Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default Modificare SS1 pentru SR-uri mici

    Poate s-a mai discutat, insa eu cred ca merita sa povestesc ...
    Tocmai am terminat de modificat placa mea SS1 pentru a functiona si in cazul symbolrate-urilor mici (aprox. <10,000Ks/s). Am versiunea 1.3 cu care au fost mari probleme pana acum in a receptiona unele canale romanesti gen Realitatea TV (Amos) cu SR de 6510. Am fost placut surprins dupa modificare , cand imaginea era perfecta , nivelul de semnal constant , iar calitatea blocata la 100% . S-a imbunatatit si sensibilitatea placii printre altele ...

    Din acest motiv recomand cu caldura celor interesati ce nu au facut modificarea pana acum, indicatiile de la adresa :

    http://www.vdr-wiki.de/wiki/index.php/SpannungsMod

    Eu am ales schema cu stabilizatorul 7805 (lola) , pentru ca mi s-a parut cea mai accesibila si mai sigura in rezultate.
    Ideea de baza este aceea ca se stabilizeaza o tensiune de alimentare a tunerului (de 5V) dintr-o tensiune mai mare (12V) . Original, alimentarea provenea din tensiunea de 5V furnizata de sursa calculatorului , care stim cu totii ca suporta curenti mari si implicit si fluctuatii considerabile...


    Toate cele bune!

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    49
    Posts Thanks / Likes

    Default

    INTREBARE:Crezi ca la SS1 v1.6 s-ar putea aplica una din metodele descrise
    pe seite-ul german? Deoarece sunt si eu interesat in a
    receptiona programe cu SR-ul mic, in special cele de pe
    Eurasiasat
    Mentzionez ca nu cunosc limba germana

    Cu Respect

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hmm, nu pot sa iti zic ceva clar legat de ss1 ver1.6 din pacate, gasisem undeva pe net detalii legate de versiunile ce functioneaza la SR-uri mai mici, insa ideea e ca daca iti merge rau pe canalele cu SR mic (unele romanesti), atunci probabil ca e nevoie de modificare.
    Daca placa arata identic cu ceea ce e pe site , de exemplu in figura :
    http://www.vdr-wiki.de/wiki/images/f..._aenderung.jpg
    atunci cred ca poti face modificarea.
    Apare cu X peste o piesa ce are rol de soc de radio-frecventza . Piesa respectiva trebuie scoasa , fiindca prin ea se alimenta o parte a tunerului .
    In mod normal , pe pinii piesei ai tensiune de 5V direct din sursa calculatorului...
    Poti urmarii pe cablaj sa vezi ca merge spre slot
    Si trebuie sa stabilizezi din tensiunea de 12V , o tensiune de 5V pe care o vei introduce acolo in locul shocului de RF pe care l-ai scos . Atentie , pe pinul dinspre tuner. Tensiunea de 12V o gasesti acolo pe placa pe piciorul unei rezistentze (vezi in pozele de pe link) . Iar stabilizatorul e un LM7805 , sau orice din categorie .
    Eu l-am prins cu shurubul ce tzine placa de metal cu mufele pt. exterior , pentru a se racii mai bine . Se incalzeste altfel tare , si cred ca se arde daca nu-l pui pe radiator .
    Ok, daca mai ai nelamuriri scrie...

    Toate cele bune!

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    848
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din pacate la ss1 rev1.6 nu poti cobori SR-ul mai jos de 8000 , max 7500 deoarece tunerul este facut cu tda8083 productie philips care nu poate mai mult.
    Cu toate ca placile sunt catalogate ss1 exista diferente la tuner ,la cipsetul audio etc.
    f11

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default ss1

    ciudat eu am ss1 rev. 1.3 si merg perfect fara nici o modificare toate posturile cu sr mic,inclusiv mai nou antena3 de pe1 0est ce are 6666 sr

    Living an analog lifestyle in a digital world

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: ss1

    Quote Originally Posted by marcelll
    ciudat eu am ss1 rev. 1.3 si merg perfect fara nici o modificare toate posturile cu sr mic,inclusiv mai nou antena3 de pe1 0est ce are 6666 sr
    Asta inseamna ca ai sursa buna la calculator

    Quote Originally Posted by f11
    Din pacate la ss1 rev1.6 nu poti cobori SR-ul mai jos de 8000 , max 7500 deoarece tunerul este facut cu tda8083 productie philips care nu poate mai mult.
    Thanks for the info



    Toate cele bune!

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Suceava......sub rama hartii
    Posts
    95
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut tuturor. Am incercat si eu cu SS1 rev. 1.6 si nu nici o schimbare.Poate stie cineva cum poate fi rezolvata aceasta problema , modificand tunerul .

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    europa mare
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am si eu rev 1.3 si zilele astea o sa incerc si va tin la curent

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Operatia de modificare are succes numai daca intradevar sunt probleme cu receptionarea SR-urilor mici. Daca nu sunt probleme , atunci nu e necesara nici o modificare :P .

    @neamtzu
    Uita-te la ce a scris f11 despre tunerul de la 1.6 ....

    @blueeye
    Succese maxime!
    Cum ziceam , diferentza e mare (si asta poate in mare parte si din cauza sursei mele de calculator de proasta calitate ...)

    Toate cele bune!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    europa mare
    Posts
    178
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am ramas dator cu un raspuns
    am facut modificarea
    si chiar functioneaza

    succes

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    S-ar putea face un rezumat si pus la how to http://www.********.com/f2/viewtopic.php?t=30103 ca sa stie si altii cum se poate face,nu de alta dar cu trecerea timpului se "pierd" topicurile
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West of Romania
    Posts
    380
    Posts Thanks / Likes

    Default rev 1.6 pe pROGDVB noi

    Voua (care aveti rev 1.6) va merge trucul cu inlocuirea si pe versiuni noi de PROG DVB ?

    Vedeti si topicul mai vechi http://www.********.com/f2/viewtopic.php?p=153920 Gasiti acolo si linkul catre zipul de care aveti nevoie, de la www.dvbsoft.net (testat si de mine pe o vers veche de ProgDVB). Dupa dezarhivare gasiti si un fisier text cu continutul:

    Here are patched ttdvbacc.dll files which allow to put symbol rate bellow than 12000 (to 8000) on DVB cards rev. 1.6. I patched dll for TechnoTrend software (ver. 2.0 and ProgDVB (ver. 3.06.01).

    If you have other versions or progs (eg. DvbControl or others) it's very simply to patch them:

    1. Backup ttdvbacc.dll file !
    2. Open ttdvbacc.dll with some hex editor (I used Hacker's View)
    3. Find hex number b71b00 (12000000 - min symbol rate on 1.6 - software limitation) - this mean that in hex find dialog you have to put 001bb7 (backward!).
    4. Change this number to 7a1200 (8000000 - min symbol rate on 1.6 - hardware limitation) - as above you have to put the number backward!
    5. Save an enjoy some low rate symbol channels (eg. Private Gold on 16E - symbol rate = 10000 !) ... )
    SkyStar1, SkyStar2 USB Plus, Humax Digi II+, Kaon (FocusSat) & Dolce, antenă mobila 1,4m, 63E-30W + antene fixe Dolce & Focus/Digi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 13th April 2006, 20:22
  2. modificare ss1 pentru stabilitate SNR
    By Paul_L in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 2nd January 2006, 12:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top