Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme rezolutie LCD Sony

    Am achizitionat un cablu de 10m (VGA) si am legat pc la tv lcd sony sa vad ce si cum dar ....bezna ...imi apare cand se incarca (windows)si dupa ecran negru cu indicatia "in afara spectrului" am incercat multe variante de setare a rezolutiei dar nimic ....in timp ce windows se incarca imi apare pe tv 640/480 60 ....am setat chiar si la aceasta valoare dar nimic....tv-ul zice cartea suporta pana la 1024/768 ....dar bezna ....ma invata si pe mine cineva ce si cum sa fac ...multumiri anticipate



  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu rezolutia e problema, ci frecventa de refresh. Incearca 60 Hz.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Banuiesc ca e un LCD HD Ready, adica ceva din seriile U, S 2000 sau D, P 3000 etc.
    La HD Ready LCD rezolutia nativa e obisnuit 1366 x 768. Problema e ca aceasta rezolutie nu e prea usor de setat din drivere, incearca. O alta problema e ca pe conexiunea VGA, de la model la model, pot aparea diferente in ceea ce priveste rezolutiile suportate. Normal as recomanda setarea unei rezolutii cat mai aproape de cea nativa, in felul acesta evitandu-se o interpolare in plus datorita diferentelor de rezolutie semnal - TV.
    Ce cablu ai ? La lungimea aia pot aparea probleme si daca nu e de calitate cablul.
    Daca televizorul e FullHD atunci lucrurile se schimba radical cand vine vorba de conexiune pe VGA. Sunt putine modele de LCD care accepta spre exemplu 1080p prin VGA. Dar la HD Ready nu ar trebui sa fie probleme cu VGA, e chiar incurajata aceasta modalitate de conectare, datorita posibilatilor mai largi de setare, spre deosebire de HDMI.
    Pe component ai incercat ?
    Da si tu mai multe detalii.

  4. #4
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    Am uitat sa specific ....e fost numai pe 60 .

    Este vorba de un sony bravia 32p3000 ...hd ready....placa video este un gforce4 mx420....rezolutie maxima pare a fii (acum )1440/900/60 ....am incercat si asta dar ...nimic....nu stiu daca va merge sau nu ....lucru bun este ca pot returna cablul (10 metrii nou noutz) daca nu ar fii mers nu vedeam cum se incarca windows-ul , cred ca totul incepe cand intra placa video dar.... de unde sa le mai stiu si pe astea....


    Partea proasta este ca daca trebuie sa merg pe hdmi asta inseamna placa video cu hdmi plus cablu insumate ma rupe iar la buzunar ....totusi o sperantza cu vga ?



  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut
    Am si eu o problema oarecum asemanatoare.
    Calculatorul are dual core E 4500, Placa video Gainward 8600 GL si placa de sunet Creative X-Fi. Televizorul Sony Bravia KDL 32U2000.
    Am pus cablu de 2m DVI-HDMI( in televizor) imi merge pe 1080i, imaginea este perfecta, fara intreruperi, dar mai ramane o dunga neagra de circa 1-2 cm in partea de sus si cea de jos a ecranului. In plus sunetul are intreruperi.
    Daca rulez acelasi fisier pe un monitor de calculator (22") imaginea umple tot ecranul si nu am intreruperi la sunet.
    Ca player am folosit Cyberlink, ultima versiune.
    Cum pot sa rezolva sa mearga bine pe TV ?
    La filmele in 720i nu am aceste probleme.

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cumva este doar diferenta de numar de linii de la 1080i ( 1080 linii ) la rezolutia video de 900 sau 1024 ? ( 1440*900 ) sau (1280*1024) ...daca este asa ...nu ai solutie !

