Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy Need Help For Dm500 Rom10 Card


    I have tried diffrent methods for my ROM10 card into dm500 but its always doesn't work for me...i have downloaded diffrent cam and tried several times and i have given up...is there any other proceeder...?

    pls help.....
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by digitalpartner View Post
    I have tried diffrent methods for my ROM10 card into dm500 but its always doesn't work for me...i have downloaded diffrent cam and tried several times and i have given up...is there any other proceeder...?

    pls help.....
    you Talking about Nagra 1 Card
    you know the Boxkey from the Card ?
    so use Newcamd and write the Boxkey in to var/tuxbox/config/Newcamd/newcamd.conf
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  3. #3
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Daeng View Post
    you Talking about Nagra 1 Card
    you know the Boxkey from the Card ?
    so use Newcamd and write the Boxkey in to var/tuxbox/config/Newcamd/newcamd.conf
    Thanks for your information,yes i am using Nagra 1 card and i think the key will be fffffff.....
    because i am using it with xsat receiver and now i want to try it on dreambox.

    i am using CCcam for other channels and i also have newcamd but i want to know where should i put the box key in newcamd.conf file...pls explain..

    once again thanks for help.
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by digitalpartner View Post
    Thanks for your information,yes i am using Nagra 1 card and i think the key will be fffffff.....
    because i am using it with xsat receiver and now i want to try it on dreambox.

    i am using CCcam for other channels and i also have newcamd but i want to know where should i put the box key in newcamd.conf file...pls explain..

    once again thanks for help.
    with CCcam ore NewCS Noagra 1 Cards dont works
    use Newcamd config and you want share the Card with CCcam so ad one N-Line on the second Dreambox

    here the Newcamd cfg
    with Boxkey FF FF .......

    # newcamd optional settings
    #
    # Delay between reception of new control word and writing them into
    # the CSA registers
    # this is a default, can be changed for each individual key in keylist
    DEFAULT_CW_DELAY = 0
    # reload config on every channel zap
    RELOAD_CONFIG_ON_ZAP = yes
    # reload keylist on every channel zap
    RELOAD_KEYLIST_ON_ZAP = no
    # write osd ca info to file
    CA_INFO_FILE = /tmp/cainfo.txt
    #
    # newcamd mandatory settings for control word servers (cws)
    #
    # Cardserver list
    #
    # <hostname> <port> <username> <password> <14 byte triple-des key in hex> <lan/wan> <cardserver name>
    #
    # wan connections will be dropped and rebuild if newcamd is told so by camdcmd
    # (see admin options)
    #
    # hostname = uds to use betad, port is the serial port in that case
    #
    # CWS = uds 1 dummy dummy
    # CWS = linux.domain.com 10001 dummy2 dummy2 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    # CWS = 127.0.0.1 10002 dummy3 dummy3 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    CWS = uds 0 local local
    #
    CWS = 127.0.0.1 10000 local local 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    #
    #If you intend to use the rear serial port remove the # from the next line
    #CWS = 127.0.0.1 10002 local local 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    #
    #
    # newcamd optional settings for using control word servers (cws)
    #
    # Timeout for cardserver login in 100ms
    CWS_CONNECT_TIMEOUT = 70
    # Port to listen for incoming cardserver connections (reverse login)
    # and/or admin connections
    CWS_INCOMING_PORT = 12000
    # Port to get a list of all connected cardservers, just telnet to it
    CWS_DEBUG_PORT = 12001
    # send keep alive messages to servers to keep connections from dying by
    # unreasonable router NAT timeouts, make sure all cardservers/spiders you
    # conntect to are v5.25 or newer, otherwise you'll loose connection to them,
    # if set to yes
    # seems this feature is commonly misunderstood, it only keeps connections
    # open even if no data packets are using it for while (NAT routers tend to
    # forget about established tcp connections when they are inactive), it is
    # NOT to automatically reconnect to servers, see also Q&A in readme.txt
    CWS_KEEPALIVE = yes
    #
    # newcamd admin control options
    # (incoming port is the same as CWS_INCOMING_PORT)
    #
    # <password> <14 byte des key>
    #
    ADMIN_PASSWORD = test 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    #
    B = FF FF FF FF FF FF FF FF
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  5. #5
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Daeng View Post
    with CCcam ore NewCS Noagra 1 Cards dont works
    use Newcamd config and you want share the Card with CCcam so ad one N-Line on the second Dreambox

    here the Newcamd cfg
    with Boxkey FF FF .......

