Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Botosani
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy Si-a dat duhul sau nu?

    Dupa 3ani si ceva de utilizare, scumpa mea Skystar 2 a clacat,cred. Fiind plecat de acasa tatal meu s-a bagat in sculele mele si a schimbat antena mea cu cea de la dolce.Buba e ca acel cablu are o ecranare de 2lei si a facut scurt cred cu firul de pe mijloc rezultand mult fum dupa spusele tatalui meu.
    Acu problema: placa este functionala doar la frecvente sub 11,900 H/V.
    Ce as putea face ca sa o repar?Mai este posibil?Ca nu prea as vrea sa o schimb pentru ca s-a comportat impecabil pana acum.
    Multumesc anticipat
    Athlon64 3800+ with Skystar 2 watched on an 19" wide Benq FP92wa | Strong SRT 4155 | Digi TV(1160NA) | 2xDolce | 1.2m Fe | 2x0.9m Al
    Dell Inspiron 1501 | Turion64 X2 TL-56 1,8Ghz | 2Gb RAM | 160Gb HDD | ATI X1150
    +many more

  2. #2
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu aş încerca prima dată cu schimbarea lnb-ului..
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Botosani
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat cu 3 modele diferite de LNB: my ol' Grundig lnb din '94, Invacom si Strong si am acelasi rezultat. Placa in partea de sus, opusa slotului pci are niste convertoare sau ceva de genu, acele mici patrate,negre.Unul din ele are sarma din interior putin afumata, posibil sa fie arsa.Sa fie de la ea?Se poate schimba?Sau sunt nevoit sa dau 200ron pentru o alta?
    Athlon64 3800+ with Skystar 2 watched on an 19" wide Benq FP92wa | Strong SRT 4155 | Digi TV(1160NA) | 2xDolce | 1.2m Fe | 2x0.9m Al
    Dell Inspiron 1501 | Turion64 X2 TL-56 1,8Ghz | 2Gb RAM | 160Gb HDD | ATI X1150
    +many more

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rockybt18 View Post
    ....., acele mici patrate,negre.Unul din ele are sarma din interior putin afumata, posibil sa fie arsa.Sa fie de la ea?Se poate schimba?
    ma'ndoiesc ca vazind afumata sirma interna din patratelele negre o mai poti invia ( desi ai lipsa numai componenta de 22 kHz spre LNB ) .

  5. #5
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,498
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se pare ca si placa mea s-a dus... cand instalez driverele imi ingheata OS-ul. am incercat si cu drivere mai vechi 4.3.0 sau altele...nimik. initial am crezut ca e de la 4.4.1 insa se pare ca toate fac la fel. fuck! desi la incepu o vede in corect in control panel totusi dupa instalarea driverelor imi freaca totul...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,498
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nus ...cred ca mai incerc o reinstalare de OS
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Botosani
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    ma'ndoiesc ca vazind afumata sirma interna din patratelele negre o mai poti invia ( desi ai lipsa numai componenta de 22 kHz spre LNB ) .
    Pai placa nu e moarta de tot asta e fericirea, pana la 11,900 merge impecabil.De la aceasta frecventa in sus, signal is 0. Nu ai idee cum ii zice la "componenta de 22 kHz spre LNB" mai exact? Ca o caut prin "marketu' de piese de schimb" si poate reusesc sa o repar.
    Stal daca as stii cum ii spune as cauta pe net dar asa nu am nici o idee, cu electronica stau la pamant.
    Cheers
    Athlon64 3800+ with Skystar 2 watched on an 19" wide Benq FP92wa | Strong SRT 4155 | Digi TV(1160NA) | 2xDolce | 1.2m Fe | 2x0.9m Al
    Dell Inspiron 1501 | Turion64 X2 TL-56 1,8Ghz | 2Gb RAM | 160Gb HDD | ATI X1150
    +many more

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default rezistenta arsa

    pe partea de alimentare din cauza scurtului o rezistenta de aprox 15 ohmi sa ars,dar nu total,si-a marit valoarea de aceia nu vezi decat anumite frecvente.te uiti atent si ai sa vezi piesa arsa se vede pe ea,de obicei e o rezistenta mare si mai indepartata de placa cu piciorusele mai lungi,preferabil sa chemi un electronist.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Botosani
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca am gasit un post mai vechi in care ziceam de aceeasi problema.Moderator il poti sterge pe ala sa ramana asta doar.
    Recapituland:
    -bobinele sunt intacte, in afara de cea pe care scrie 220 ->cea de care vorbesc, are sarmele afumate in interior sau asa s-ar parea
    -rezistenta de care se pomeneste mai sus ca ar fi spre capatul placii are marcat pe ea: SIPEX SPX1587AT dar nu prezinta arsuri la suprafata
    -o sa incerc la un electronist sa imi inlocuiasca bobina 220 si daca tot nu merge o sa il pun sa o inlocuiasca si pe cealalta si daca tot nu, asta este voi lua modelul pe USB pentru laptopul meu.
    Modelul meu este 2.6C luat acu 3 ani aproximativ.

    P.S.: Daca mai aveti sfaturi sunt dispus sa le incerc pe toate, poate o repar
    Multumesc anticipat
    Athlon64 3800+ with Skystar 2 watched on an 19" wide Benq FP92wa | Strong SRT 4155 | Digi TV(1160NA) | 2xDolce | 1.2m Fe | 2x0.9m Al
    Dell Inspiron 1501 | Turion64 X2 TL-56 1,8Ghz | 2Gb RAM | 160Gb HDD | ATI X1150
    +many more

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top