Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default O solutie va rog...

    Se da o vila gen pensiune cu 13-14 camere ( maxim 16) cu 25-30 posturi tv pe fiecare camera
    Care ar fi solutia cea mai fiabila ( sau cea mai ieftina) ?
    Exclus cablu tv ( nu exista in zona), deci toate solutiile trebuie sa fie bazate pe unul dintre providerii actuali DTH
    Merci
    un server cāteva receivere si ceva pasiune...

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena cu LNB Quattro si un multiswitch 5x16, in fiecare camera vine cate un cablu de la multiswitch. Trebuie cate un receiver in fiecare camera si tot atatea abonamente.

  3. #3
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am avut si eu o aplicatie asemanatoare pentru o primarie din Delta care din pacate a ramas doar la nivel de oferta.Daca o sa gasesc hartia am sa o postez.
    1.Varianta kroky
    2. Varianta programe FTA. Un sistem cu 3 antene si LNB-multi si o statie CATV cu 8 module,referinta preturi de la Elstar si am ajuns la o valoare de 5500-6000 RON.
    O valoare destul de mare dar care se amortiza in jur de 2 ani numai din plata abonamentelor fata de pct.1.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  4. #4
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Varianta cu receivere in fiecare camera nu cred ca este cea mai indicata. Omu' cand intra in camera umbla la telecomanda TV-ului, daca ii spui ca mai are de invatat cum se butoneaza un receiver sat l-ai spart.
    Parerea mea e ca o statie catv ar rezolva cel mai elegant problema, dar numai dupa ce faci un calcul economic o sa poti decide exact.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Parerea mea e ca o statie catv ar rezolva cel mai elegant problema
    Atentie la datele problemei: 13-14 camere, 25-30 canale, un DTH autohton. Cu o statie de CATV i-ar trebui 25-30 de receivere (module) cu card in fiecare modul (nici nu se poate asa ceva la Digi). Solutia este rentabila cand numarul de abonati (camere) este substantial mai mare decat numarul de canale receptionate, de exemplu la un hotel mare.

  6. #6
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da, preferabil sa fie numai tv in camera.
    merci de raspunsuri
    un server cāteva receivere si ceva pasiune...

  7. #7
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru varianta CATV, sa zicem ca apelezi la varianta Dolce, nu stiu daca este mai ieftina decat Digi, dar configurarea abonamentului pe net este cert mai usoara.
    Deci, un abo minimal (Variety) costa 6.65Eur/luna (in primul an ar costa numai 3.35Eur/luna, dar corect este de calculat cu varianta de "termen lung") pentru 47 programe (mult mai multe decat iti trebuie, dar o sa ai de unde alege). Pentru a iesi mai ieftin, poti lua doua receptoare pe un singur abonament, caz in care costul ajunge la jumatate, adica 3.33 Eur/luna pentru un receptor.
    Daca vrei 26 canale in fiecare camera, ti-ar trebui 13 abonamente (oooppss, oare Dolce ce vor zice de asta?), care te vor costa 43.29Eur/luna fara TVA, sau 51.52 Eur/luna cu TVA inclus, ceea ce pare extrem de putin! SIngurul punct slab pe care il vad ar fi refuzul Dolce de a semna 13 contracte la aceeasi adresa, dar probabil se pot gasi si variante alternative, vecini, rude etc.
    Astea vor fi costurile lunare, din pacate nu te pot ajuta cu un calcul al investitiei initiale, nu ma pricep de nicio culoare la statii CATV si costurile de cablare a unui hotel.

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca se folosesc receptoare echolite, se poate utiliza 1 singur abonament la vreo 10 receptoare (nu stiu exact cate, 1 master+10 slave parca). Deci cu 2 abonamente s-ar cam rezolva problema, avand in vedere ca probabil se pun in statie si posturi fta (stiri, muzica etc). Cu cartele de max in via, n-ai niciun fel de problema de compatibilitate intre receptor si card, face update lunar, cei de la max nu fac "mofturi", etc. Ca abonament e 22 lei/luna baza sau 11lei/luna baza daca faci contract pe 2 ani, primii 2 ani.
    Gigel


  9. #9
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Daca se folosesc receptoare echolite, se poate utiliza 1 singur abonament la vreo 10 receptoare (nu stiu exact cate, 1 master+10 slave parca). Deci cu 2 abonamente s-ar cam rezolva problema, avand in vedere ca probabil se pun in statie si posturi fta (stiri, muzica etc). Cu cartele de max in via, n-ai niciun fel de problema de compatibilitate intre receptor si card, face update lunar, cei de la max nu fac "mofturi", etc. Ca abonament e 22 lei/luna baza sau 11lei/luna baza daca faci contract pe 2 ani, primii 2 ani.
    poti da mai multe detalii te rog ?
    un server cāteva receivere si ceva pasiune...

  10. #10
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Daca se folosesc receptoare echolite, se poate utiliza 1 singur abonament la vreo 10 receptoare (nu stiu exact cate, 1 master+10 slave parca). Deci cu 2 abonamente s-ar cam rezolva problema, avand in vedere ca probabil se pun in statie si posturi fta (stiri, muzica etc). Cu cartele de max in via, n-ai niciun fel de problema de compatibilitate intre receptor si card, face update lunar, cei de la max nu fac "mofturi", etc. Ca abonament e 22 lei/luna baza sau 11lei/luna baza daca faci contract pe 2 ani, primii 2 ani.
    au mai incercat si altii si solutia nu s-a dovedit fiabila in timp . se produc tot felul de blocaje .iti trebuie si un specialist sa se ocupe de sistem tot timpul.
    @cristinel din ce zona esti . poate gasim o solutie decenta si foarte stabila d p v d tehnic.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    ARAD
    Posts
    159
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Cu o statie de CATV i-ar trebui 25-30 de receivere (module) cu card in fiecare modul (nici nu se poate asa ceva la Digi).
    Ba se poate si la Digi.In localitatea unde lucrez avem un head end Grundig cu 30 canale si in fiecare modul este un cam +card digi insa cum ai spus trebuie un numar mai mare de abonati ca sa fie si rentabil.salut.

  12. #12
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    @cristinel din ce zona esti . poate gasim o solutie decenta si foarte stabila d p v d tehnic.
    eu sunt in zona nordica, reteaua trebuie executata la Lepsa ( muntii Vrancei)
    baFTA
    un server cāteva receivere si ceva pasiune...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top