Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default Pozitionarea antenei pe anumiti sateliti

    Salut tuturor. Incerc de ceva vreme sa imi pozitionez antena pe anumiti sateliti folosind informatiile de pe forumuri dar nu am gasit nimic clar in legatura cu situatia mea. Am o antena de 1,2m cu placa sky star HD, suport simplu de perete fara H-H. Am reusit sa pozitionez singur antena spre Amos 4"W si am un semnal excelent. plecand de la aceasta pozitie am incercat toate pozibilitatile sa orientez antena catre Intelsat 10-02 fara nici un succes. De altfel, in orice fel as orienta antena, in afara de Amos nu reusesc sa prind nimic. Poate cineva sa ma lamureasca unde gresesc ( in afara de faptul ca nu apelez la un specialist ). Precizez ca sunt din Iasi, iar antena este cu vizibilitate perfecta spre sud, fiind pusa pe un bloc de 8 etaje.Multumesc.

  2. #2
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default Pote daca incerci pe THOR

    Quote Originally Posted by ibudeanu View Post
    Salut tuturor. Incerc de ceva vreme sa imi pozitionez antena pe anumiti sateliti folosind informatiile de pe forumuri dar nu am gasit nimic clar in legatura cu situatia mea. Am o antena de 1,2m cu placa sky star HD, suport simplu de perete fara H-H. Am reusit sa pozitionez singur antena spre Amos 4"W si am un semnal excelent. plecand de la aceasta pozitie am incercat toate pozibilitatile sa orientez antena catre Intelsat 10-02 fara nici un succes. De altfel, in orice fel as orienta antena, in afara de Amos nu reusesc sa prind nimic. Poate cineva sa ma lamureasca unde gresesc ( in afara de faptul ca nu apelez la un specialist ). Precizez ca sunt din Iasi, iar antena este cu vizibilitate perfecta spre sud, fiind pusa pe un bloc de 8 etaje.Multumesc.
    Poate ai frecvente mai vechi in placa ta (incearca cu un receptor digital) si nu mai sunt activi transpoderii aceia incearca sa actualizezi cumva lista de frecvente,deci incearca sa vezi frecvente actuale aici : http://flysat.com/1west.php


    trebuie sa misti foarte,foarte usor stanga si dupa ce prinzi semnal o mai poti regla putin .
    Cauta daca nu reusesti sa iei de la un vecin un receptor digital de oricare ar fi si care are prinse canale de la Digi ,care are deja canalele gata scanate(puse in receptor ) gasesti mult mai repede semnalul asa
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    m-am gandit si la varianta cu un receptor digi, dar din pacate nu am gasit inca la nimeni. de fapt si amosul l-am gasit pe baza receptorului Boom care il am in casa. am incercat sa misc fff usor spre stanga ( sunt 3 grade diferenta la urma urmei) dar nimic. Am mai vorbit la o firma de montari antene ca ar trebui sa si ridic f putin antena in timp ce misc spre stanga. dar tot degeaba. In afara de amos nu prind nimic. receiverul e de fapt placa sky star HD, deci nu e vb de frecvente vechi. ...Mai incercam oricum

  4. #4
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default cel mai bine prinzi daca ai un alt receptor

    Quote Originally Posted by ibudeanu View Post
    m-am gandit si la varianta cu un receptor digi, dar din pacate nu am gasit inca la nimeni. de fapt si amosul l-am gasit pe baza receptorului Boom care il am in casa. am incercat sa misc fff usor spre stanga ( sunt 3 grade diferenta la urma urmei) dar nimic. Am mai vorbit la o firma de montari antene ca ar trebui sa si ridic f putin antena in timp ce misc spre stanga. dar tot degeaba. In afara de amos nu prind nimic. receiverul e de fapt placa sky star HD, deci nu e vb de frecvente vechi. ...Mai incercam oricum
    trebuie sa ai teve langa antena si nu incerca sa ridici foarte mult
    gandestete ca daca aici ai miscat un cm acolo sus la satelit sunt kilometri
    deci e vorba de mm
    prima data cauta doar stanga incet incet pe o frecventa de la digi
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  5. #5
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default cauta pe frecventele astea ca e semnal beton

    vezi pe astea prinzi ceva : 12456 V 28000
    12476 H 27800
    12520 V 17500
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat ff fin sa misc antena. nu am avut TV langa mine, dar eram in telefon cu un prieten care imi spunea nivelul semnalului. dupa cum spuneam, am incercat cate 2 ore pe zi, timp de cateva zile, si tot ce am prins este Amos-ul . L-am prins de atatea ori incat pozitionez si orbeste antena pe Amos. In rest nu vrea si pace. ma gandeam daca faptul ca suportul nu este perfect vertical ar putea sa im dea peste cap totul. Pe de alta parte, de ce prinde Amos-ul si inca cu semnal de peste 90% nivel si 100% calitate... eu pana acum, m-am ghidat cu graficul de indicator de semnal de la ProgDVB pt ca am vazut ca se updateaza ff bine semnalul. Exista o varianta si mai buna decat asta? Am incercat dar nu prea am reusit sa stabilesc frecventa unui canal si miscand antena sa ajung sa am imagine pe acel canal. dar nu mi-a mers, in lista pot sa bag doar ce canale am scanat si am gasit. In fine, banuiesc ca la toti li s-au parut ff complicate lucrurile astea la inceput.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Red face

    apropo de miscare ff fina, de ordinul mm-lor. Cand misc ff fin se modifica, normal, calitatea semnalului pana cand dispare de tot, dupa care nu mai prind nimic in miscarea mea fina. e posibil ca pe parcursul acelei miscari fine in care se schimba nivelul semnalului dar totusi nu este zero, sa fi ajuns deja pe Intelsat 1"W? Cred totusi ca , trecand de la un satelit la altul, fie el si ff apropiat, ar trebui sa imi cada semnalul la zero, dupa care sa apara din nou semnal, pe satelitul nou, sau ma insel?