    # newcamd optional settings
    #
    # Delay between reception of new control word and writing them into
    # the CSA registers
    # this is a default, can be changed for each individual key in keylist
    DEFAULT_CW_DELAY = 0
    # reload config on every channel zap
    RELOAD_CONFIG_ON_ZAP = yes
    # reload keylist on every channel zap
    RELOAD_KEYLIST_ON_ZAP = no
    # write osd ca info to file
    CA_INFO_FILE = /tmp/cainfo.txt
    #
    # newcamd mandatory settings for control word servers (cws)
    #
    # Cardserver list
    #
    # <hostname> <port> <username> <password> <14 byte triple-des key in hex> <lan/wan> <cardserver name>
    #
    # wan connections will be dropped and rebuild if newcamd is told so by camdcmd
    # (see admin options)
    #
    # hostname = uds to use betad, port is the serial port in that case
    #
    # CWS = uds 1 dummy dummy
    # CWS = linux.domain.com 10001 dummy2 dummy2 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    # CWS = 127.0.0.1 10002 dummy3 dummy3 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    CWS = uds 0 local local
    #
    CWS = 127.0.0.1 10000 local local 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    #
    #If you intend to use the rear serial port remove the # from the next line
    #CWS = 127.0.0.1 10002 local local 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 lan cardserv
    #
    #
    # newcamd optional settings for using control word servers (cws)
    #
    # Timeout for cardserver login in 100ms
    CWS_CONNECT_TIMEOUT = 70
    # Port to listen for incoming cardserver connections (reverse login)
    # and/or admin connections
    CWS_INCOMING_PORT = 12000
    # Port to get a list of all connected cardservers, just telnet to it
    CWS_DEBUG_PORT = 12001
    # send keep alive messages to servers to keep connections from dying by
    # unreasonable router NAT timeouts, make sure all cardservers/spiders you
    # conntect to are v5.25 or newer, otherwise you'll loose connection to them,
    # if set to yes
    # seems this feature is commonly misunderstood, it only keeps connections
    # open even if no data packets are using it for while (NAT routers tend to
    # forget about established tcp connections when they are inactive), it is
    # NOT to automatically reconnect to servers, see also Q&A in readme.txt
    CWS_KEEPALIVE = yes
    #
    # newcamd admin control options
    # (incoming port is the same as CWS_INCOMING_PORT)
    #
    # <password> <14 byte des key>
    #
    ADMIN_PASSWORD = test 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    #
    B = FF FF FF FF FF FF FF FF

    Thanks for your suggestion...
    i never used the card b4 with dm500 so i dont have much knowledge about running the card on dm...so pls let me tell & ask you some question so i can go further...

    1>i have only one dm500 which i am using as a client for CCcam
    2>i have downloaded and installed Newcamd'Betad 6.10b and have edited Newcamd.conf according to your adviced.
    3>How can i find out the card is in right side in the slot..i mean the chip face up or down..?
    First i just only want to use the card for myself without sharing it with others.
    so pls advice me little more so i can use my card with my dm.

    Thanks
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by digitalpartner View Post
    Thanks for your suggestion...
    i never used the card b4 with dm500 so i dont have much knowledge about running the card on dm...so pls let me tell & ask you some question so i can go further...

    1>i have only one dm500 which i am using as a client for CCcam
    2>i have downloaded and installed Newcamd'Betad 6.10b and have edited Newcamd.conf according to your adviced.
    3>How can i find out the card is in right side in the slot..i mean the chip face up or down..?
    First i just only want to use the card for myself without sharing it with others.
    so pls advice me little more so i can use my card with my dm.

