceva corect.Multumesc anticipat.
  Probabil ai instalat individual codecurile necesare sistemului, sau la instalarea unui pachet de codecuri nu ai bifat Lame MP3. Poti sa-l descarci cred, individual, (fa un google search pt. download Lame Mp3 codec) sau poti instala un pachet de codec-uri cu toate optiunile. Sigur o sa-l "vada" Virtualdub-ul dupa ce faci miscarea asta.

 6. #6
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  1,662
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Am citit cu atentie tot ceea ce ai ghidat. Pot spune ca ai depus un mare, chiar foarte mare efort pentru un rezultat "minor" din punct de vedere calitativ, exact contrar titlului "Ghid pentru o captura TV de calitate . Pacat de timpul depus. Nu o spun din punct de vedere al contraziceri, chiar nu ma intereseaza, ai depus prea mult ca sa imi bat joc, dar sunt multi factori care nu corespund din punct de vedere al standardelor. In functie de ceea ce ai scris imi pot dedica un pic de timp pentru corectiile de rigoare (care din pacate sunt foarte grave) pe care le vom stabili impreuna, asta in caz ca esti de acord. Totul in PM.  Cu respect
  Le099

 7. #7
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by le099 View Post
  Pot spune ca ai depus un mare, chiar foarte mare efort pentru un rezultat "minor" din punct de vedere calitativ, exact contrar titlului "Ghid pentru o captura TV de calitate . Pacat de timpul depus.
  Dom'ne, ca sa zic asa, atit m-am priceput, atit am produs. Se pot scrie amendamentele in chiar topicul de fata, in felul acesta cei care salveaza topicul pe harddisk or sa studieze si avantajele si dezavantajele.

 8. #8
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  1,662
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Am promis ca imi voi dedica un pic de timp pentru ceea ce ai numit: "Ghid pentru o captura TV de calitate".
  Am ales o varianta cu totul si cu totul diferita de a ta, mult mai simpla si la indemana chiar si a unui incepator, cu calitatea si rezolutiile originale.
  Din multimea programelor care fac captura am ales Nero (Nero Vision). Acesta iti da posibilitatea de a alege standardul dorit, rezolutiile native (NTSC 720x480, PAL 720x576) si selectionarea modelului de captura (DVD, SVCD, NeroDigital, AVI, s.a.m.d). Facuta captura (alegem DVD pentru maxim de calitate), se trece la transformarea in formatul dorit. Cei care doresc in DivX este deajuns Converter DivX si aici ma refer la cei care nu doresc sa-si stoarca creierii cu setarile acestiu codec. Pentru cei indrazneti le prescriu DivX/Digital Video Duplicator 2/3. (PRO)
  http://www.mininova.org/tor/327375

  Aici avem posibilitatea sa intram in configurarea codecului. (Encodage/Video/Options)
  In "Main" alegem profilul (Home Theater Profile) dupa care bifam "Use presets to configure the encoder" in "Encoding Presets" si ducem indicatorul care se afla in "default", de la 3 la 10. Mai jos gasim Rate Control Mode, unde alegem una din variantele expuse. Pentru calitate merg: 1-pass quality based , Target Quantizer 1(in acest caz nu trebuie calculat nimic, totul este facut de codec), sau Multipass Nth pass. De aici ne mutam in setarile video al codecului si: lasam totul invariat (rezolutiile raman cele originale/alese in setarile video DivX/Digital Video Duplicator), pana la "Interlace" unde alegem "progressive source" si OK. De aici este simplu. Captura si transformarea (cu rezolutiile si calitatea originala), in timp real nu a dat rezultate satisfacatoare nici macar pe Quad-uri.

 9. #9
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Germania
  Posts
  2,116
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by hgfdgfui View Post
  Dom'ne, ca sa zic asa, atit m-am priceput, atit am produs. Se pot scrie amendamentele in chiar topicul de fata, in felul acesta cei care salveaza topicul pe harddisk or sa studieze si avantajele si dezavantajele.

  Pai in mare e bine, ce ai uitat sa scrii ca formatul ca marime si frame-rate corespunde standardului ntsc, pt pal fiind necesare alte setari. Si mestere, nu-l lua in serios pe userul le099 ca asa e el, contrazice pe toata lumea sa se impuna el cu o idee a lui, care chiar daca nu e buna e a lui. Sa nu mai zic ca nu demult imi explica ce poate sa faca virtualdub iar azi sugereaza nero pt captura ?!? Doritorii de capturi sa ramina la virtualdub ca sunt pe pista buna.

