Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Adio, Astra 1D?

  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    462
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Adio, Astra 1D?

    Conform:
    http://lyngsat.com/europe.html
    Astra 1D is moving. Aseara era notat cu alb la 23,5°E dar nu se misca. Iar acum se afla la 31°E.
    People tell they're sorry when the evil is already done

  2. #2
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai bine. 1E este cu muuult mai puternic!
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si cele 2 canale de pe Astra 1C au disparut Usor-usor sunt scosi din uz satelitii lansati pana-n 1997. Nedumerirea mea este insa de ce trebuiau sa scoata din uz acesti sateliti de referinta pentru lumea satelitilor. Totusi, sunt singurii la care ne uitam acum ~14-15 ani si e pacat daca inca mai merg sa fie lasati liberi. Exista o multime de alte canale care ar putea fi puse pe acesti sateliti, inca in stare buna de functionare, cum spuneam.
    People tell they're sorry when the evil is already done

  4. #4
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by traian View Post
    .... inca in stare buna de functionare, cum spuneam.
    Asta-i parerea ta. Poate ei sunt doar in stare ... de functionare.
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  5. #5
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Traiane,
    Suntem in 2007 de cca. 7 ani avem generatii noi de sateliti cu putere foarte mare...adica 54 dB. - mai precis cu antene de 35 cm. se vede fara probleme. Ce rost are sa nu ii "exmatriculeze" de pe orbita atata vreme cat durata lor de viata se apropie de final?
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    462
    Posts Thanks / Likes

    Angry

    Pai da, dar ia uita-te la Eutelsat W6 (21.5E)-8 programe, Optus A3 (31.5E)-4 programe, NSS 703, Intelsat 904 s.a., pe astea de ce le mai tine inca? In loc sa fi mutat toate canalele astea pe un singur satelit, NU, ei trebuiau sa lase aiurea enspe sateliti cu cate 2 canale la care nu se uita nici
    People tell they're sorry when the evil is already done

  7. #7
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Satelitii nu sunt folositi numai pentru canale TV . Sunt folositi si pentru feeduri , internet , etc .

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    462
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs down

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Satelitii nu sunt folositi numai pentru canale TV . Sunt folositi si pentru feeduri , internet , etc .
    Stiu. Dar nu si astia la care ma refeream eu. Oricum, uita-te la numarul TP-urilor acestor sateliti si vei vedea ca am dreptate, ca pot fi toate puse pe un singur satelit. Ce sa mai zic de alti sateliti, care sunt tinuti goi-goluti, fara absolut nici un canal sau feed. (Telecom 2D, Hispasat 1D, Telecom 2C, Hispasat 7, Telstar 11, Hotbird 1 s.a.)
    People tell they're sorry when the evil is already done

  9. #9
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt folositi doar ca pentru alte genuri de transmisiuni .

    Abia astept sa dispara satelitii slabi .

  10. #10
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by traian
    Oricum, uita-te la numarul TP-urilor acestor sateliti si vei vedea ca am dreptate, ca pot fi toate puse pe un singur satelit. Ce sa mai zic de alti sateliti, care sunt tinuti goi-goluti, fara absolut nici un canal sau feed. (Telecom 2D, Hispasat 1D, Telecom 2C, Hispasat 7, Telstar 11, Hotbird 1 s.a.)
    Interesele de pe pamint sint ridicate la cer,cam asa se poate raspunde despre nedumerirea ta.Operatorii de programe tv inchiriaza transponderi pe satelitii cit mai ieftini,in primul rind,dar unii{BSkyB,Premiere,Canal+,si altii},cei care isi permit,material vorbind, aleg pozitiile "centrale" pe cer.Pe linga acest aspect,mai e unul,nu mai putin semnificativ,care tine de concurenta intre marile companii europene si americane{Eutelsat,Intelsat,etc},cele care ridica satelitii pe cer.Nu intru in amanunte,dar poti intelege ca miscarea/mutarea unui satelit de pe o pozitie pe alta se face dupa interese care ne scapa,noua,consumatorilor obisnuiti.Astra are un interes de maxima importanta pe zona Europei,tinind cont ca are in vecinatate un concurent extrem de puternic,Eutelsat-ul francez,iar de peste oceanul Atlantic,pe Intelsat;si din aceasta cauza "cumpara/inchiriaza" pozitii pe cer,cum e si cea de la 31.5E,mutind acest satelit,Astra 1D,pe aceasta pozitie.A facut asta cumparind un satelit "australian",Optus A3,care nu mai prezinta interes din punctul de vedere al operatorilor de programe tv,in schimb concernul luxenburghez isi poate permite acum sa plaseze un satelit,Astra 1D,care era pina acum un fel de backup,daca vrei,pentru Astra 3A de la 23E.Dar "aventura" lui 1D se pare ca nu se opreste aci,dupa Lyngsat,ci undeva la 5E,acolo unde are un alt satelit in asteptare,Astra 1C,tot cu probleme de receptie{unghi inclinat}la fel ca Optus A3.
    Daca scurta mea analiza e valabila,atunci sa nu te mai mira ca sateliti precum Telecom 2C de la 3E,sint tinuti pe pozitii centrale chiar daca nu-s functionali din punct de vedere comercial!Q.E.D.
    satelescu

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La satelitii mai vechi, durata de functionare era de 8 ani, atat ii ajungea combustibilul pentru mini-rachetele de corectare a pozitiei, cu care erau mentinuti in cubul cu latura de 70 km. Cand se termina combustibilul, incep sa se deplaseze usor si depasesc abaterea de 1°. De aceea, spre sfarsitul vietii, cu ultimele rezerve de combustibil, sunt mutati pe orbite de parcare. Deci satelitii sunt mutati in primul rand pentru ca nu mai pot fi mentinuti pe pozitie, si apoi ca trebuie sa faca loc altora cu putere mai mare, mai multe canale, servicii noi, etc.

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    78
    Posts Thanks / Likes

    Default sateliti orbite

    satelitii scosi din uz ,se pozitioneaza la anumite grade pentru a mentine pzitia ocupata , la viitoarele lansari .exista o lupta continua pentru pozitiile orbitale, fiecare dorind s-o ocupe cand ai ' moare'satelitul!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    462
    Posts Thanks / Likes

    Question

    ASTRA 1D nu sta locului! 31.5°E, pe aceeasi frecventa cu Optus A3. Poate totusi cineva sa scaneze acest satelit sa-mi spuna daca totusi se mai prinde ceva, sau e mort de-a binelea?
    People tell they're sorry when the evil is already done

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    164
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...wooow..si eu care credeam ca sateliti dupa ce ajung la captul vietii, cad pe terra. Uite asa am mai aflat si eu cate ceva.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    462
    Posts Thanks / Likes

    Wink

    Quote Originally Posted by ultimo View Post
    ...wooow..si eu care credeam ca sateliti dupa ce ajung la captul vietii, cad pe terra. Uite asa am mai aflat si eu cate ceva.
    Esti simpatic Pai cum sa cada pe Terra? Sunt lansati la capatul orbitei, unde devin deseuri spatiale.
    People tell they're sorry when the evil is already done

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top