Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9

Thread: SS2 defecta?

  1. #1
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default SS2 defecta?

    Am pe calculator o placa ss2 rev 2.3. A mers pana de curand cand am schimbat lnb vechi 0.6 cu unul twin 0.2. Calculatorul vede placa dar nu am semnal pe nici un satelit. Am pus cablul lnb care se conecteaza la placa, la un receptor si receptorul functioneaza. Setarile ss2 sunt bune. Ce parere aveti? S-a dus tunerul placii? Se poate repara?
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  2. #2
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus vechiul lnb si merge Deci ss2 nu e defecta! ce parere aveti, ce setari ar trebui sa fac. Lnb twin este globo, modelul acesta:http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...2e92797c5a9857
    Astept sfaturi
    Multumesc
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi ca ai acolo undeva valoarea oscilatorului local.. poate e diferita!
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai mult ca sigur ca e de la diferenta dintre oscilatoarele lnb urilor...am trecut si eu prin asa ceva

  5. #5
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat tot felul de setari dar nimic.Am schimbat lof1 de la 9650 la 9850 si lof2 de la 10500 la 10700 ,din 1 in 1 dar nimic.Ceva sfaturi? Cum pot afla lof-ul Lnb? De ce receptorul merge pe acel lnb si ss2 nu?
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  6. #6
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Lnb are aceste caracteristici: Se poate ca placa sa nu scoata 200mA?

    KONWERTER TWIN GLOBO GOLD EDITION LT-01G ! HDTV

    Parametry techniczne:
    Dwa konwertery w jednej obudowie
    Wspólczynnik szumów: 0,2dB typ.
    Wzmocnienie: 54dB min.
    VSWR: 2.5:1
    Pobór prądu: 200mA
    Masa: 364g
    Zabezpieczenie złacza F: TAK
    Standardowa średnica uchwytu: 40mm
    Zakres częstotliwości odbioru: Low 10,7-11,7 High 11,7-12,75
    Zakres częstotliwości oscylatora: Low 9,75 High 10,6
    Sygnał przełączający pasma: Low 0khz High 22kHz
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am ss2 rev 2.3 si merge ok pe un LNB Invacom Twin.
    Inainte am avut tot Invacom, single. E adevarat ca exista diferenta de consum, in cazul meu de la 105 mA - pt single pana la 185 mA - pt twin, cand e folosita o singura iesire. Unde nu mai pui ca peste twin-ul asta mai e si un HH. Si merge. Ar trebui sa mearga si la tine. Cand am facut schimbarea nu am setat nimic, am oprit, schimbat, dat drumul si e OK.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    setarile de la oscilator lnb trebuie sa fie astea.. dupa cum vad eu ..
    Daca tot nu merge insemna ca alta e problema sper sa nu fie de la receptor!
    Sper ca ai pamantare la ea ca eu asa am ars o placa..
    Aveam ss2+hh+lnb platinium.. si deoarece nu am avut pamantare .. cand am ulbat eu prin spate pe la calculator si am incercat sa bag din nou cablul de la antena sa produs o scanteie .. un arc electric care mi-a distrus si lnb si placa si mi-a prajit si vre-o 4 condensatori de protectie din montura hh!

    Low 9,75 High 10,6
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  9. #9
    Member Teacher
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    306
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca este totusi din consumul de curent. Am pus cablul pe loop la un receptor si cu receptorul pornit merge pe polaritatea pe care merge receptorul. Setarile lof ale lnb la ss2 sunt cele normale: 9.75 si 10.60.
    Multumesc pentru sfaturi!
    Bos-biciu ( Ant.1,5 al, H-H strong 2100,skystar2 ,Echocmart 791, , Echostar 770, Ant.0.9 Digi,Hyunday 1160, Amoko Alien.)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top