Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bacau
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default Dbox cu Clicknet ?

    As vrea si eu sa-mi cumpar macar 2 dbox,dar eu am internet de la romtelecom.In momentul de fata ca sa ma conectez la net tre sa deschid calculatorul si apoi sa apas conectare in fereastra respectiva.Pot eu sa folosesc dbox in conditiile astea ?Va rog dati-mi cat mai multe amananute !

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by tupilus View Post
    As vrea si eu sa-mi cumpar macar 2 dbox,dar eu am internet de la romtelecom.In momentul de fata ca sa ma conectez la net tre sa deschid calculatorul si apoi sa apas conectare in fereastra respectiva.Pot eu sa folosesc dbox in conditiile astea ?Va rog dati-mi cat mai multe amananute !
    Salut , presupun ca ai modem de la romtelecom cu un singur port pt. pc . Conectezi la modemul de la providerul de net un router si din router in pc si in dbox . Bafta.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by savin stelian View Post
    Salut , presupun ca ai modem de la romtelecom cu un singur port pt. pc . Conectezi la modemul de la providerul de net un router si din router in pc si in dbox . Bafta.
    Presupui gresit!
    Daca ar avea modemul cu un singur port nu ar fi problema pentru ca are router si nu ar fi nevoie decat de un switch, insa el pun pariu ca are modem pe usb, (acel modem necesita conectare manuala la fiecare restart) celelalte modemuri atat cel cu un port sau cu 4 au fiecare router incorporat si setarile pentru conectare se fac in ele, nefiind necesar ca la fiecare restart a calcului sa dai iar conect la net.
    In concluzie singura solutie pentru folosirea receptorului direct pe net fara intermediul calculatorului este sa achizitionezi un modem de la romtelecom ( cu un port sau 4 porturi), daca iei cel cu un port mai trebuie sa iei si acel switch mentionat mai sus.
    Solutia folosirii receptorului impreuna cu calculatorul este legarea acelui receptor la calculator printr-un cablu crossover.

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Presupui gresit!
    Daca ar avea modemul cu un singur port nu ar fi problema pentru ca are router si nu ar fi nevoie decat de un switch, insa el pun pariu ca are modem pe usb, (acel modem necesita conectare manuala la fiecare restart) celelalte modemuri atat cel cu un port sau cu 4 au fiecare router incorporat si setarile pentru conectare se fac in ele, nefiind necesar ca la fiecare restart a calcului sa dai iar conect la net.
    In concluzie singura solutie pentru folosirea receptorului direct pe net fara intermediul calculatorului este sa achizitionezi un modem de la romtelecom ( cu un port sau 4 porturi), daca iei cel cu un port mai trebuie sa iei si acel switch mentionat mai sus.
    Solutia folosirii receptorului impreuna cu calculatorul este legarea acelui receptor la calculator printr-un cablu crossover.

    Nu e musai ca modemul sa fie tot de la RTC, eu am renuntat la modemul lor din prima zi. Cea mai convenabila solutie ar fi sa cumpere un ADSL modem-router de pe piata si iese mai ieftin decat modem RTC plus router, ca sa nu mai zic ca va avea un "device" mai putin in casa.

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Nu e musai ca modemul sa fie tot de la RTC, eu am renuntat la modemul lor din prima zi. Cea mai convenabila solutie ar fi sa cumpere un ADSL modem-router de pe piata si iese mai ieftin decat modem RTC plus router, ca sa nu mai zic ca va avea un "device" mai putin in casa.
    Nu ne poti recomanda si noua un tip de modem dar care sa inlocuiasca modemul lor ?

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tupilus View Post
    As vrea si eu sa-mi cumpar macar 2 dbox,dar eu am internet de la romtelecom.In momentul de fata ca sa ma conectez la net tre sa deschid calculatorul si apoi sa apas conectare in fereastra respectiva.Pot eu sa folosesc dbox in conditiile astea ?Va rog dati-mi cat mai multe amananute !
    Ce vrei sa faci cu dbox2 pe net? Share cu gbox, card local in el? Atentie la dbox2 ai nevoie de multicam integrat pentru slot2 altfel nu poti oferi cardul in share. Si nu vei primi linii la schimb.
    Iti recomand dm500,600 etc. astea sint cel putin noi.

