Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default Licente pentru Radio Comercial Local

  ce trebuie sa faci ca sa poti sa obti o licenta pentru un radio Local ?
  ce acte iti trebuie?
  unde trebuie sa le depui ?

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  TIMISOARA
  Posts
  5,032
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E foarte "SIMPLU"!


  Dupa ce se pune la concurs o frecventa...trebuie intocmit dosar de participare la CNA. Unul dintre actele la acel dosar va fi avizul tehnic eliberat de la IGCTI. Ai grija ca firma trebuie sa aiba un domeniu de activitate Radio, parca 9220.....dupa ce ai luat licenta trebuie depus dosar la IGCTI pentru eliberarea licenta de emisie. Dupa ce o ai, incepe greul...avize acte autorizatii constructie, proiect tehnic etc....dupa ce le ai pe toate si statia este realizata...bagi dosar la IGCTI pentru eliberarea AutorizatieTehnica de Functionare...dupa ce iei si actu asta urmeaza dosar la CNA pentru eliberare Decizie finala de functionare...pe urma bafta in aceasta lume grea...
  Pe timpuri cand se ocupa MCTIul de licente era o schita destul de frumoasa si simpla cu toata procedura....
  2.3m Paraclipse Hydro C band ,Titanium LNBF C2W-PLL twin 15K,1,5m Gibertini (85E-45W) , 1,5m Gibertini +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

 3. #3
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default

  sa presupunem ca in zona unde vrei sa faci tu post de radio.. nu exista alte postrui de radio ci nu sunt frecvente scoase la licitatie.(la concurs) atunci ce faci ?

 4. #4
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Iasi
  Posts
  372
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Autoritatea care se ocupa de asta se numeste ANRCTI.Treaba cu IGCTI e de domeniul trecutului.Vezi site-ul ANRCTI pentru informatii suplimentare.
  VU+duo/VU+Ultimo/DM800/AL Offset 1,95/toroidal 90 16lnb/;

 5. #5
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2004
  Location
  bucharest
  Posts
  3,468
  Posts Thanks / Likes

  Default

  """ANRCTI preia atributiile IGCTI

  24.04.2007

  „Atributiile specifice ale Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei in domeniul radiocomunicatiilor, comunicatiilor audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii electronice au fost preluate de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. Acesta a fost unul dintre obiectivele stabilite prin capitolul 20 al programului de guvernare, fiind un pas absolut necesar pentru a ne alinia la modelul european in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI, odata cu publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, in data de 23 aprilie 2007, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 25/2007 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului.

  Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) se desfiinteaza, ANRCTI urmand a prelua, pe baza de protocol de predare-preluare, bugetul, sursele de finantare, personalul, drepturile si obligatiile fostului IGCTI.

  „Multitudinea de institutii din Romania cu atributii in domeniul gestionarii si reglementarii comunicatiilor electronice si tehnologiei informatiei genera diverse complicatii, atat in relatia cu operatorii si furnizorii de servicii, cat si in relatia cu cetatenii. Preluarea atributiilor IGCTI de catre ANRCTI va duce la o mai buna coordonare nationala si internationala a activitatii in domeniu, la reducerea birocratiei si la economii pentru industrie in ceea ce priveste resursele financiare si de timp. ANRCTI va deveni unica institutie care va acorda atat autorizarea generala, cat si licentele de utilizare a spectrului de frecvente si a resurselor de numerotatie”, a mai adaugat Dan Georgescu.

  Atributiile specifice in domeniul operarii la nivel national a sistemelor informatice ale administratiei publice centrale destinate guvernarii electronice (www.e-guvernare.ro, www.e-licitatie.ro, www.autorizatiiauto.ro) vor fi preluate de Autoritatea Nationala pentru Serviciile Societatii Informationale, institutie publica care se infiinteaza si functioneaza in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

  Conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 25/2007, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a acesteia, ANRCTI va supune Guvernului spre adoptare proiectul hotararii privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare al institutiei, urmand ca protocolul de predare-preluare sa se incheie in termen de 30 de zile. """

  sursa : http://www.anrcti.ro/DesktopDefault.aspx?tabid=2322

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top