Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default Hellas Sat cu receptor de la Digi ? ? ?

    Buna.

    Incerc sa setez un receptor de la digi hyundai 3xxx, sa il fac sa prinda satelitul helas sat 2 39 gr est pe care am dolce.
    Numai ca nu prind semnal de fel. Mentionez ca cu coshipul de la dolce e totul ok, dar vreau sa prind si canalele free de pe helassat 2. Fara a schimba pozitia antenei, schimb doar receptorul si nu reusesc sa setez hyundai-ul sa aiba semnal de la helassat.


    Stie careva cum as putea face asta?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Te duci in menu la LNB config. si selectezi Add Satellite (din cate imi aduc aminte este tasta rosie), alegi parametrii pentru noul satelit (poti sa-i schimbi denumirea in Hellas), daca ai comutator diseq pui Intelsat pe 1 si Hellas pe 2. Apoi dai o cautare manuala pe Hellas (nu are nici un transponder, trebuie sa-i introduci singur la edit/scan transponder).

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Alexandria
    Posts
    187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am patit-o si eu cu conserva digi , chiar pe intelsat : un receiver no name scana tp si gasea semnal pe toate, iar conserva deloc.Pana la urma trebuia rasucit lnb-ul, citez, ,,pentru un reglaj foarte, foarte fin al lnb-ului".Am verificat hyundaiul pe 2 antene: una de 1,50m si una de 1,80m, ambele mobile. Ani de zile nu au fost necesare reglaje ca nu au existat deloc probleme de receptie (nici chiar cu sky star).
    Ei bine, superscula hyundai nu vroia nici de-a dreacu sa receptioneze ceva.
    In schimb mergea pe hotbird fara probleme.Dupa ce am racit zdravan tot reglind lnb-urile afara urcat pe scara (era exact acum 1 an ), m`am dat batut si a fost nevoie sa apelam la instalatorii lor (crezusem noi ca nu e cazul).Astia stiau din prima care e treaba, asa ca ,,l`au reglat anume pentru digi" , adica acum omu` care e posesorul unei antene mobile prinde numai intelsatu`.A, si lnb-ul era inverto de o,5 pentru parabola, cu un ghid de unda cam din topor cumparat separat.

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Te duci in menu la LNB config. si selectezi Add Satellite (din cate imi aduc aminte este tasta rosie), alegi parametrii pentru noul satelit (poti sa-i schimbi denumirea in Hellas), daca ai comutator diseq pui Intelsat pe 1 si Hellas pe 2. Apoi dai o cautare manuala pe Hellas (nu are nici un transponder, trebuie sa-i introduci singur la edit/scan transponder).
    am facut deja asa cum ai spus kroky, si nici un rezultat, semnalul e tot 10%. Este posibil sa vreau eu imposibilul? sau e ceva ce nu stiu? Mentionez ca sunt incepator intr-ale satelitilor.

    Si mai is acolo niste questii care mi le cere la setarea satelitului in configuratie LNB. De ex. Ma intreaba L.O. inalt eu am dat 12.746 si L.O. jos - eu am dat 10.956 + alte questii .. la DISEqC1 am pus ----- si la DISEqC2 am pus tot ------. Nu am motor . La orbita am pus 39.0E
    Last edited by vvasilovschi; 30th November 2007 at 12:01.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vvasilovschi View Post
    L.O. inalt eu am dat 12.746 si L.O. jos - eu am dat 10.956 + alte questii .. la DISEqC1 am pus ----- si la DISEqC2 am pus tot ------. Nu am motor . La orbita am pus 39.0E
    Pai nu e bine, la LO inalt trebuie 10.600 iar la LO jos trebuie 9.750

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am prins semnalllllllllllllllllllllllll
    am gasit la http://www.frocus.net/main.php?lng=ro&rzd=tvkanal&sel frecventele transponderilor si megasimbolii si am prins. Da aic am numai 10 -12 posturi tv free si cateva radio. Da nu conteaza important e ca am putut. oricum nu am de gand sa fol questia asta. Multumesc de sfaturi kroky

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by vvasilovschi View Post
    am prins semnalllllllllllllllllllllllll
    am gasit la http://www.frocus.net/main.php?lng=ro&rzd=tvkanal&sel frecventele transponderilor si megasimbolii si am prins. Da aic am numai 10 -12 posturi tv free si cateva radio. Da nu conteaza important e ca am putut. oricum nu am de gand sa fol questia asta. Multumesc de sfaturi kroky
    si http://www.lyngsat.com/hellas2.html cred ca e eronat.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    prietene aceiasi problema am observat-o si eu/am dolce si am schimbat rec de pe astra si hotbird[un strong 4401]sa vad ce prind pe hellas/cind colo doar vre-o citeva posturi ucrainiene si doua service italiene in rest ciuciu,asa ca l-am bagat in ma-sa de satelit
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  9. #9
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cat o tine taraf si etno liber pe hellas sat?

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    cat o tine taraf si etno liber pe hellas sat?
    probabil ca atat cat va tine in grila dolce.

  11. #11
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    FTA? sau domnu plateste pentru uplink?

  12. #12
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    As vrea sa prind si eu hellas de pe 39 E,stie cineva care e freqventa cea mai indicata si daca merge in dublin?am sateliti pana la Astra 28 E inclusiv.

  13. #13
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate urechiile maiestre de la RTC se lasa putin mai jos sa auda si sa modifice firmware-ul astfel incat sa permita si receptia FTA. Nu cred ca le este impus de catre NDS sa fie asa restrictiv.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top