    Thanks
    your watching Dream TV you must chance the Emu to Newcamd another Channel you can using CCcam
    The face from card chip must looking down
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  7. #7
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Daeng View Post
    your watching Dream TV you must chance the Emu to Newcamd another Channel you can using CCcam
    The face from card chip must looking down
    How can i change the Emu to Newcamd...you mean i have to start/restart the Newcamd..?
    i only can see on the screen..Can't decode..while changing the channels but nothings comes on the screen...
    Has anyone else encountered the issue with any version of Newcamd...?
    Where can I get a patched version of Newcamd 6.10b..
    pls help/advice
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by digitalpartner View Post
    How can i change the Emu to Newcamd...you mean i have to start/restart the Newcamd..?
    i only can see on the screen..Can't decode..while changing the channels but nothings comes on the screen...
    Has anyone else encountered the issue with any version of Newcamd...?
    Where can I get a patched version of Newcamd 6.10b..
    pls help/advice
    you use Gemini image you can download with Blue Panel Newcamd 6.10b and write on Newcamd cfg your Boxkey B = FF FF FF FF FF FF FF FF
    also switch with Blue Panel from Newcamd to CCcam
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  9. #9
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Daeng View Post
    you use Gemini image you can download with Blue Panel Newcamd 6.10b and write on Newcamd cfg your Boxkey B = FF FF FF FF FF FF FF FF
    also switch with Blue Panel from Newcamd to CCcam
    I have done this all but, only i can see Can't decode on the screen while i am changing the channels.
    i can watch dream tv by putting the right keys in softcam.key after starting the CCcam,but when i switch from CCcam to Newcamd while putting the ROM10 card into the slot i only can see Can't decode....

    am i doing something wrong....i am using Gemini image 3.3.0.
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    199
    Posts Thanks / Likes

    Default

    use radegast emu for your dm to read a rom10 card
    http://rapidshare.com/files/73929125...1_.tar.gz.html

  11. #11
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by fsales View Post
    use radegast emu for your dm to read a rom10 card
    http://rapidshare.com/files/73929125...1_.tar.gz.html
    @fsales
    Thank you very much for your kind information my card is working now according to your advice.once again thank you very much.
    @Daeng

    I am also thankfull to you for replying & advising me on this thread.

    Thanks
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  12. #12
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    use Newcamd config and you want share the Card with CCcam so ad one N-Line on the second Dreambox

    @Daeng

    how can i add N-LINE on the second Dreambox...do i need to edit the conf file...?

    any example
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  13. #13
    Senior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Location
    On The Move
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by digitalpartner View Post
    @fsales
    Thank you very much for your kind information my card is working now according to your advice.once again thank you very much.
    @Daeng

    I am also thankfull to you for replying & advising me on this thread.

    Thanks
    @[email protected]
    the card was working this afternoon but when the key change this evening its stop autoroll...

    but the first time i inserted the card into dm500 the card was already updated the key in xsat 430 receiver so i thought it was autoroll,but when the key change it stop working...

    any advice
    ART IS TO COMMUNICATE.....
    DM800,DM500S/DM500C,XSAT410/430 WITH SLINGBOX
    ASIASAT 3S,INSAT 2E,THAICOM2/3,
    Intelsat 10,AGILA 146 KU.138 KU

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by digitalpartner View Post
    use Newcamd config and you want share the Card with CCcam so ad one N-Line on the second Dreambox

    @Daeng

    how can i add N-LINE on the second Dreambox...do i need to edit the conf file...?

    any example
    so
    replace this to Files in to var/tuxbox/config/Newcamd
    http://www.mediafire.com/upload_comp...id=4bpcnssytgg
    after switch the Emu to Newcamd/Cardserver

    on the second Box with CCcam use this N-Line "edit CCcam cfg on var/etc"
    N: DB/IP with Rom10 Card 10000 local1 local1 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 yes
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Quote Originally Posted by digitalpartner View Post
    use Newcamd config and you want share the Card with CCcam so ad one N-Line on the second Dreambox

    @Daeng

    how can i add N-LINE on the second Dreambox...do i need to edit the conf file...?

    any example
    http://www.maldiviandigital.com/foru...hread4957.html
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top