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    danetzd,
    placa video e slaba rau, nu stiu daca ti se trage de acolo.
    Poti incerca, daca ai posibilitatea, cu o alta unitate sau schimba de proba placa video, pune un driver proaspat si vezi.
    N-ai zis ce cablu ai. Banuiesc ca nu e ProfiGold. oricum sunt si marci mai putin cunoscute, dar care merg.
    Inca ceva. Placile video cu HDMI sunt rare. De obicei se merge in schema DVI pe comp - HDMI pe TV. Poti folosi pentru asta cablu HDMI-HDMI + adaptor DVI-HDMI sau direct cablu DVI-HDMI. Placa video e suficient sa aibe un conector DVI, toate placile actuale au cel putin unul. Nu recomand insa sa incerci cu HDMI, aici o sa ai si mai multe probleme cu setarea rezolutiei.
    hobbysat,
    n-ai spus ce rezolutie ai setat din comp.
    Nu inteleg de ce te chinui sa dai semnal 1080i intr-un televizor HD Ready, el nu va afisa nativ 1080i, si va face downscaling la rezolutia nativa a televizorului, adica la 1366 x 768. Un semnal 720p ar trebui sa se vada mai bine decat unul 1080i sau 1080p, pe un televizor HD Ready. Un semnal 1080p sau 1080i se va vedea mai prost pe televizorul tau decat unul 720p. N-am inteles ce e cu sunetul, pai pe cablu cu DVI n-ai sunet (HDMI egal DVI fara sunet) ? Ai cablu separat, probabil RCA pentru sunet ?

  8. #8
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    ...legat de sunet inca nu am zis nimic....dar sa vad cum fac cu o placa video de imprumut ...sa vad ce rezultate am ....merci inca o data pt reply-uri



  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cartita View Post
    danetzd,

    hobbysat,
    n-ai spus ce rezolutie ai setat din comp.
    Nu inteleg de ce te chinui sa dai semnal 1080i intr-un televizor HD Ready, el nu va afisa nativ 1080i, si va face downscaling la rezolutia nativa a televizorului, adica la 1366 x 768. Un semnal 720p ar trebui sa se vada mai bine decat unul 1080i sau 1080p, pe un televizor HD Ready. Un semnal 1080p sau 1080i se va vedea mai prost pe televizorul tau decat unul 720p. N-am inteles ce e cu sunetul, pai pe cablu cu DVI n-ai sunet (HDMI egal DVI fara sunet) ? Ai cablu separat, probabil RCA pentru sunet ?
    -rezolutia computerului cred ca a fost 1360X768 -
    -cand dau semnal pe HDMI - apare urmatorul fenomen: televizorul afiseaza o pictograma in care isi face un test al rezolutiilor suportate - incepe cu 480i, apoi 720i. Pana se incarca windows-ul, ramane pe 720i. Cand intra in functiune placa video ( pe masura ce se incarca windows ), televizorul arata ca trece pe 1080i. Deci sunt informatii oferite de TV.
    -sunetul l-am pus prin cablu separat ( RCA ) - si nu inteleg de ce se intrerupe.

    Cineva mi-a sugerat ca TV-ul ar avea consum f.mare ca monitor si de aici sa fie buba. Dar eu am pe calculator o sursa Thermaltake de 450W ( si nu e cea mai ieftina)

  10. #10
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    BN
    Posts
    139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chestia ca TV-ul consuma prea mult e o aberatie. Consumul tv nu are nici o treaba cu semnalul de iesire din placa video care este acelasi indiferent la ce legi placa video.
    Apropo de filme problema cu sunetul poate sa apara de la faptul ca rulezi filmul la rezolutia 1080i. Probabil pe monitor nu ai setata o rezolutie hd si atunci nu e necesara atita putere de procesare ca si cand rulezi la 1080i. E indicat totusi sa folosesti rezolutii cu progresive adica mai bine 720p decat 1080i. In plus conteza si rezolutia initiala a filmului. Depinde cat trebuie sa proceseze calculatorul sa ajunga mai aproape de rezolutia 1080i sau cea a monitorului. Deci mai mult ca sigur intreruperea sunetului e data de lipsa de putere de calcul a sistemului la rezolutii de 1080. Din cate am citit ca sa rulezi un material 1080p de exemplu trebuie procesor minim E6600 si o placa video pe masura. Deci incearca sa aduci filme cu o rezolutie nativa 720 mai bine decat 1080 oricum diferenta de calitate nu e asa vizibila decat daca stai foarte aproape de tv.
    Digi - Humax , Kathy 910