  Bafta
  19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero


  Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

 10. #10
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  1,662
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu se vorbea de o captura si conversie in timp real d-le ruk22, ci de o scanare si reoranduire a acelui FourCC. Astept inca raspunsul tau. Ce tip de fisier era acela, d-le ruk22?

  http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=56925

 11. #11
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Germania
  Posts
  2,116
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by le099 View Post
  Nu se vorbea de o captura si conversie in timp real d-le ruk22, ci de o scanare si reoranduire a acelui FourCC. Astept inca raspunsul tau. Ce tip de fisier era acela, d-le ruk22?

  http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=56925
  Ca dovada ca postezi aiurea si ca asa e cum ti-am zis eu, iti mai arat odata prostia ce ai facut-o atunci si o repeti acum:

  kromix scria:
  fxm..e un file cu numele asta. Ce format e asta?Cum poate fi transformat in dvix? (E un film de pe net ce la proprietati arata ca ar fi un file fxm ..)Pe calc il vad dar vreau sa-l vad la TV in dvix .S-a incercat cu nero da nu merje

  Deci, sa intelegi si tu, nimeni, nimeni nu vorbea de un fisier de tip fxm ci de nume. Apoi, omul vedea filmul pe pc si voia sa-l vada si pe dvd-player deci nu era un fax. In plus, tu stiai exact ce vrea omul, stiai de ce fisier era vorba ( tu singur ai scris: Sau mai bine iti dau un link cu .fxm (citeste bine link-ul)
  http://www.torrentz.com/search?q=.fxm&x=58&y=29
  ) insa continuai sa te incapatinezi cu filesee-ul ala al tau, probabil voiai un premiu pentru "descoperirea" lui. Concluzia cind cineva cere un convertor video si tu-i dai un program care citeste faxuri, trage-o tu singur. Atunci te-ai bagat sa-ti impui punctul tau de vedere cu toate ca omul o rezolvase deja si tu erai paralel cu toate sugestiile tale fata de subiect, singurul lucru scris de tine la obiect fiind chestia cu FourCC-ul care se putea rezolva de VirtualDub, de unde am dedus (se pare total eronat) ca cunosti programelul asta. Acum ca vii si recomanzi Nero pt captura de calitate imi dau seama ca habar n-ai de VirtualDub.

  Aaa, si "domnule" faptul ca nu ti-am mai raspuns la acel post a fost de fapt raspunsul ce-l meritai caci altfel nu ajungeam nicaieri, faceam doar posturi care-i incurcau pe unii ce cereau sfaturi si puneau baza pe raspunsurile celor cu posturi multe care probabil "stiu ce scriu", in cazul nostru ar fi fost posturi facute reciproc dintr-o discutie de doi lei paralela cu un subiect dat.

  Nu astept sa-mi raspunzi caci de altfel nu intentionez sa-ti raspund nici eu
  19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero


  Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

 12. #12
  Reclamant Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  11,499
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Sa nu degeneram de la intentiile initiale ale topicului, domnilor. Leo are dreptate in sensul in care titlul meu nu corespundea intrutotul continutului - insa am explicat in primele rinduri ca e vorba de o captura si compresie direct in DIVX, si pentru aceasta am recomandat un tool free, asa cum este VirtualDub, care de asemenea este la indemina tuturor. Ruk are si el dreptate, m-am referit la niste coordonate specifice NTSC acestea fiind dictate de catre sursa de emisie (deh, daca traiesc acuma in SUA ). In fond, am spus-o si mai sus, nu va asteptati la calitate extraordinara, insa pentru cei care vor sa salveze timp si spatiu ulterior pt.recompresie, si pt. cei care au procesor suficient de bun, exista si posibilitatea unei astfel de capturi, direct in .avi.

 13. #13
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  1,662
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Voi incerca sa fiu cat mai stabil posibil din punct de vedere al acestui thread.
  "Am inteles ideea nominata in titlu", dar tin sa specific ca inca nu exista un suport maxim doar din punct de vedere software. Cu ceea ce putem face noi "consumatorii", nu putem realiza un rezultat corespunzator standardelor in vigoare in timp real. Si aici puteti sa va dati pumni in cap, cati doriti. Deci, titlul in acest caz, cade. Cred ca ar fi mai bine sa-l numim: "captura TV cu compresie directa Divx". De unde si rezultatele expuse de colegul nostru, nesatisfacatoare din punct de vedere al standardelor TV (ma refer la calitate, rezolutii originale). Domnii mei am vazut foarte bine si evaluat in acelasi timp modul destul de explicit in functie de oranduire a aplicatiilor expuse, o amestecatura "fenomenala" a standardelor, ca sa nu mai scriu de lipsa de cunoastere in domeniu. Cineva scrie aici ca traieste in US, expune standardul (vizibil de altfel ca este un NTSC la 29 de fps), pe care doreste sa-l arunce in fata omenirii ca PAL original (vezi: 720x576), dar uita ca PAL-ul original are: in plus fata de rezolutie si acele: 25 fps in interlacciatype sau 50 in progressivetype. Nu iese din prima si gaseste o solutie nedemna in codecul DivX. Forteaza codecul in "main", cu un "unconstraining" in "Certification profile" si alege o rezolutie demna de nu stiu ce ( nu merge nici in PAL, NTSC, PALM, CELL, ca sa nu mai vb. de HDReady sau HD FULL), fara semnificat.
  P.S.
  Ne gasim sub sarbatorile de Craciun, sarbatori in care toti incearca sa fie cat de cat buni, fapt pentru care m-am oprit aici.

