Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default RS232 pentru un laptop fara port serial?

    Deci problema este cum am zis mai sus: am un laptop, insa nu are port serial ca sa pot sa fac update la receptoare cu cablu null modem. Unde as putea sa gasesc un convertor USB-SERIAL care sa functioneze? Stiu ca astfel de convertoare exista, insa stiu si despre problema, ca fiecare pin de pe acest port trebuie sa aiba un voltaj exacta, si ca multe dintre aceste convertoare nu tin cont de acest lucru. De aceea intrebarea este: aveti idee unde as putea sa gasesc un convertor care ar fii ideal pentru cazul meu?

  2. #2
    The One Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc cu succes adaptorul asta de la ST LAb:

    http://www.mega-byte.ro/index.php?ma...oducts_id=3467


  3. #3
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    arunca o privire si aici poate iti este de folos.
    http://www.digitalworld.ro/categorie.php?idcat=252

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu il am pe acesta dar nu merge, http://www.active-robots.com/product.../act-sib.shtml

    am inceput sa caut unul pcmcia
    http://www.trovaprezzi.it/prezzo_alt...cia_rs232.aspx

    http://www.elfast.ro/index.php?p=pro...e&iProduct=253

    inca nu am decis care model
    am vazut si pe ebay preturi mai acceptabile
    Last edited by satgps; 29th November 2007 at 10:13.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am cumparat ieri si un adaptor pcmcia dynamode rs232 si tot nu reusesc sa comunic cu decodorul.
    nu mai inteleg care sa fie problema.
    am ul laptop cu xp media center v.2002

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Sedan View Post
    Eu folosesc cu succes adaptorul asta de la ST LAb:

    http://www.mega-byte.ro/index.php?ma...oducts_id=3467
    cu ce pc il folosesti, ce sistem operativ are?
    eu nu mai inteleg de ce nu functioneaza la mine.

    inainte de media center v.2002 aveam un xp home edition si tot nu mergea

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am un Gembird UAS111 exact ca cel din foto,atat ca nu merge direct ci trebuie conectat cu cablul nul modem,functioneaza perfect.
    In foto il arata pe cel UAS 112 cu 25 pini,UAS 111 e cu 9.
    .

  8. #8
    The One Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satgps View Post
    cu ce pc il folosesti, ce sistem operativ are?
    eu nu mai inteleg de ce nu functioneaza la mine.

    inainte de media center v.2002 aveam un xp home edition si tot nu mergea
    XP, am testat si pe vista merge OK. Nu cred ca are importanta sistemul de operare atata timp cat driverele sunt cele corecte si cablul este NULLModem. Singurii pini folositi sunt 2-3, 3-2, 5-5. Restul sunt deconectati la cablul meu. Mie mi-l instaleaza automat ca port COM3.
    COM1 si COM2 din PC le-am prajit. Din acest motiv folosesc un adaptor.


  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Sedan View Post
    XP, am testat si pe vista merge OK. Nu cred ca are importanta sistemul de operare atata timp cat driverele sunt cele corecte si cablul este NULLModem. Singurii pini folositi sunt 2-3, 3-2, 5-5. Restul sunt deconectati la cablul meu. Mie mi-l instaleaza automat ca port COM3.
    COM1 si COM2 din PC le-am prajit. Din acest motiv folosesc un adaptor.
    nu stiu ce sa mai fac, il folosesc prin cablu null-modem dar nu-l vede pe laptop, doar pe un computer fix de la serviciu

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Location
    pitesti
    Posts
    217
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Adaptoarele USB to Serial ,chiar si pe Win XP nu sunt instalate automat pentru ca producatorii de laptop-uri au avut grija sa faca drivere pentru ele. Eu folodesc un astfel de adaptor HP livrat de producator de laptop, cu driverul aferent si merge OK. Iti sugerez sa mergi la o firma ZAPP pentru ca la inceputuri modemurile ZAPP mergeau cu astfel de adaptor( nu HP ), si sa incerci sa procuri unul chiar daca la ei sunt depasite actualmente. Acestea erau insotite si de driverele aferente.

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crinughe View Post
    Adaptoarele USB to Serial ,chiar si pe Win XP nu sunt instalate automat pentru ca producatorii de laptop-uri au avut grija sa faca drivere pentru ele. Eu folodesc un astfel de adaptor HP livrat de producator de laptop, cu driverul aferent si merge OK. Iti sugerez sa mergi la o firma ZAPP pentru ca la inceputuri modemurile ZAPP mergeau cu astfel de adaptor( nu HP ), si sa incerci sa procuri unul chiar daca la ei sunt depasite actualmente. Acestea erau insotite si de driverele aferente.
    Eu am o vechitura Acer Aspire 1360,dar adaptorul pe care l-am cumparat a avut un mini CD si si-a luat de acolo ce i-a trebuit si totul este O.K.Acum 1/2 ora am incercat si pe P.C. de proba (a durat mai mult sa dau de urma mini CD-ului) si pe acesta functioneaza super,doar trebuie sa aleg la port in loc de Com 1 ,Port 2303 USb to serial si totul e O.K.

    Rectificare,m-am mai uitat odata si trebuie sa aleg Prolific USB to Serial Comm Port (COM 4).Scuze.
    Last edited by Mayerling; 30th November 2007 at 17:08.
    .

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu am instalat driverul de pe cd-ul din dotare, insa in momentul testului la porti se opreste acolo si nu merge mai departe.
    am incercat sa folosesc editor de canale si i-mi da eroare de poarta

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca trebuie sa ma duc pe mana lui Sedan deaorece am luat unul, noname in toata regula, si n-am reusit sa instalez sub Vista. Merge numai sub XP dar si acolo putin mai straniu ... Si desigur pe net n-am gasit nici un driver la marca USB TO RS232 CABLE ... o ma scuzati. aici nu scrie marca ... dar daca nu scrie atunci unde gasesc daca pe cutie numai atat scrie?

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default First-zipper stie !

    Salutare,
    In urma cu cca un an si jumatate cand am inceput eu activitatea pe acest forum, printre alte informatii utile maestrul @first-zipper mi-a spus ca foloseste un laptop cu adaptor USB-to-serial pt comunicatia PC-STB. Adaptorul il confectionase singur conform indicatiilor altor Useri priceputi de pe acest forum.
    Intrebati, poate va ajuta.
    Noroc bun!
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  15. #15
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca stiti un model care are drivere pt. Vista X64 ma inereseaza si pe mine
    EU nu am gasit nimic functional .
    In consecinta am instalat si xp si cand am nevoie de Dreamup, bootez in xp.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top