Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default H-H Opticum DM 2200

    Am instalat o astfel de montura pe o antena de 0,9 la un coleg. Problema e ca merge asa si asa! Semnalul e la limita pe Turksat si la limita pe Telstar 12.Pe ceilalti sateliti merge bine.Are doua locuri de prindere a suportului monturii pe montura si nu te poti lua dupa nici una din inscriptionarile de pe montura pentru a regla latitudinea sau elevatia. La monturile Strong reglez latitudinea locului unde instalez antena, pun pe punctul zero si totul e ok. Stie cineva dupa care inscriptionari de pe montura sa ma iau si care e pozitia corecta pentru latitudinea de 46,5?
    Eu am reusit sa reglez antena punand montura reglata pe locul unde ar fi elevatia la 55.
    Nu sunt probleme de obstacole nici la est nici la vest. Ar trebui sa mearga de la 62 esst la 30 grade vest.
    Va multumesc!
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by bosbiciu View Post
    Am instalat o astfel de montura pe o antena de 0,9 la un coleg. Problema e ca merge asa si asa! Semnalul e la limita pe Turksat si la limita pe Telstar 12.Pe ceilalti sateliti merge bine.Are doua locuri de prindere a suportului monturii pe montura si nu te poti lua dupa nici una din inscriptionarile de pe montura pentru a regla latitudinea sau elevatia. La monturile Strong reglez latitudinea locului unde instalez antena, pun pe punctul zero si totul e ok. Stie cineva dupa care inscriptionari de pe montura sa ma iau si care e pozitia corecta pentru latitudinea de 46,5?
    Eu am reusit sa reglez antena punand montura reglata pe locul unde ar fi elevatia la 55.
    Nu sunt probleme de obstacole nici la est nici la vest. Ar trebui sa mearga de la 62 esst la 30 grade vest.
    Va multumesc!
    Eu mi-am montat in 15.11.2007 un OPTICUM DiSEqC H-H Motor DM 2200.
    Eu sunt la 46*46'33'' lat. N si 24*42'30'' long. E, si "BLID/Farfurie offset de 1.1m-Fe.
    Initial, am avut si eu ceva probleme legate de pozitionare.
    Incearca sa te pozitionezi pe Astra 1E 23.5*E.Roteste montura rotorului, fata de suportul fix, asa incit sa obtii un semnal maxim pe Ocko-TV la 10862H SR 22000 FEC 5/6 (la mine: SNR 91% AGC 94% BER 0)
    Dupa reglaj, am citit pe scalele gradate ale monturii rotorului, 48.0*-LATITUDE;
    36.5*-ELEVATION.
    La mine mere 62*E-30*W.
    Da-mi de stire daca te-ai descurcat



  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    montura incriminata este un model mai nou ! mai multa lume acuza problemele ei ! cei de la Opticum se pare ca au renuntat la acel model ...deja !

  4. #4
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din pozele de mai sus am constatat ca suportul monturii este identic cu cel de montura strong. Eu am un altul cu doua santuri de gidaj pe fiecare parte a suportului dupa care nu prea pot sa ma iau.
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaip View Post
    montura incriminata este un model mai nou ! mai multa lume acuza problemele ei ! cei de la Opticum se pare ca au renuntat la acel model ...deja !
    nu este modelul nou ( imi pare rau ca te contrazic maestre ) eu am montura de cca un an si sunt super multumit de ia . in cutie am primit si instructiunile de instalare si cu toate ca nu mai instalasem o montura pana atunci mi-a iesit din prima si am vedere 28.2 E - 30 W .

    cele mai noi medele de monturi h-h de la Opticum :

    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...80f7e09b014ba7

    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...80f7e09b014ba7
    Last edited by stargate99ro; 25th November 2007 at 18:04.

  6. #6
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default longitudinea e mai importanta si apoi pt elevatie iti trebuie latitudinea

    Quote Originally Posted by bosbiciu View Post
    Din pozele de mai sus am constatat ca suportul monturii este identic cu cel de montura strong. Eu am un altul cu doua santuri de gidaj pe fiecare parte a suportului dupa care nu prea pot sa ma iau.
    punctul zero e exact sudul in acel loc(longitudinea ) ,mai sus ai spus ca asa faceai la cele strong ,ce te impiedica sa pui pe cel mai aproape satelit de longitudinea unde te afli si sa inclini si LNB putin ,corespunzator cu diferenta dintre longitudinea satelitului cel mai apropiat de locul in care te afli
    (ex. daca te afli in timisoara 21,20 E iei pt punctul zero satelitul AfriStar 1 at 21.0°E)

    In toate topicurile pe care le-am citit despre montura H-H, punctul 0 se regleaza pe ARABSAT ,defapt cei care postau erau de prin Bucuresti si de aici toata aventura cu Arabsat .Ca sa fiu mai explicit si sa inteleaga toti ce e cu aceasta lat si longit --> pozitia geografica a noastra fata de longitudinea "0" grade E si W pt bucuresti e Latitudine: 44°24'49" N Longitudine: 26°05'48" E ,deci longit satelitului Arabsat e de 26 grade ---> facand o operatie simpla de aritmetica 26 minus 26 da zero " 0 "
    Introducand coordonatele tale geografice ( 46.6 N , 27.0 E) . Daca de exemplu te afli in Bacau (latitudinea si longitudinea orasului 27 grade E si 46,6 N) poti alege punctul zero ARABSAT 26 E ,dar apare o decalare de 1 grad .La fel si LNB-ul apare cu inclinatie de 1 grad ,deci il inclini putin de tot vezi gradatiile de pe el .
    Pt punctul 0 poti sa alegi si satelitul Arabsat26.2 ori EUROBIRD(Astra2C) 28E ,daca te afli in bacau numai ca daca alegi Eurobird trebuie inclinat invers LNB-ul

    PS: latitudinea te ajuta pt elevatie ,dar principal la H-H e sa prinzi bine satelitul cel mai apropiat ,ma refer la longitudine ,pt ca daca nu montura asta nu o sa urmareasca exact axa satelitilor pe cer si nu o sa prinzi decat cei apropiati de primul satelit pe care l-ai prins (stanga -dreapta)
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top