Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default stie cineva ce are?

    de o saptamana incoace am o mare problema cu calculatorul/router/dreambox... nici eu nu mai ce are.

    Ce se intampla? Dreamboxul meu nu iese pe net si cand iese daca ii dau un restart iar se opreste si stau cu orele sa ma gandesc ce naiba are

    Am pus toate imaginile disponibile si toate au acelas problema. Am schimbat si routerul si tot asa.
    Am deschis 5566 tcp/udp pentru gbox si nu vrea. Testul de retea indica ca este ONLINE, amintrat in telnet si cand ii dau ping lagoogle imispune :HOSTNAME LOOKUP FAILURE si cand are chef imi raspunde.

    ce mai am de facut?

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce test de retea ai facut?
    Ar trebui incercat asa:
    1. Da ping din calculator catre Dream;
    2. Verifica contul la dyndns, s-ar putea sa fie expirat;
    3. Roaga pe cineva din afara retelei tale sa dea un ping pe costinitalia.dyndns.org (aici pune ID-ul tau);

    Am avut si eu o problema similara, desi Dreamul iesea pe net, nu puteam sa intru in el prin Telnet sau FTP decat dupa cca 10 min. de la reboot. S-a rezolvat dupa ce am inlocuit routerul.

  3. #3
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    potzi descarca addonurile din meniul imagini?
    nu iese pe net gboxul sau dreamul?
    potzi intra inauntru cu ftp?
    daca nu incearca cu dreamup.dai flash erase de cateva ori si baga o imagine originala.
    fa proba daca merge daca nu merge sar putea sa ai bulit procesorul care gestioneaza lanul

  4. #4
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Ce test de retea ai facut?
    Ar trebui incercat asa:
    1. Da ping din calculator catre Dream;
    2. Verifica contul la dyndns, s-ar putea sa fie expirat;
    3. Roaga pe cineva din afara retelei tale sa dea un ping pe costinitalia.dyndns.org (aici pune ID-ul tau);

    Am avut si eu o problema similara, desi Dreamul iesea pe net, nu puteam sa intru in el prin Telnet sau FTP decat dupa cca 10 min. de la reboot. S-a rezolvat dupa ce am inlocuit routerul.
    testul care este in gemini4.1.

    La ping raspunde,contul e valid si raspunde foarte bine la ping. Acum merge foarte bine dar nu se stie pana cand (pana la viitorul restart )

  5. #5
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rusudanion View Post
    potzi descarca addonurile din meniul imagini?
    nu iese pe net gboxul sau dreamul?
    potzi intra inauntru cu ftp?
    daca nu incearca cu dreamup.dai flash erase de cateva ori si baga o imagine originala.
    fa proba daca merge daca nu merge sar putea sa ai bulit procesorul care gestioneaza lanul
    o data pot o data nu. Ftp-ul este in regula,pot pune orice, nu cred ca s-a stricat procul pentru ca am incercat cu alt dream si aceasi poveste

    de exemplu uite ce zice acum (gbox-ul merge fara probleme )





  6. #6
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    o data pot o data nu. Ftp-ul este in regula,pot pune orice, nu cred ca s-a stricat procul pentru ca am incercat cu alt dream si aceasi poveste

    de exemplu uite ce zice acum (gbox-ul merge fara probleme )

    incearca sa pui la settings in dream gatewaiul providerului de net (dns)
    nu pune ip routerului.
    incearca asa

    ce provider ai? alice tiscali fastweb infostrada?

  7. #7
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am tele2 incercam si asa

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    confirm si eu, m-am lovit ciudat de aceeasi problema zilelea astea (in special in weekend)...

    parerea mea e ca serverele de dns au avut ceva probleme, au fost sub vreun atac DoS, cine stie... chestia e ca routerul (aici unde sunt acum am un speedtouch de la rtc) din weekend nu mai stie sa distribuie dns catre retea, sau il distribuie cum are chef, si a trebuit sa pun si la dream si la compurile de pe aici ca secondary dns ip-ul de dns server de RTC (in acest caz 193.231.100.130)... ciudat insa ca uneori nu raspundeau nici ele direct la ping... (chestie ce imi intareste presupunere de atac denial of service pe serverele de dns din europa cel putin, sau macar pe o parte legate mai 'strans' intre ele)

    foarte ciudat, mai ales ca vad ca a mai aparut si la altii...


    Forza MILAN!

  9. #9
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    am tele2 incercam si asa
    DNS PRIMARIO: 193.12.150.2
    DNS SECONDARIO: 212.247.152.2

    astea sunt dns tele2

    am mai gasit si

    DNS primario = 130.244.127.161
    DNS secondario = 130.244.127.169

    incearcale pe toate

  10. #10
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am asta

    208.67.222.222
    208.67.220.220

    si acum iar s-a oprit culmea e ca daca mut serverul pe calculator merge...

  11. #11
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma indoiesc ca problema apare de la DNS-uri, asta te-ar fi lasat si pe tine fara net si cred ca ai fi observat.
    Stiu ca poate fi mult mai incomod, dar incearca si sa activezi DHCP-ul, asa o sa elimini discutiile referitoare la o eventuala configurare gresita.

    Daca problema nu se rezolva, imprumuta un router de la cineva si vezi daca de acolo apar simptomele. Incearca si asta inainte de a te gandi la o problema la netul dreamului.

    Intre timp, pentru orice eventualitate, verifica si mufa de net de la dream si iesirea din router.

    Bafta!

  12. #12
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    testul care este in gemini4.1.

    La ping raspunde,contul e valid si raspunde foarte bine la ping. Acum merge foarte bine dar nu se stie pana cand (pana la viitorul restart )
    ce skin e asta cu info de la gbox direct pe osd?

  13. #13
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    este asta ilcopiezi in /tmp si il instalezi din telecomanda


    ps:acum vad ca merge dreamul...in router aveam un dns si in calcularor altul,asa ca i-am dat ..


  14. #14
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    este asta ilcopiezi in /tmp si il instalezi din telecomanda


    ps:acum vad ca merge dreamul...in router aveam un dns si in calcularor altul,asa ca i-am dat ..
    mersi.
    ai si picicon actualizat?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    de o saptamana incoace am o mare problema cu calculatorul/router/dreambox... nici eu nu mai ce are.

    Ce se intampla? Dreamboxul meu nu iese pe net si cand iese daca ii dau un restart iar se opreste si stau cu orele sa ma gandesc ce naiba are

    Am pus toate imaginile disponibile si toate au acelas problema. Am schimbat si routerul si tot asa.
    Am deschis 5566 tcp/udp pentru gbox si nu vrea. Testul de retea indica ca este ONLINE, amintrat in telnet si cand ii dau ping lagoogle imispune :HOSTNAME LOOKUP FAILURE si cand are chef imi raspunde.

    ce mai am de facut?
    Hostname lookup failure, daca iti mere net-ul intotdeauna e problema de dns: dns-urile din dream nu mai merg, ai filtrat accidental dir router/firewall portul 53 ptr dream. Daca pc-ul iti mere afla dns-urile pc-ului cu ipconfig /all din dos prompt si baga-le manual in dream in /etc/resolv.conf

    nameserver ip_first_dns
    nameserver ip_second_dns

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top