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ibudeanu View Post
    .....in lista pot sa bag doar ce canale am scanat si am gasit. .
    Ia o lista de programe gata facuta de pe net - nu stiu exact de unde ca nu am SS, dar gasesti girla. Asa ai toate programele pe sateliti deja memorate.
    DAR, solutia finala si cea mai recomandata: cumpara o montura HH. - altfel la ce bun SS?
    SHALOM

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ibudeanu View Post
    Cred totusi ca, trecand de la un satelit la altul, fie el si ff apropiat, ar trebui sa imi cada semnalul la zero, dupa care sa apara din nou semnal, pe satelitul nou, sau ma insel?
    Pe satelitul nou nu o sa-ti apara signal quality, chiar daca esti pozitionat bine pe el, atata timp cat receiverul nu e pe o frecventa valabila de pe noul satelit. Deci o sa ai calitate zero.
    Incearca asa: marchezi precis (cu un cui ascutit pe stalpul de sustinere) pozitia antenei pe Amos. Masori diametrul stalpului, afli circumferinta lui (inmultesti cu 3,14), imparti la 360° (ca sa vezi cat trebuie sa muti antena pentru un grad) si inmultesti cu 3 (3° sunt intre Amos si Intelsat).
    De exemplu, daca stalpul are diametrul de 50 mm, circumferinta este de 50x3,14=157 mm. (157/360)x3=1,31 mm. Daca stai in spatele antenei (deci cu fata la sud), rotesti usor antena spre stanga cu 1,3 mm. Satelitii fiind destul de apropiati, nu mai umbli deocamdata la elevatie. Faci o cautare pe Intelsat, dupa care poti regla fin antena mai sus. Calculul e valabil daca satelitii sunt la sudul tau, in cazul de fata, fiind mai la vest, distanta de 1,3 mm este cam de 1 mm.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ajungeam oricum si la montura H-H, dar nu am mai avut contact pana acum cu antena satelit si vroiam sa vad cum e cu toate softurile astea de SS, si cu softcam-ul s.a. . Oricum, dupa 4 zile de inghezat cu mana pe lighean la -1', ajung la parerea ca sa ii dam cezarului ce este al cezarului si voi lua o montura H-H si voi chema o firma specializata sa o monteze. va mai tin la curent daca s-a meritat sau nu. Din cate am citit pe net, in coltul asta de tara ( Iasi ) , nu prea am sanse sa prind in conditii optime de semnal toti satelitii pe care se transmit super posturile de care vorbeste toata lumea pe forumuri ( D+, SKY,, Premiere s.a.) ...

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc Kroky. Mai fac o incercare inainte sa comand montura. azi noapte am miscat ff fin antena, sigur s-a miscat 1mm, si aveam semnal , dar nu picase semnalul vechi. Ar fi bine sa misc antena 1mm , fara sa mai urmaresc semnalul, si dupa aia sa scanez dupa noile frecvente?.

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Semnalul vechi (quality) trebuie sa scada la zero. Vezi ca LNB-ul trebuie rotit in sens antiorar (cum stai in fata antenei) cam cu 20°!
    M-am uitat mai atent, conform satlex, la pozitia ta, Iasi, diferenta de azimut intre Amos si Intelsat este de 3,36°, deci poti misca antena cam cu 1,5 mm (asta daca teava este de 50mm diametru).

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc Kroky. Mi-ai raspuns in 5 min, ce cautam eu de 5 zile pe net. Esti super. Antena sta pe o tzeava de 40 mm si am miscat 1mm spre stanga. Am scanat si aveam 40% level cu 100% quality. Am mai ridicat un pic antena si am acum 60% level cu 100% quality. Am scanat si prind deja platforma DIGI si ceva de la Focus Sat. Si, mai ales, prind in sfarsit Speranta TV ). Oare e de ajuns sa prind canalele de interes cu acest semnal? In fine, de acum am treaba cu scanatul si decodatul canalelor. KROKY, DACA AI DRUM PRIN IASI, SPER SA AM OCAZIA SA MA REVANSEZ. Ai pus punctul pe I si in cateva randuri m-ai salvat de la dezamagire. Multumesc inca odata. Pt contact: [email protected]

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc lui Horatiu si Kroky pt implicarea in acesta discutie care, rezolvata fiind problema, cred ca o putem inchide. Ca o concluzie , aviz amatorilor: Greaseala cea mai mare a mea a fost ca miscam antena asteptand sa vad semnal in grafice. dar se pare ca, cel putin in cazul lui Sky Star HD, lucrurile nu stau chiar asa. Deci mai intai pozitionez cam pe unde ar trebui sa fie antena, si dupa aia scanez. Cel putin acum a functionat. O zi buna tuturor!

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma bucur ca ai reusit singur, fara instalator! Marcheaza-ti noua pozitie (oricum, cred ca o stii si cu ochii inchisi) si daca mai misti antena putin spre stanga (inca 6° de la Intelsat) si o ridici usor, dai peste Sirius. Si tot asa, din satelit in satelit, ajungi la HotBird 13°E, Eutelsat 16°E, poate chiar si Astra 19°E. La sectiunea Placi DVB gasesti tot ce trebuie pentru placa ta.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top