Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6

Thread: Problema Gbox

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema Gbox

    Salut!

    De la o vreme... mai exact de prin octombrie am o problema... eu zic ca destul de ciudata... cu Gbox-ul meu. E vorba de Gbox versiunea 2.1B, imagine GP si Dreambox DM-500S.

    Mai trebuie sa spun ca, la computer, in camera cealalta, am o placa SkyStar 2.6D. Ambele receptoare sunt legate la antena, la care am un LNB cu doua intrari. Motorul antenei il controlez de la computer.

    Problema este asta: cateodata (nu tot timpul) daca dau un restart [ori la Gbox (deci Blue-Panel > Start/Restart Cam) ori la Dreambox (Menu > Shutdown > Reboot now)] mi se intampla ca, dupa repornire, sa nu mearga Gbox-ul deloc. Mai exact... daca il accesez in Blue Panel > Plugins... apare meniul de Gbox, dar orice optiune as alege de acolo, apare cate o eroare, functie de meniul ce vreau sa il accesez. De exemplu:

    - No card detected in lower slot (asta daca merg la Share center > Local cards. De fiecare data localcardul este inauntru. Am incercat sa il scot, sa il curat... dar tot asa face). Implicit nu merg nici canalele pentru care am localcard.
    - Make sure that Gbox is running or that there is enough free space (asta daca accesez Virtual cards sau Peer status sau Attack center).
    Canalele free-to-air merg toate.

    De fiecare data incerc asa:

    - repornesc Gbox-ul; daca nu are efect, atunci

    - repornesc Dreambox-ul; daca nu are efect, atunci

    - scot din priza Dreambox-ul si il bag la loc dupa vreo 10 secunde.

    De unele ori, dupa una din lucrurile astea trei, isi revine (din pacate aceste "unele ori" sunt foarte rare). De multe ori este posibil sa nu fie de ajuns atat. Si, in cazurile astea, dupa ore de incercari, am observat urmatoarele:

    - uneori, daca pornesc AltDVB-ul pe computer, pun pe un canal oarecare (chiar daca nu e pe acel satelit - deci implicit nu se vede), si dupa cateva secunde opresc aplicatia, merg in camera cu Dream-ul si este totul OK pe Dreambox. Dar cateodata nu este de ajuns sa fac atat. In cazurile astea:

    - scot cablul corespunzator Dreambox-ului din router si repornesc Gbox-ul. In cazul asta, de unele ori, recunoaste localcardul, si merg canalele pentru care am localcardul, dar nu merge partea de sharing evident. Si implicit, trebuie sa pun cablul de Dreambox inapoi in router si sa restartez, caz in care iarasi nu mai merge. Atunci:

    - merg iar la computer si il opresc (Shut Down) si il scot si din priza (asta cu scosul din priza am observat-o dupa alte ore de... "observatii" ). Cand ajung pana la punctul asta, de obicei Gboxul merge (cu tot cu sharing). Dar e posibil ca uneori sa nu mearga nici asa, caz in care:

    - bag inapoi in priza computerul, repornesc computerul si pornesc iarasi aplicatia AltDVB pe computer si pun pe un canal oarecare, las vreo 10 secunde, si opresc aplicatia. Dupa acest pas, pana acum, de fiecare data, totul a fost OK pe Dreambox, sa bat in lemn

    Ce as vrea sa intreb este... care e problema? Ca in tot timpul asta nu am reusit sa imi dau seama nici macar... cum sa spun... nu am ce sa spun, ca nu mi-am dat seama de absolut nimic Si daca exista o solutie mai rapida de a face Gboxul sa mearga, si sa nu fie nevoie de toti pasii de mai sus


    Multumesc,

    BAV

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    279
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by BAV View Post
    Salut!

    De la o vreme... mai exact de prin octombrie am o problema... eu zic ca destul de ciudata... cu Gbox-ul meu. E vorba de Gbox versiunea 2.1B, imagine GP si Dreambox DM-500S.

