Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu antena+ spliter TV

    Va expun pe scurt problema mea : am un LNB cu doua iesiri dar folosesc numai o iesire si aceasta e pentru SS2. Din anumite motive a trebuit sa mut calculatorul in alta camera, dar cablul existent nu doresc sa- mut si as dori sa folosesc a doua iesire din LNB. In perspectiva cumpararii si a unui receptor as putea pune un spliter tv pe cablul unei plecari din LNB, pentru a nu tot muta mufa de la calculator la receptor, iar in cazul unei inregistrari a unei emisiuni posibilitatea de a merge in paralel si SS2 si receptorul.
    Rog pe specialisti sa-mi spuna daca se poate aceasta configuratie si daca se diminueaza semnalul cand ar merge receptorul in paralel cu SS2.

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  2. #2
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu esti prea clar.
    Daca ai LNB cu doua iesiri legi fara probleme una la SS2 si una la viitorul receptor.
    Daca vrei sa folosesti o iesire din LNB, aceasta o duci la viitorului receptor in ANTENA IN si cu alt cablu de la receptor ANTENA OUT spre SS2, si poti inregistra fara probleme programul pe care-l vezi pe receptor.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Nu esti prea clar.
    Daca ai LNB cu doua iesiri legi fara probleme una la SS2 si una la viitorul receptor.
    Daca vrei sa folosesti o iesire din LNB, aceasta o duci la viitorului receptor in ANTENA IN si cu alt cablu de la receptor ANTENA OUT spre SS2, si poti inregistra fara probleme programul pe care-l vezi pe receptor.
    Am spus ca am doua iesiri dar una a ramas in camera unde am avut calculatorul si nu vreau sa mut cablul de acolo.Pe cablul de la cealalta iesire vreau sa pun spliter pentru SS2 si receptor.
    M-am facut inteles ori ba?.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  4. #4
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ai nevoie de spliter. Receptorul face treaba asta. O sa ai probleme doar daca receptorul este pe transp H si SS2 pe transp.V. Pentru a elimina problema asta muti cablul.
    Capisi?
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OK maestre.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca pui splitter, poti folosi simultan receiverul si SS2, cu conditia sa te uiti pe ambele pe acelasi satelit, aceeasi banda si aceeasi polarizare.
    Deci poti sa te uiti la canale diferite (de pe acelasi transponder sau de pe transpondere diferite, respectand conditiile enumerate mai sus).
    Iar splitterul nu trebuie sa fie unul normal, cum sunt cele de antena unde iesirile sunt pur si simplu legate impreuna, ci un splitter de satelit, in care cele 2 iesiri sunt separate cu diode.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Daca pui splitter, poti folosi simultan receiverul si SS2, cu conditia sa te uiti pe ambele pe acelasi satelit, aceeasi banda si aceeasi polarizare.
    Deci poti sa te uiti la canale diferite (de pe acelasi transponder sau de pe transpondere diferite, respectand conditiile enumerate mai sus).
    Iar splitterul nu trebuie sa fie unul normal, cum sunt cele de antena unde iesirile sunt pur si simplu legate impreuna, ci un splitter de satelit, in care cele 2 iesiri sunt separate cu diode.
    Si unde gasesc asa ceva?
    Magazinele de specialitate nu am vazut sa aibe asa ceva.

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  8. #8
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu ar fi acelasi lucru daca legi receptorul si ss2 in loop?

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    nu ar fi acelasi lucru daca legi receptorul si ss2 in loop?
    Mai pe intelesul meu, va rog.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    nu ar fi acelasi lucru daca legi receptorul si ss2 in loop?
    In principiu e acelasi lucru, dar cu splitter poate vedea totusi ceva canale simultan, in loop nu (trebuie pus receiverul in St-by).
    Splitterul il ai aici: http://www.hm-sat-shop.de/montage-zu...er-2-fach.html

  11. #11
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    Mai pe intelesul meu, va rog.
    Am impresia ca nu ai vazut pana acum un receptor.
    Uite unul vazut din spate. Daca observi are 2 mufe una pentru intrarea de la antena satelit si cealalta pentru conectarea altui receptor iar in cazul tau la placa SS2.
    Observatiile de mai sus raman valabile.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Am impresia ca nu ai vazut pana acum un receptor.
    Uite unul vazut din spate. Daca observi are 2 mufe una pentru intrarea de la antena satelit si cealalta pentru conectarea altui receptor iar in cazul tau la placa SS2.
    Observatiile de mai sus raman valabile.
    Ai perfecta dreptate. De vazut am vazut,dar de nu am avut pana acum . Deci nu am studiat si nici lucrat cu receptoare. Iar daca imi spuneai din start asa pricepeam.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top