Ada Roseti a parasit postul public de televiziune pentru a ocupa pozitia de director de programe in cadrul Discovery Romania.

Cunoscutul critic de film a fost, pana la 1 decembrie, director al Serviciului de Achizitie, Vanzare, Programare si Subtitrare din cadrul TVR, fiind persoana responsabila de cumpararea si difuzarea la TVR a unor seriale precum „Neveste disperate”, „CSI” sau „Grey’s Anatomy”.
Ada Roseti a declarat pentru EVZ ca a cerut desfacerea contractului de munca cu acordul partilor la sfarsitul lunii noiembrie, pentru ca oferta de job primita era mult prea interesanta, insa nu a precizat directia aleasa.

Dupa trei ani si jumatate petrecuti la TVR, Ada Roseti a declarat ca propunerea de a face o schimbare in plan profesional a venit la momentul oportun. Cu toate acestea, criticul de film a spus ca experienta de lucru din TVR a fost „pasionanta”, ca a cunoscut multi oameni care-i raman prieteni si ca in decursul timpului a inteles cum merg lucrurile in televiziunea publica. „Nimic pe lume nu e neperfectibil. Lucrurile puteau fi mai bune, mai usoare. In TVR am facut cat de bine m-am priceput si sper ca s-a vazut acest lucru”, a incheiat Ada Roseti.

Ada Roseti (pseudonimul Alexandrei Tiganas) este absolventa a Facultatii de Chimie a Universitatii Bucuresti si are un masterat in chimie. Inainte de a lucra la TVR, a fost consilier achizitii filme la Prima TV (iulie 2003 - decembrie 2003), director de achizitii programe National TV (ianuarie 2002 - iunie 2003), PR Manager Media Pro Pictures (iulie 2000 - martie 2001), redactor-sef al revistei CSVD (iulie 1999 - ianuarie 2000), realizator al emisiunii „Lumea Filmului” la Pro TV si realizator a numeroase emisiuni la Pro FM. La inceputul anilor ‘90, a fost reporter al agentiei Mediafax.