Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Problema DM500

  1. #1
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema DM500

    Azi iau un dream 100% functional in geanta plec cu el. Ajung la destinatie incerc sa-l pornesc...se restarteaza in momentul in care pornea newcs/cs2gbox/gbox. Intru intre restarturi si sterg emu-urile cu pricina. Nu ma intersau pt ca in cealalta locatie nu am net.
    Restartez ca rog da cam id not found..asta e normal. In monetul in care vreau sa comut pe un canal se restareaza.
    Pun imagine curata absolut aceeasi reactie.Cu dream up cu fash wizard diverse imagini
    SNR si AGc invariabil au valoarea 0. Ceva idei?
    S-o fi dus tunerul oare?

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    husi
    Posts
    555
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nasola chestie mie mi s-a intamplat dar dupa ce puneam imaginea e ok , se mai intampla daca puneam vreun skin care nu era pt versiunea de gemini pe care o aveam in receptor

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default

    s-o fi belit la transport. in ambele locatii esti pe acelasi satelit? ai instalatii similare?

  4. #4
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am instalatii similare. Unde a functionat am 2 antene..una fixa si una mobila cu actuator.Oricum nu asta e problema in orice configuratie are aceeasi reactie. In locatia 2 am o antena mobila cu actuator. In timpul transportului a stat pe bancheta din spate in masina. Nu a suferit socuri de nici un fel.

  5. #5
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca vreau sa scanez un TP se intampla acelasi lucru atunci cand dau scan sau daca schimb polaritatea nici nu ajung pana acolo.

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut
    Am un amic care are cam aceeasi problema. Am incercat deja si eu o gramada de Gemini. Acum i-am pus rel 1.09 si a zis ca merge mai bine, pina muta pe transponderul de pe Astra 19,2, 11.954/27500/H pe ZDF/KIKA. Atunci se restarteaza singur, cam asa cum ai scris tu mai sus.
    Deci nu esti singurul care s-a lovit de aceasta problema. Incearca alte imagini, pt. ca asta voi face si eu. Te rog sa scrii daca i-ai dat de cap, ca sunt interesat.

    O zi buna

  7. #7
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu stiu ca 4.10 chiar asta rezolva. Ma rog la mine nu se pune problema de mers mai bine sau mai rau. Efectiv SNR=0 AGC=0 indiferent daca are LNB sau nu si am incercat cu vreo 4 imagini si mai vechi si mai noi si inclusiv cea oficiala.E al 2-lea DM 500 cu tuner APLS ( nu stiu daca asta e cauza) care imi crapa intr-un an. Cred ca ma reprofilez pe triple balaur si le dau si eu foc celor 2 pt ca m-au exasperat.
    Primul nu mai furniza nicio tensiune spre LNB. Daca puneai un receiver pe loop era OK. Am identificat problema si inergatul cu pricina cu ajutorul lui @Aghiuta l-am trimis la service si s-a intors cu nota "Rescriere boot loader" care stiu ca e in ROM si nu avea legatura cu problema semnalata ..ma rog l-am testat si functiona, din pacate a facut asta numai 2 luni.Cand l-am dus la service l-am cumpartat pe cel d'al doilea. Asta se intampla in luna august anul asta.E in garantie dar ma enerveaza ca dai bani pe ceva care speri ca e de calitate,nu cumperi facaturi si te lasa cu ochii in soare peste 3 luni.

  8. #8
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    Vezi si sursa piticului care este de toata jena.

    La mine la un moment dat am constatat ca UPS-ul pe care sunt sculele respective nu mai poate tine DM-ul in back-up; cand UPS-ul era pe invertor DM-ul se tot reseta, tv-ul de pe acelasi UPS in schimb mergea ok.
    Am schimbat acumulatorii la UPS, am mai pus altii in paralel, am inlocuit UPS-ul cu altul de capacitate mai mare si tot degeaba... in final sursa externa a DM-ului este de vina.
    Am inlocuit-o cu o sursa de PC de 20 lei ( la care i-am dezactivat ventilatorul ) si merge beton, nu s-a mai blocat sau resetat niciodata si diseq-ul 4-1 la care este DM-ul asta comuta mult, mult mai repede decat inainte cind trebuia sa astept si cate 30s - 1 minut sa faca comutarea.
    Acum acelasi UPS-ul tine OK tot ce este pus pe el ( DM + TV CRT 70cm, Video, DVD, LAN-Switch, Receptor wireless A-V.

    L.

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bucovina
    Posts
    68
    Posts Thanks / Likes

    Post Dm500

    Aceiasi problema am avuto si eu.Ám schimbat tunerul si nu s-a schimbat nimic,se restarta mereu singur.Pina la urma am reusit sal schimb cu unul nou de unde lam cunparat.Bineinteles i-am tras teapa cu sigiliul din spatele boxei,si mi-a mers.Din cite am inteles de la vinzator defectul este pe placa si nu in tuner,au fos destule cazuri pina ce am venit eu.
    VU+Uno-DM7025-Fritz Box 7370, Antena-Multifed cu 8 lnb.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    279
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da e adevarat,are o sursa foarte slaba,eu am patit un lucru asemanator:
    bineinteles restartarea era la ordinea zilei,dar in momentul in care il reporneam mergea o perioada,dupa care apareau macroblocuri aproape pe toate canalele si crestea BER:20000-25000,iar dm se incalzea foarte tare,iar transformatorul extern intra in protectie (ledul lumina intermitent si slab)
    rezolvare:schimbat sursa interna

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crissss4 View Post
    da e adevarat,are o sursa foarte slaba,eu am patit un lucru asemanator:
    bineinteles restartarea era la ordinea zilei,dar in momentul in care il reporneam mergea o perioada,dupa care apareau macroblocuri aproape pe toate canalele si crestea BER:20000-25000,iar dm se incalzea foarte tare,iar transformatorul extern intra in protectie (ledul lumina intermitent si slab)
    rezolvare:schimbat sursa interna
    Se gasesc surse interne? Ce fel de surse se mai potrivesc?

  12. #12
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sursa externa este de vina. Am incercat cu alta sursa si totul e OK. Cred ca o sa fac acceasi chestie ca si L_DM500s si o sa incerc cu o sursa de PC

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by clader View Post
    Sursa externa este de vina. Am incercat cu alta sursa si totul e OK. Cred ca o sa fac acceasi chestie ca si L_DM500s si o sa incerc cu o sursa de PC
    Sursa externa e acea piesa dreptunghiulara in care se introduce dreamul?
    Merge si sursa de PC in caz ca se duce?

  14. #14
    Oki Doki Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Sursa externa e acea piesa dreptunghiulara in care se introduce dreamul?
    Merge si sursa de PC in caz ca se duce?
    Da merge. Trebuie sa iei iesirea de 12V. Uite aici ceva similar:
    http://web2.murraystate.edu/andy.bat...OWERSUPPLY.HTM

    (ATX nu porneste pana nu "scurtcircuitezi" 2 terminale...)

  15. #15
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sursa de laptop cu iesire de 12v .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top