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by solver View Post
    Chestia ca TV-ul consuma prea mult e o aberatie. Consumul tv nu are nici o treaba cu semnalul de iesire din placa video care este acelasi indiferent la ce legi placa video.
    Apropo de filme problema cu sunetul poate sa apara de la faptul ca rulezi filmul la rezolutia 1080i. Probabil pe monitor nu ai setata o rezolutie hd si atunci nu e necesara atita putere de procesare ca si cand rulezi la 1080i. E indicat totusi sa folosesti rezolutii cu progresive adica mai bine 720p decat 1080i. In plus conteza si rezolutia initiala a filmului. Depinde cat trebuie sa proceseze calculatorul sa ajunga mai aproape de rezolutia 1080i sau cea a monitorului. Deci mai mult ca sigur intreruperea sunetului e data de lipsa de putere de calcul a sistemului la rezolutii de 1080. Din cate am citit ca sa rulezi un material 1080p de exemplu trebuie procesor minim E6600 si o placa video pe masura. Deci incearca sa aduci filme cu o rezolutie nativa 720 mai bine decat 1080 oricum diferenta de calitate nu e asa vizibila decat daca stai foarte aproape de tv.
    Filmul cu care l-am incercat este in 1080i. Am incercat si cu filme in 720i. Merg perfect. Si imaginea la 1080i este cursiva, dar sunetul se intrerupe - dar numai cand folosesc TV-ul ca monitor - daca folosesc un monitor de calculator nu mai am aceasta problema.
    Apoi - eu nu stiu de unde se seteaza rezolutia- nici nu mi-am pus problema. Tv-ul o ia automat. recunoaste singur daca fisierul este in 1080i sau 720i ( e adevarat, numai pe HDMI - altfel nu )

    Oricum, multumesc pentru raspunsuri

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Rezolutia setata e corecta.
    Asa cum s-a spus, consumul de curent nu are nici o legatura cu problema ta.
    Efortul tau de a vedea filme 1080p NU isi are rostul. Am mai spus si mai sus. Bravia 32p3000 e un televizor HD Ready, adica nu afiseaza NATIV imagini 1080p, 1080i. Ca accepta asa ceva, adica 1080p, asta e altceva. Dar face o interpolare in jos a imaginii. Cel mai bine e sa te uiti la materiale 720p, rezolutia televizorului tau e pentru acest tip de materiale.
    La marimea aia, 32 inch, nu se fac televizoare FullHD, cel mai mic e de 37 inch pt LCD, iar la marimea aia ca sa vezi diferente intre 1080p si 720p trebuie sa stai la mai putin de 2 m de TV, asta apropo de ce zicea Solver, legat de diferente 1080p - 720p.

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK, multumesc

  14. #14
    abhorrer
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default in afara spectrului

    Quote Originally Posted by danetzd View Post
    Am achizitionat un cablu de 10m (VGA) si am legat pc la tv lcd sony sa vad ce si cum dar ....bezna ...imi apare cand se incarca (windows)si dupa ecran negru cu indicatia "in afara spectrului" am incercat multe variante de setare a rezolutiei dar nimic ....in timp ce windows se incarca imi apare pe tv 640/480 60 ....am setat chiar si la aceasta valoare dar nimic....tv-ul zice cartea suporta pana la 1024/768 ....dar bezna ....ma invata si pe mine cineva ce si cum sa fac ...multumiri anticipate
    Eu am achizitionat un cabu dvi - hdmi tot de 10 metri, aceeasi problema, dar dupa 4 luni de vizionare fara probleme a inceput sa imi arate acelasi mesaj pe ecran "in afara spectrului". Singura solutie care am gasit-o si a mers pentru o perioada scurta a fost sa scot monitorul din placa video si sa pornesc doar cu lcd-ul sony bravia. Incearca si tu. In momentul de fata am aceeasi problema "in afara spectrului".


    Daca resusesti sa rezolvi problema, anuntama si pe mine, te rog.

  15. #15
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by abhorrer View Post
    Eu am achizitionat un cabu dvi - hdmi tot de 10 metri, aceeasi problema, dar dupa 4 luni de vizionare fara probleme a inceput sa imi arate acelasi mesaj pe ecran "in afara spectrului". Singura solutie care am gasit-o si a mers pentru o perioada scurta a fost sa scot monitorul din placa video si sa pornesc doar cu lcd-ul sony bravia. Incearca si tu. In momentul de fata am aceeasi problema "in afara spectrului".


    Daca resusesti sa rezolvi problema, anuntama si pe mine, te rog.
    Si-o fi schimbat omul lcd-ul sau pv intre timp; postul este de aproape 1 an si jumatate
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top