  Trec acum la amicul nostru, care nu incearca altceva decat sa intervina in posturile mele.
  Nu ma intereseaza in mod direct, imi dau seama ca este pe afara si al las in acelasi timp cat continua cu acel VDub si Super-ul lui. Domnule Ruk22, am "DESCHIS" acest RAM in RDI datorita cunostiintelor acumulate in timp. Lucrez cu DivX din timpul lui 3.11, prima versiune a acelui om cu cap care a riscat mai mult decat RUK22. "Virtual Dub", este un joc pentru mine si asta ai sa-ti dai seama doar daca dai: "Search" in acest forum. "Super (byE RightSoFT)", un all in one cum sunt multe pe care tu nu le cunosti, nimic in plus. Un "s/w" general, fara particularitati. In caz ca doresti sa afli mai mult, iti voi vorbi de ceea ce este azi (ma refer la standardele in vigoare). Ca sa nu mai scriu ca inca nu esti in stare sa deosebesti ceea ce ai scris. Ai dat dovada certa ca nu sti daca este cu adevarat un: xxxFXM.avi sau un xxx.fxm. Reciteste-ti aberatiile, indiferent de inducerea in eroare folosita de mine cu un anumit scop. Scop care ducea la alternativa reala a acelui fisier .avi. Dar tu nu vei intelege, este prea greu.
  Stiai ca un .avi poate fi transformat in .fxm?. Este posibil. Dar nu are nimic de vazut cu ceea ce a fost exprimat in acel thread. Mai documenteaza-te, ca sa nu scriu, mai invata. Poti da inainte cu VDub cat vrei, dar nu in acest caz. Nu va face niciodata la configurarile actuale si aici ma refer la procesor, memorie RAM, ca sa nu mai vb. de o captura facuta cu "USB-2"(facuta de: hdfghui), care si in acest caz nu depinde de el , ci de controlerul folosit in configurarea sa. Am nominat Nero ca sa nu te bag in multitudinea de optiuni mult mai elocvente cum ar fi: Pinnacle, Liquid, Sony, Media Concept, s,a,m,d,. Aici nu intra nici VDub. si nici Super, sunt cu mult mai mult superioare, chiar daca sunt crack-ate. Trebuie sa intelegi ca nu ma prezint intr-un loc fara a fi preparat. In plus nu uita ca am fost cel care a cerut aceasta mica ramura in "********". Un motiv este, D-le Ruk22.

  In final va las un binecuvantat : "Craciun fericit si un calduros La Multi Ani"

 14. #14
  Nebunul de la butoane Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Diemrich
  Posts
  2,319
  Posts Thanks / Likes

  Default

  o treaba profesionala se face cu placile Pinnacle (eu am DC30+) si Adobe Premier sau Sony Vegas. calitatea imaginii obtinuta e superioara uneia facuta cu un tuner pc. in plus de asta in functie de plugin-urile care le ai la Adobe poti face foarte multe efecte pe fisierul video. dezavantajul ca la DC30+ nu am drivere de XP, Pinnacle nu mai ofera suport pt ele, asa ca sunt nevoit sa folosesc pe o partitie Windows 98 si sa lucrez cu placa pe sistemul asta de operare. in rest placa e splendida. pe langa video face si captura audio.

 15. #15
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  1,662
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ai fost fenomenal @niros, pacat ca lumea nu intelege anumite criterii. Chiar ca nu ma asteptam la asa ceva. Ceea ce este legat de captura , este mult mai complicat decat un simplu VirtualDub, in timp real sau Super( in orice alt fel de timp), mestere Ruk22. Esti pe afara mesterule, mai invata. Cand esti gata putem orandui si HD. Saluta-ma.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top