Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Arrow Inbound filter (Router)

    Salut!

    Am si eu o problema cu router-ul. In primul rand vreau sa spun ca router-ul meu este un AirLive WT-2000R Turbo-G Wireless Router ( asta ).

    Eu verific periodic attack log-ul Gbox-ului si cand gasesc un IP care ma ataca, il pun in Firewall > Inbound filter. Si, intr-adevar, atacurile se opresc din partea acelui IP.

    Problema este ca la sectiunea de Inbound filter nu exista decat 8 casute unde sa introduc cate un IP (sau clasa de IP-uri). Si mai am deja numai 4 libere. Si ma intrebam in primul rand daca este buna sectiunea asta (Inbound filter) unde introduc IP-urile din attack log, sau trebuiesc altundeva puse (pentru ca mi se pare... nustiucum sa spun... sa existe numai 8 intrari... si de asta ma gandesc ca poate ar trebui lucrat altundeva).

    Iar in al doilea rand, daca intr-adevar Inbound filter este sectiunea unde trebuie lucrat, se poate face ceva sa existe mai multe casute in care sa poti introduce un IP? De exemplu instalat un program pe computer cu care sa blochezi in alt mod IP-urile rele... sau alte masuri, oricat de drastice ar fi ele.

    Sau ar fi recomandat sa schimb router-ul? Daca da, imi puteti recomanda unul unde sa nu am limitari de genul asta?


    Multumesc,

    BAV.

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca firewall-ul routerului tau este limitat. Nu sunt mare expert in domeniu, dar probabil cea mai buna optiune este sa-ti iei un router care sa stie Linux. Cu un astfel de router o sa-ti poti rezolva problemele foarte usor. Tot ce trebuie sa faci e sa-i pui un firmware "elaborat" ... si gata.

    Se pare ca cel mai uzual router pentru o astfel de aplicatie este Linksys WRT54GL pe care-l poti gasi inclusiv la magazine on-line. Daca totusi preferi altceva, aici gasesti o lista de routere pretabile pentru aplicatia ta: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices

    Bafta!

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O alternativa ar fi sa pui pe dream imaginea pli care inclusa optiunea de firewall.
    Gigel


  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    RO, EU
    Posts
    193
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!

    Am cautat pe Internet router-ul Linksys WRT54GL si am gasit mai multe magazine de unde s-ar putea comanda (toate afisate pe price.ro). Problema este, in primul rand, ca nu cunosc niciunul din magazinele alea si am vrut sa intreb daca e... "safe" sa comand de la ele

    In al doilea rand, mai vreau sa intreb ceva legat de firmware-ul elaborat Firmware-ul asta este deja cel instalat in aparat, sau trebuie pus ulterior, dupa ce primesc router-ul? Si... firmware-ul asta se gaseste pe Internet? Si daca trebuie pus ulterior... e greu de facut asta?

    Si mai vreau o intrebare legata de imaginea PLI. Firewall-ul care e inclus in imagine, e ca un program, banuiesc. In cazul asta Dreambox-ul nu lucreaza, totusi, in plus, pe langa ce face el, pentru a indeparta atacurile? (Era un post aici pe care l-am citit mai demult unde scria ca daca ai multe atacuri, Dreamboxul, de la un moment dat, lucreaza mai mult pentru a le indeparta, decat pentru a decoda).


    Multumesc,

    BAV

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    279
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Se pare ca firewall-ul routerului tau este limitat. Nu sunt mare expert in domeniu, dar probabil cea mai buna optiune este sa-ti iei un router care sa stie Linux. Cu un astfel de router o sa-ti poti rezolva problemele foarte usor. Tot ce trebuie sa faci e sa-i pui un firmware "elaborat" ... si gata.

    Se pare ca cel mai uzual router pentru o astfel de aplicatie este Linksys WRT54GL pe care-l poti gasi inclusiv la magazine on-line. Daca totusi preferi altceva, aici gasesti o lista de routere pretabile pentru aplicatia ta: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices

    Bafta!
    salut
    am un ruter(nu-l folosesc) Linksys WRT54GL,dar nu mai am cd-ul de la el(l-am pierdut)
    dar nu prea stiu cum sa fac
    mai putea ajuta?,sau este cineva care se pricepe la el?
    multumesc
    as vrea sa-l pun in loc la tp-link-ul meu(slabut)

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu ai nevoie de cd
    cd-ul original de la linksys contine un wizard pentru a transfera setarile conexiunii de internet din pc pe router si pentru a configura placa de retea din pc pentru conexiunea cu routerul nou achizitionat

    pur si simplu il conectezi, intri pe ip-ul default 192.168.1.1 si il setezi
    asta e tot

    linkul oficial pt suport/manual este aici

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca linkul de mai sus nu te ajuta, incearca asta: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...ad_firmware.3F

    Gasesti acolo tot ce-ti trebuie pentru a putea pune un nou firmware pe el. E pacat de un astfel de router sa-l tii la naftalina ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top