    Mai trebuie sa spun ca, la computer, in camera cealalta, am o placa SkyStar 2.6D. Ambele receptoare sunt legate la antena, la care am un LNB cu doua intrari. Motorul antenei il controlez de la computer.

    Problema este asta: cateodata (nu tot timpul) daca dau un restart [ori la Gbox (deci Blue-Panel > Start/Restart Cam) ori la Dreambox (Menu > Shutdown > Reboot now)] mi se intampla ca, dupa repornire, sa nu mearga Gbox-ul deloc. Mai exact... daca il accesez in Blue Panel > Plugins... apare meniul de Gbox, dar orice optiune as alege de acolo, apare cate o eroare, functie de meniul ce vreau sa il accesez. De exemplu:

    - No card detected in lower slot (asta daca merg la Share center > Local cards. De fiecare data localcardul este inauntru. Am incercat sa il scot, sa il curat... dar tot asa face). Implicit nu merg nici canalele pentru care am localcard.
    - Make sure that Gbox is running or that there is enough free space (asta daca accesez Virtual cards sau Peer status sau Attack center).
    Canalele free-to-air merg toate.

    De fiecare data incerc asa:

    - repornesc Gbox-ul; daca nu are efect, atunci

    - repornesc Dreambox-ul; daca nu are efect, atunci

    - scot din priza Dreambox-ul si il bag la loc dupa vreo 10 secunde.

    De unele ori, dupa una din lucrurile astea trei, isi revine (din pacate aceste "unele ori" sunt foarte rare). De multe ori este posibil sa nu fie de ajuns atat. Si, in cazurile astea, dupa ore de incercari, am observat urmatoarele:

    - uneori, daca pornesc AltDVB-ul pe computer, pun pe un canal oarecare (chiar daca nu e pe acel satelit - deci implicit nu se vede), si dupa cateva secunde opresc aplicatia, merg in camera cu Dream-ul si este totul OK pe Dreambox. Dar cateodata nu este de ajuns sa fac atat. In cazurile astea:

    - scot cablul corespunzator Dreambox-ului din router si repornesc Gbox-ul. In cazul asta, de unele ori, recunoaste localcardul, si merg canalele pentru care am localcardul, dar nu merge partea de sharing evident. Si implicit, trebuie sa pun cablul de Dreambox inapoi in router si sa restartez, caz in care iarasi nu mai merge. Atunci:

    - merg iar la computer si il opresc (Shut Down) si il scot si din priza (asta cu scosul din priza am observat-o dupa alte ore de... "observatii" ). Cand ajung pana la punctul asta, de obicei Gboxul merge (cu tot cu sharing). Dar e posibil ca uneori sa nu mearga nici asa, caz in care:

    - bag inapoi in priza computerul, repornesc computerul si pornesc iarasi aplicatia AltDVB pe computer si pun pe un canal oarecare, las vreo 10 secunde, si opresc aplicatia. Dupa acest pas, pana acum, de fiecare data, totul a fost OK pe Dreambox, sa bat in lemn

    Ce as vrea sa intreb este... care e problema? Ca in tot timpul asta nu am reusit sa imi dau seama nici macar... cum sa spun... nu am ce sa spun, ca nu mi-am dat seama de absolut nimic Si daca exista o solutie mai rapida de a face Gboxul sa mearga, si sa nu fie nevoie de toti pasii de mai sus


    Multumesc,

    BAV
    cred ca o solutie ar fi sa pui din nou imaginea(gemini),recomandat ar fi 360
    si cam citi peer ai in cwshare(sar putea ,daca ai prea multi,sa nu mai faca fata gboxul)?
    o solutie ar mai fi,in cazul in care mai adaugi peeri noi, sa faci schimbul cu un alt port.