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe mine m-ar interesa ceva compatibil pt. dream 500 caci am modem adsl de la romtelecom iar daca se defecteaza sa am altul de rezerva ca atunci sa nu intru in panica.

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat trei variante pana acum:

    1. Belkin ADSL Modem Router G+ Wireless; firewall foarte limitat, nu poate bloca decat IP-uri interne; necesita resetari frecvente; port-forward si DMZ mergeau OK; cel mai puternic wireless pe care am pus mana pana acum;
    2. IPTime (ADSL + router), nu mai stiu modelul, a mers foarte bine pana intro zi cand s-a troznit. Nu am mai putut cumpara acelasi model, nu l-am mai gasit;
    3. Varianta care o folosesc acum: Modem ADSL RTC (cel cu mufa LAN, nu cel USB), pus cu DMZ catre un Linksys WRT54GL (Linux), pe care am pus un firmware DD-WRT. Este cea mai buna combinatie folosita pana acum, dar si cea mai scumpa, foarte stabila, firewall super, port-forward excelent. O singura problema am, routerul imi incetineste putin netul, daca leg calculatorul direct la modemul ADSL, obtin viteze ceva mai mari. Se pare ca inca mai am de lucru la setarile Linksys-ului ...

    Alegerea e in functie de tipul retelei interne dar si de buget.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Referitor la varianta 3 :
    mult mai bine (si mai rapid !) este sa pui modemul RTC in bridge iar conexiunea PPoE sa o faci din Linksys. eu am un router Asus , tot cu DD-WRT si merge beton!

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca si speedtouch-ul 546v6,de la RTC updatat la zi ( ultimul firmware 5x6v6_Upgrade_R62T2 ) merge perfect.
    Cel putin la mine se intampla asta.


  11. #11
    Burtos Expert
    Join Date
    May 2004
    Location
    Gradinita de copii nr.21 grupa mica
    Posts
    2,961
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Nu ne poti recomanda si noua un tip de modem dar care sa inlocuiasca modemul lor ?
    uite eu am folosit pe acesta
    http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=2259

    dar si urmatoarele doua functioneaza prin romtelecom

    http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=2882
    http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=2883
    Modified Original Smart Cards N3!Pentru clone,pentru piraterie,orice fara bani

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel mai simplu urmati trendul progresist <<nightmare srl>> si luati DM500+ ; sau direct porumbei voiajori
    RTC nu are lista cu deviceurile suportate pt (A)DSL

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Se pare ca si speedtouch-ul 546v6,de la RTC updatat la zi ( ultimul firmware 5x6v6_Upgrade_R62T2 ) merge perfect.
    Cel putin la mine se intampla asta.

    salut , confirm cele spuse de @ovidiumarius , merge super
    ps: soft ---Software Release: 6.2.17.5
    Software Variant: AA
    Boot Loader Version: 1.0.6 -->http://www.thomson-broadband.co.uk/c...&ProductID=521
    bafta .

  14. #14
    Modest Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Cel mai simplu urmati trendul progresist <<nightmare srl>> si luati DM500+ ; sau direct porumbei voiajori
    RTC nu are lista cu deviceurile suportate pt (A)DSL
    Nici nu e nevoie sa stie RTC lista cu deviceurile compatibile.

    Routerul cu interfata ADSL trebuie doar sa stie sa faca pppoe pe VPI/VCI - 0,35.

    VPI/VCI - Virtual Pach Identifier / Virtual Circuit Identifier

    Daca nu stie VPI/VCI - 0,35 nu va merge.

    ST-urle 5x6 de la RTC merg toate ok cu DM toata seria, numai ca lumea nu se prea chinuie sa invete sa le configureze PFW-ul.

    Daca are lumea bani .. dece sa nu îi cheltuie ?!?!?!?!

    Cheers !


  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nucutza View Post
    Referitor la varianta 3 :
    mult mai bine (si mai rapid !) este sa pui modemul RTC in bridge iar conexiunea PPoE sa o faci din Linksys. eu am un router Asus , tot cu DD-WRT si merge beton!
    Am testat si varianta asta, merge la fel ca varianta cu DMZ pe modem. Sunt sigur ca am setat ceva gresit in Linksys ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top