Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default cum pot updata transponderii in mytheatre ?

    Vad ca by default cauta pe niste transondere care nu sunt actuale. Folosesc versiunea 3.38

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1.Descarci o lista actualizata cu satelitii in format .ini de aici:
    http://joshyfun.peque.org/transponders/index.html
    sau de aici:
    http://en.kingofsat.net/satellites.php
    pe care o salvezi in calc., eventual suprascrii lista de transponderi din folderul MyTheatre.

    2. La LNB setting, selectezi satelitul pe care vrei sa-l scanezi (updatezi) apoi dai Import si-i indici satelitul respectiv ( ... .ini):


  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc
    Dupa ce am introdus noile transpondere am gasit multe alte posturi la scanare pe hotbird
    Ceea ce mi se pare ciudat e ca nu prind nici un post pe frecevetele verticale, ci doar pe cele orizontale.Si am rotit lnb-ul in toate pozitiile posibile.Oare e defect LNB-ul? Are vreo importanta faptul ca antena e in spatele unor geamuri din punctul asta de vedere?

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Geamurile nu conteaza ( ca doar nu or fi geamuri speciale polarizatoare pentru microunde). Pe Hotbird 13E ar trebui sa-ti intre atat canale H cat si V.
    LNB-ul nu trebuie rotit, trebuie lasat in aceesi pozitie (corecta) pentru canalele orizontale. Schimbarea polaritatii o face placa DVB , trimitand o anumita tensiune (14 sau 18 V) LNB-ului. Placa e legata direct la LNB sau mai ai vreun comutator sau tuner ?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    acum e un satfinder konig intre skystar usb plus si lnb titanium
    dar si inainte de a fi satfinderu era aceeasi problema
    pe hotbird imi intra aproape toate frecv polariz H dar nici una pe V

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca poti, masoara tensiunea ce ajunge la LNB (intre firul central si tresa ce ecraneaza cablul-cu grija sa nu faci scurtcircuit) in timp ce e setat un canal H, respectiv V.
    In principiu s-ar putea ca placa sa nu dea tensiune suficienta (18V) pentru schimbarea polaritatii.
    Daca ai posibilitatea incearca:
    -alt LNB
    -alt tuner satelit

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc pentru sfaturi
    ideea e ca pe treansponderiii V am semnal calitate/putere destul de bun
    de ex pe astra 100/87 dar nu face deloc lock
    ma gandesc poate nu am mufat corect cablurile si se atinge un fir de la ecran cu unul de pe cablul de semnal.Posibil sa fie asta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top