  3. #3
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca sa scoti putin din ecuatie placa ss2.Adica foloseste doar dreamboxul,fara sa ai conectat la router ss2 si vezi o zi doua daca iti mai face.Daca nu iti mai face probleme inseamna ca ceva de la gbox-ul de pe PC face probleme la contul dyndns..Daca iti mai face si fara ss2 atunci recomand si eu reinstalarea imaginii si a gbox-ului pe curat...
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cauzele pot fi multiple:
    - viteza internetului (daca e prea mare iti da un overflow care reseteaza gbox-ul, daca e prea lent, iar nu e bine, hello-urile ajung cu intarziere la/de la peers). Atentie, poti avea banda ingusta cu un ping excelent sau viceversa! (asta am invatat-o si eu de curand);
    - router cu probleme (am patit si eu sa nu-mi activeze deloc NAT-ul, portforwardul nu mergea decat dupa reboot router);
    - prea multe atacuri la gbox;
    - dreambox cu prea putina memorie libera in /var/ (folderul asta sta in RAM-u piticului);
    - probleme cu LAN-ul dreamului (asta e destul de frecventa la DM500);
    - gbox configurat gresit; Asta e cea mai delicata problema, nu o sa gasesti doua gboxuri configurate identic si care sa mearga la fel! Asta tine de maiestria si de rabdarea fiecaruia ...

    Oricum, ar trebui sa activezi debugul si sa vezi (macar) ce se intampla cand se da INIT-ul la card. Apoi, nu te mai complica atat cu rebootul din priza sau telecomanda, invata sa umbli la gbox din Telnet (sa dai reboot piticului, sa pornesti si sa opresti manual gboxul etc). E mult mai util, poti urmari acolo toate mesajele pe care le da gboxul! E bun si rebootul dat din priza, dar ca ultima solutie ...
    Bafta!

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default gbox_cfg

    Salut,
    problema ta dupa mine provine din fisierul de configurare, incerca te rog sa pui parametrul V: { 00 30 }

    Toate cele bune,
    Feri

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!

    Acum, ca au trecut examenele, a venit primavara... am zis sa ma ocup iar, mai mult, de Dreambox

    Legat de problema asta care o am (pe scurt - ca imi apare uneori mesajul "No card detected in lower slot"), am mai observat ceva.

    In ultimele zile, mi-am updatat channel bouquet-urile cu noile canale aparute, am sters vechile canale ce nu mai emiteau, am facut ordine in cwshare.cfg, etc. Chestia este ca am dat destule Reboot-uri la Dreambox ca sa observ inca ceva, pe langa observatiile alea multe din postul anterior

    Mai exact... de fiecare data cand aparea acest mesaj ("No card detected in lower slot"), nemaiavand rabdare sa fac toti pasii pe care i-am descris in postul anterior, am zis ca updatez listele toate si cand termin o sa ma chinui din nou sa fac toate chestiile descrise mai sus (cu scos din priza, deconectat computerul de la dream, etc.).

    Dar... dupa catva timp, de ordinul minutelor (2, 3, 4... uneori poate chiar 5 minute) -- timp in care persista mesajul cu "No card detected..." -- apare cardul in lower slot, GBox-ul isi revine, si totul merge ca la inceput, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Am zis ca cine stie... si am dat mai multe Reboot-uri (deci nu aiurea, unul dupa altul... dar nu am mai avut retineri sa dau Reboot, ca sa zic asa ) si, intr-adevar, de fiecare data, dupa un timp in care nu era detectat cardul, acesta aparea si totul era OK.

    Nu a mai fost nevoie nici de scos din priza, nici de deconectat computerul nici nimic... pur si simplu trebuia sa astept 3, 4, 5 minute. Dar tot imi fac probleme, pentru ca la inceput, cardul aparea, de fiecare data, in cateva secunde... nu a trebuit sa astept niciodata mai mult de, sa zicem, 1 minut.

    E ceva problema cu Dreamboxul meu? Sau ce ar trebui sa fac?


    Multumesc,

    BAV

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top