Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    677
    Posts Thanks / Likes

    Default INSAT4B & NSS6 on same dish


    HI Friends,
    I have an offset 90 cm Ku band dish, aimed at NSS6 @95 degree E.
    I have a dual ku band lnb & if installed will I be able to catch INSAT 4B @ 93.5 degree E & NSS6
    Will appreciate some comments before I start on changing the lnb.
    My location Bangalore

  2. #2
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Chennai, India
    Posts
    2,090
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Yes you can get both with one lnb.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Is it possible to receive both insat 4B and NSS6 on the same 6-feet dish in Kuwait?

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    South India
    Posts
    1,090
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dom06 View Post
    HI Friends,
    I have an offset 90 cm Ku band dish, aimed at NSS6 @95 degree E.
    I have a dual ku band lnb & if installed will I be able to catch INSAT 4B @ 93.5 degree E & NSS6
    Will appreciate some comments before I start on changing the lnb.
    My location Bangalore

    Yes.. it is easy to get it as you want it in bangalore..

    but just a point... why u need dual lnb ? do u want to connect to 2 STB?
    You cannot teach a man anything; you can only help him find it within himself.

  5. #5
    alanpaladka
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by frony View Post
    Is it possible to receive both insat 4B and NSS6 on the same 6-feet dish in Kuwait?
    No. Signal level of both satellites will become weak at Kuwait. So it isn't possible.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    May 2006
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lnb15k View Post
    Yes you can get both with one lnb.
    do u mean 1 lnb,,or 1 dish
    cheers,,,dave

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    South India
    Posts
    1,090
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by davidss1 View Post
    do u mean 1 lnb,,or 1 dish

    we can get with 1 lnb and 1 dish.
    You cannot teach a man anything; you can only help him find it within himself.

  8. #8
    alanpaladka
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by davidss1 View Post
    do u mean 1 lnb,,or 1 dish
    One Dish & One LNB.

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    May 2006
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alanpaladka View Post
    One Dish & One LNB.
    thats cool!,,thnx for clarifying
    cheers,,,dave

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    Hindustan
    Posts
    291
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Same location

    FYI, You can point to any one of the satellites (NSS6 OR INSAT4B) and you can get all the channels from both the satellites with ur Dish and LNBF (1 dish + 1 lnbf).

    Just enter the TPs into ur STB/DVB-S Device and scan.
    It will list out all the channels of both NSS6 & INSAT4B.

    currently there are 9+5 TPs from NSS6 & INSAT4B respectively.
    And the number of total scaned channels may be arround 230+ (I donot remeber exactly now)
    So enjoy .......
    Technology Makes You Live

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    677
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Friends,
    Thank you for your feed back.
    In the Gulf area you need 2 lnb & 2 dish to get NSS6 & INSAT4B.
    I was thinking maybe in India you could get both with dual lnb, but its good to know that its possible on a single lnb.
    Actually I already got INSAT4B TPs with the dish focussed to NSS6.

    (Grrrrrr but very difficult to add satellite with my DM 500s with Gemini, just learning)

  12. #12
    alanpaladka
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Yes. Some satellites may be missing in your DM. In that case, you should use a updated satellites.xml file.

    You will learn as the time progresses...

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    1,783
    Posts Thanks / Likes

    Default one lnb

    u can get it with one lnb in karachi pakisan

  14. #14
    alanpaladka
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by scrombi View Post
    u can get it with one lnb in karachi pakisan
    But you cannot get in Gulf like that.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    May 2006
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default


    is the abilty to do this reliant on being a certain distance from the sat?,,,in my logic of it,one would think that if the receiving dish is located closer to the sat ,,that the visable spread of the 2 signals would be wider ,compared to being at a further distance away and the 2 signals appearing to be in a narrower transmission plane?please correct me if this is wrong.
    are any members in thailand capable to do this,,or is it a phenomonon relevant to our indian brothers only?
    cheers,,,dave

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top